Roeiavond voor zeilersOp woensdag 6 september 2006 organiseerden de Kaagtijgers een roeiavond voor de zeilers. Iedere woensdagavond van het zomerseizoen treffen de Kaagtijgers en de woensdagavondzeilers van de Kaag elkaar op het water en in de Kaagsocieteit. Al twee keer waren er Kaagtijgers meegeweest met de zeilers. Deze keer kwam er een groot aantal zeilers om eens mee te gaan met de Kaagtijgers en kennis te maken met het sloeproeien. De gang van zaken op deze avond werd aan de deelnemers uitgelegd door Marco.

Palaver


Voor deze avond gebruikten we de drie Kromhoutwhalers van de Kaag. Elke sloep biedt plaats aan 8 roei(st)ers en een stuurman/vrouw. Deze avond werden de plaatsen voor de roergangers ingenomen door bekende stuurlieden. De plaatsen voor de twee roeisters onmiddellijk voor de stuurman werden ingenomen door Kaagtijgers. De overige 6 plaatsen werden bezet door zeilers en zeilsters. De zeilers waren ingedeeld in 6 teams, een enkel team had een of meer wisselroeiers want er waren meer dan 36 zeilers gekomen om te roeien. Ieder team roeide drie keer, steeds in een andere sloep.

Team 1, ook wel genoemd "team van de Lans"
Team 1


Team 2, ook wel genoemd "team Valkenzeilers"
Team 2


Team 3, ook wel "team Centaurs"
Team 3


De teams kregen eerst een tijdje instructie over het roeien. Daarna waren ze meteen rijp voor een kleine competitie. De eerste wedstrijdstart was voor de teams 1, 2 en 3. Hieronder een opname van de eerste start.

De eerste start


Er werd een traject geroeid van bijna een kilometer. Daarna gingen de teams 4, 5 en 6 voor het eerst de sloepen in.

Team 4, ook wel "team Rino"
Team 4


Team 5, ook wel "team Kaagzeilers". Pas op voor de man vooraan in het gestreepte shirtje. Die is zo sterk dat hij een roeiriem doormidden kan breken!
Team 5


Team 6, ook wel "team Lamboo"
Team 6


En ook de teams 4, 5 en 6 konden na een korte instructie naar de start voor hun eerste race. Hier liggen ze klaar.

De tweede start


Na deze finish vonden er nog 4 starts plaats. Omdat alle deelnemers inmiddels al de instructie hadden meegemaakt konden de starts elkaar nu vlotter opvolgen. Inmiddels was het te donker geworden om nog goede foto's te kunnen maken van de sloepen op afstand in het water.

Daarna vond de prijsuitreiking plaats. Marco deed het woord vanaf het meubilair van de Kaagsocieteit.

Prijsuitreiking


Er waren diverse prijzen, varierend van een bitter tot en met een Kaagtijger nooduitrusting met tijgersloffen, een tijgeronderbroek en natuurlijk een flesje dropshot. De belangrijkste prijs bleek echter de zoen van Hester, complete teams gingen daarvoor in de rij staan.

De hoofdprijs


Piet ging meteen het Kaagtijgers noodpakket uitproberen.

De hoofdprijs


Deze keer was er niet gerekend met Cw-waarden. Elk team had 3 keer geroeid en daarmee punten verzameld. Zo ontstond de volgende uitslag:

Eind-
Positie

Team
nr.

Team

1

1

Team van de Lans

2

2

Team Valkenzeilers

3

4

Team Rino

4

5

Team Kaagzeilers

5

6

Team Lamboo

6

3

Team Centaurs

We kregen veel positieve reacties over deze avond. Er werd gevraagd om een herhaling volgend jaar en er werd ook al voorgesteld hiervan een traditie te maken.


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.