De slag om de Zaan op zaterdag 9 mei 2009.
NIEUW TIJGER OUTFITJE…..

nieuwe kleding

De wedstrijd in Lemmer hebben we maar gauw achter ons gelaten want we moesten weer aan de bak voor één van onze favoriete wedstrijden…..de slag om de Zaan.

Qua trainingen werd er niet veel veranderd al gingen we nu soms wel eens een klein stukje verder dan normaal (toch wel zo’n 50 m!) en natuurlijk bleef de cooling down bij Frans ook onveranderd. Op 29 april was onze lieve stuurman jarig en hij koos dit jaar zijn tijgers uit om het mee te vieren. Voor de verrassing hadden we de boot en ons zelf versiert en na de zang, kado’s en 1000 kusjes zijn we vertrokken voor een pittige training. Als we doodmoe en bezweet marco lief aankijken gaat hij overstag dus op naar de soos voor het feestje. Daar hebben we natuurlijk taart met kaarsjes en weer zang en weer kusjes voor Marco maar dan is hij dat kleffe gedoe zat de champi komt op de bar en de muziek gaat hard…….partytime!!! Het blijft toch altijd grappig dat we met slechts 8 vrouwen en 1 man zoveel plezier kunnen hebben. We zullen maar zeggen een tijgerpoot is gauw gevuld.

Na 2 jaar was het weer eens tijd voor een nieuw tijgervelletje.Alle kleding was zoveel gedragen en gewassen dat de kleur wat vaag begon te worden dus op zoek naar een nieuwe sponsor! Heel lang hebben we niet hoeven zoeken want onze marco (van Noort vaste planten Warmond) wilde wel wat geld in ons steken dus shoppen maar!! Elk ander team zou blij zijn met een jasje of shirtje uit een catalogus maarrrrrrrr de tijgers natuurlijk weer niet. We begonnen goed want we hadden windjacks gevonden bij de…..ALDI!! Haha het moet niet gekker worden maar ze zagen er prima uit voor 20 eurootjes en Marco was er ook blij mee. Maar ja 1 windjackje stel je voor dat het koud wordt dan hebben we aan zo’n jackje natuurlijk ook niet genoeg toch? Nou had ik toevallig in Warmond een winkel gevonden waar ze Magic marine verkochten én laat ze daar nou hele mooie wind en waterdichte oranje jacks verkopen, hoe is het mogelijk??? Snel de andere tijgers opgetrommeld om te komen kijken en iedereen was dol enthousiast maar eigenlijk hadden we ook nog vesten nodig en je raadt het nooit…..die hadden ze ook! En leuke polo’s ja ze waren misschien tekort om in te roeien maar voor na de wedstrijd moeten we er ook een beetje kap bijlopen toch? Kortom we hebben zo’n beetje alles nieuw behalve wat we echt nodig hebben namelijk trainings en wedstrijdshirts dus daar moet ik nog even naar op zoek,haha. En nu moest er natuurlijk ook afgerekend worden en hoewel Fort Marina en Magic Marine ons een flinke korting gaven bleef het bedrag toch nog steeds veel te hoog. Wat een toestand! Marco had me een heel flink bedrag aan sponsorgeld gegeven en hij zou alle wedstrijden betalen dus ik kon het echt niet maken om nog meer geld te vragen.

marco wat zijn we mooiTsja de kaagtijgers blijven natuurlijk prinsesjes en die laat je niet in rotzooi rondlopen maar iemand moet dat wel betalen. Het leuke was dat alle tijgers dolblij de hele winkel hadden leeg gehaald maar bij het betalen was iedereen natuurlijk verdwenen. Nou kon ik me gelukkig herinneren dat Bert vd Velde(onze inval stuurman)van IMMO rijnstede ons vorig jaar ook wat geld had beloofd dus die is gelijk gebeld. Helaas was dat ook nog lang niet genoeg dus ik moest nog wat anders verzinnen……..

’s avonds thuis heb ik een wijntje open getrokken, kaarsjes in een hartvorm op tafel gezet,een berenvel op de grond voor de open haard waar ik in mijn allerverleidelijkste pose op ben gaan liggen toen hij thuis kwam…….Ruuuuuuud duifje kom eens even lekker bij me liggen. Ruud trekt zijn wenkbrauwen eens op en zegt:"Wat wil je nou weer van me hebben?". Nou ja zeg nou vraag ik je!!Ik vertel hem mijn probleem en zeg dat het niet voor mij is maar voor de tijgers en gelukkig trekt hij dan toch de portomonnee. (etablissement Einstein) Poeh dat scheelt weer.

Nu nog een klein gaatje te vullen dus op naar mijn werk en ik zeg tegen kleine Ruud:"goedemorgen Rudy wat zie jij er weer fantastisch uit!!!". En ja hoor gelukkig wil hij de rest sponsoren(DG juwelier Leiden).

Voor de wedstrijdDus als iemand onze nieuwe outfit ziet dan weet je wat er allemaal aan vooraf gegaan is.

nieuwe kledingDE WEDSTRIJD

Om half negen verzamelen we en nadat iedereen dolblij zijn nieuwe kleren aantrekt vertrekken we naar Zaandam. We staan even in de file en dat is balen maar als we op de vluchtstrook ingehaald worden door de koningin maakt dat het wachten weer leuker. Ik geef haar nog even gauw door waar zij onze website kan bekijken en dan rijden snel naar Zaandam. Sloep in het water, palaver, koffie, plasje, plasje, vingers tapen, nog een plasje en dan gaan we gauw oproeien naar de start.

