De slag om de Zaan op zaterdag 23 april 2011.
Slag om de Zaan jaaaa gezellig..

De Feesttent

Ja en dan is het weer tijd voor de tweede wedstrijd van het seizoen, en onze nieuwste tijger Marieke heeft het dit keer op zich genomen om de boot schoon te maken zodat we spic en span op de Zaan aankomen. Dat ze hierbij hulp heeft gehad van haar gezin wordt duidelijk door de foto's Haar dochter verklaarde enthousiast dat ze nog nooit zo'n leuke dag gehad had, dat beloofd wat voor de toekomst.

boot kuisen

Om ons voor te bereiden op deze wedstrijd hebben we besloten om serieuze afstanden te roeien met de training om goed aan elkaar gewend te raken.

voorbereiding

voorbereiding

Niemand had het misschien gemerkt (AHUM) maar vorig jaar waren de tijgertjes niet op de Zaan aanwezig. Dit wel tot ons groot verdriet want de Zaan is altijd goed voor een lekker feestje en een pittige wedstrijd. Maar dit jaar waren we er gelukkig weer wel bij.

Om half negen vertrekken vanuit de haven op naar de Zaan, Willie nam de boot weer onder haar hoede. En na een rustige rit kwamen we weer veilig aan bij de takellokatie.

voorbereiding

Dit jaar had de organisatie bedacht dat de heren maar in de ochtend moesten starten en de dames in de middag. Maar ja voor het takelen moet je toch op tijd zijn. Auto met trailer geparkeerd. en we konden ons installeren voor de heren. Een kopje koffie erbij en al gauw kwamen de eerste heren voorbij. Een pracht gezicht was dat wat een kracht en snelheid. Wat het helemaal top maakte was het weer!!!!! Dat was echt prachtig, en warm..... en dat was al te zien aan de heren. tjonge dat beloofd straks wat op het heetst van de dag mogen wij aan de slag. Nadat de heren klaar waren moesten wij de boot in, allemaal best wel een beetje gespannen gingen we ons klaarmaken.

vooorbereiden

voorbereiden

voorbereiding

bankje 3

We werden gesleept naar de start, dat verliep niet helemaal gladjes de boot voor ons zat niet goed vast en daardoor verloren we onze sleep, maar die kwam al weer snel terug voor ons. Uiteindelijk maakte het niets uit want bij de start aangekomen hoorde we dat onze start een half uur werd uitgesteld vanwege een schip wat net door de sluis kwam en het was een grote (100 m) de havendienst vond het niet veilig om te starten. Nu was er al wat spanning in de boot maar dat wachten maakte het er niet beter op. Maar ja wat moet dat moet. En ja hoor drie kwartier later dan verwacht was hij daar dan toch de start

sleep naar de start

onze mieke

We startten gelijk met de Kaagse Bluf, maar al snel konden we die achter ons laten op weg naar de Meiden, Ons Mieke deed het weer fantastisch als stuurvrouw en ze zweepte ons op tot hogere snelheid. Maar aan haar gezicht te zien kwamen we niet echt dichterbij de Meiden. Dan maar ons concentreren op niet ingehaald worden. En verdraaid dat lukte erg goed.

mooi plaatje

Onderweg werden we door onze fans regelmatig aangemoedigd, wat echt helpt met dit warme weer, net als de plantenspuit die Mieke regelmatig hanteerde.

Hans met Britt, Claire en Naud, die hard Fans

Na het laatste keerpunt kwam ook voor ons de man met de hamer, techniek lukte niet meer zo goed dus aan Mieke de taak om ons weer in het gareel te krijgen. En ja hoor na wat gemopper lukte het toch weer om zonder ingehaald te worden naar de finish te sprinten.

Het was voor ons wel duidelijk dat dit niet de beste tijd ooit zou zijn die we geroeid hadden maar we hadden het toch weer volbracht. Gauw weer een sleepje bemachtigen en op weg naar het feestgedruis. Onderweg een lekker nootje en genieten van de welverdiende rust.

lekker zitten

lekker zitten

Eenmaal bij de tent aangekomen moest natuurlijk eerst de boot getakeld worden, Willie snel uit de boot geholpen door een van de Zaancrew. waardoor we snel getakeld konden worden en de auto met boot weer geparkeerd konden worden op naar het BIER. Heerlijk socializen met onze roeimakkers

nieuw setje

rock n roll

voetjes van de vloer

heerlijke dag

We hebben nog net niet het licht uitgedaan maar we waren wel bijna de laatste die naar huis vertrokken, Organisatie weer bedankt voor een heerlijke roeidag. En tot volgend jaar!!!

voorbereiding

zonder vrijwilligers geen feestVoor meer informatie over de slag om de Zaan is er de website van de organisatie: www.zaanslag.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.