Tante Gre was er ook weerHet weer is zonnig met een beetje wind en tijdens het inroeien komen de cacao dampen je alweer tegemoet. We zitten in de laatste start met 3 minuten voor ons de kaagse bluf en……de karakter.De sloep die ons in Lemmer zo te grazen had genomen dus daar moesten we voorbij. Het roeien was eigenlijk zoals altijd, eerst een beetje warm dan verzuring in je armen dan wordt het nog warmer en krijg je dorst dan druipt het zweet van je hoofd en dan komen de blaren,altijd hetzelfde liedje.

Eerst halen we de caatje in en daarachter ligt de Karakter en hoewel we in de buurt zijn komen we er met moeite voorbij omdat zij ook aan gaan zetten. Eerst halen we dan nog maar wat andere sloepen in maar dan wordt Marco toch wat giftig. Aanzetten moeten we maar helaas gebeurd dat niet. Ik kijk schuin opzij en zie de sloep en dat is echt niet verweg hooguit 2 bootlengtes. Marco wordt nu echt woest en slaat met beide handen op de buitenkant van de boot en daar worden we toch wel wakker van en we zetten nu echt uit alle kracht aan en gaan de Karakter voorbij. Helaas zakt de hele tijgerzooi na deze inhaal actie weer totaal in en dat brengt Marco tot wanhoop. Hij haalt echt alles uit de kast(zoals gewoonlijk) en schreeuwt ons de laatste kilometers door. Onder een brug zien we Jan en Cora van de TomTom roeiclub in een bootje zitten, zij konden helaas vandaag niet meedoen maar zijn toch gekomen om iedereen toe te juichen en dat doen ze ook…..KOM OP KAAGTIJGERS, NOG MAAR 1 KM schreeuwen ze. Pffff nog even doorzetten en dan zijn we er gelukkig! Snel wordt de boot eruit getakeld want Marco moet naar huis want hij heeft nog veel werk te doen. Hij neemt Paula en Monique mee want die hebben ook verplichtingen. We zijn een beetje teleurgesteld in de wedstrijd maar besluiten dat we deze dag hierdoor niet laten verpesten.We maken nog even een praatje met de Tomtommers die weer richting het eiland gaan.

praatje met Jan van de TomTomWe hebben zo hard mogelijk geroeid en meer kunnen we niet doen, op naar de tent!!

NA DE WEDSTRIJD

We gaan gezellig bij de Dolly en de andere spiering dames zitten en genieten met elkaar van het zonnetje.De sfeer is optimaal want die dames zijn net zo gek zo niet gekker dan wij. Gelukkig houden zij ook van een lekker drankje en dat maakt het alleen nog maar leuker.

praatje met Jan van de TomTomHet jammere alleen is dat Marcel Kramer er dit jaar niet is en dat is echt een gemis want zijn muziek zorgt altijd voor gezelligheid.In plaats daarvan is er een band uit weet ik veel waar die er niet echt voor zorgen dat de beentjes van de vloer kunnen maar ja we zullen het er maar mee moeten doen.

de muziek?Om zes uur is de prijsuitreiking en we horen dat we 2e bij de whalers en 3e overall zijn geworden en zijn daar nog een soort door van verrast het is niet waarvoor we gekomen waren maar we dachten dat het veel slechter was gegaan dus we nemen er nog maar één op. De spieringen gaan naar huis maar wij nog niet. We speuren een beetje rond naar bekenden maar dat valt nog niet mee.De doxa’s zijn er niet dus dat is jammer maar al gauw zien we Dirk en zijn mannen van de Vecht.

de blarenEn Lein ziet haar blonde god Ed( B in de) Broek en zijn teamgenoten van Gaan 87 en ik zie LJ en de mannen van de W2 dus mijn dag is ook weer goed.

de brillenEr wordt toch nog een beetje gedanst en gelachen, heel veel gelachen! Nadat ik nog een heerlijke massage heb gehad van een betonvlechter met enorme handen nemen we afscheid van Zaandam.

Maaike is de BOB vandaag en mag 5 lichtelijk aangeschoten tijgertjes naar huis rijden. We maken gelijk maar weer een stop in Zaandam bij de burgerking voor een lekker hapje en gillend van de lach rijden we naar huis waar we toch ook nog maar even stoppen bij de burgerking in Hoofddorp want niet alle honger was gestild. Onze Willie is het allemaal een beetje teveel geworden want die werd wat misselijk…… Er zit dus nog maar één ding op plankgas naar Willie's huis en daar zijn we dan ook heel snel. In de haven neem ik afscheid van mijn lieve vriendinnetjes het was weer een topdag in Zaandam. Als ik thuiskom wil Ruud weten hoe het geweest maar als hij terugkomt uit de keuken met een kop koffie(!) ben ik al vertrokken naar dromenland…..

de brillenNu nog ruim een week en dan roeien we weer in de berenboot de HT,pffff moet er nog even niet aan denken….

Voor meer informatie over de slag om de Zaan is er de website van de organisatie: www.zaanslag.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.