De slag om de Zaan op zaterdag 31 mei 2008.
Het is wat stil geweest op de kaagtijgersite maar dat kwam door de overvolle agenda van onze webmaster Rijnder.Onze Wilma heeft nu tijdelijk het stokje overgenomen dus het is tijd voor een verslag.

De slag om de zaan een wedstrijd waar we altijd naar uitkijken. Niet om de vreselijke stank die we onderweg ruiken maar vooral om de gezelligheid.

De trainingen zijn dit jaar wat aangescherpt want we roeien nu toch wel elke keer door de boerenbuurt terwijl we andere jaren vol gas direct naar de soos gingen. De techniek van ons roeien is door Marco ook onder de loep genomen en ik moet toegeven onze Voorbijganger loopt soepel. Dit seizoen is onze sterke boegroeister Mijntje geveld door een nekhernia dus dat is wel een groot verlies voor de tijgers maar gelukkig is een oude tijger Maaike daar weer voor in de plaats gekomen. Echter in de wedstrijd voor de Zaan hadden we toch wat problemen omdat zowel Monique,Paula en Maaike niet mee konden doen en dat was wel een groot probleem. Gelukkig voor ons roeiden de Kaagse Bluf deze wedstrijd niet mee dus vonden wij Nel en Bernadet bereidt om met ons mee te roeien. De laatste training ging erg goed en het leek net of zij al jaren in ons team zaten,perfect!

Op naar de Zaan…voor de verandering vertrokken de tijgers weer eens gezamenlijk naar een wedstrijd en dat was leuk want normaal gaan Marco,Renaat en ik alvast vroeg met de sloep naar een wedstrijd terwijl de andere tijgers nog even een paar uurtjes uitslapen. Zij komen dan vlak voor de wedstrijd uitgeslapen en prachtig opgemaakt aan terwijl Renaat en ik als 2 verwrongen krentjes met verwaaide hoofden zitten te wachten,haha.In de Zaan wordt de sloep snel het water in gelaten en kunnen we aan een bakkie. We hebben van de organisatie allemaal een bril gekregen. De tijgers springen erop om de leukste eruit te halen voor de foto. Het is duidelijk dat Lein met haar octopus armen weer de leukste eruit haalde en de rest eruit ziet als Maja de Bij met hun bril maar goed het is niet anders….

de brillenWe gaan ons opmaken voor de wedstrijd en als iedereen klaar is roeien we op naar de start.Helaas is die een half uur uitgesteld en dat is voor de zenuwen niet prettig. We leggen aan bij onze vriendinnen van de Jan vd Berg uit Urk.Zij starten 2 minuten voor ons en beloven op ons te zullen wachten zodat wij ook een kansje maken op de snelste tijd. Van deze woorden worden de tijgers nog zenuwachtiger en de één na de ander verlaat de sloep om toch nog maar even een plasje te gaan doen terwijl iedereen voor de wedstrijd toch al zo’n 8 keer geweest is maar goed dat heet nou wedstrijdspanning.

we gaan naar huisNa een tijdje is het zover we gaan oproeien naar de start. Deze keer starten we gelijk met 2 andere whalers de Laura G en de Epoxydus waar vooral mannen inzitten. Onze concurrenten de Meiden van staal starten achter ons en daar zijn we natuurlijk niet echt blij mee. Toeoeoet daar gaan we….

we gaan naar huisPrima start maar helaas moeten we de heren al gauw laten gaan. Marco spoort ons aan om de Epoxydus bij te blijven om zo min mogelijk last van de wind te hebben en dat lukt we blijven de hele wedstrijd vlak achter ze. Al vrij snel halen we de oud kampioenen de Trewes 3 in en dat geeft ons moed maar wat echt sportief is dat de Jan vd berg zich aan hun woord gehouden hebben. Ze hebben echt op ons gewacht en laten ons keurig voorbij gaan…..kijk daar hou ik van! Tijdens de race wordt het toch wel erg warm en als je dan de choco lucht er nog bij krijgt wordt het voor mij toch wel erg moeilijk om alles binnen te houden en diep in en uit ademen heeft helemaal geen zin want dan wordt het nog erger. Adem in houden is ook geen optie…..pffff doorroeien dan maar! Ik heb me deze wedstrijd voorgenomen niet te kijken of de Kaag 1 er al aan komt want dat maakt me erg onrustig, maar ik zie wel bij iedere brug Marco omkijken of ze er al aankomen. 1 keer omkijken is slecht nieuws dat weet ik zeker maar Marco kijkt soms wel 3 of 4 keer om voordat hij klokt dus dat is goed nieuws.

Marco spoort ons aan ,motiveert en schreeuwt waar het nodig is. Wat boffen wij toch met deze man hij is echt geweldig en heerlijk om naar te kijken tijdens een wedstrijd als je even in een dalletje zit….mmmm. Ok sorry ik dwaal even af.

terug naar de wedstrijd het gaat goed totdat we bij een brug komen waar veel sloepen stil liggen en dat is balen want er zit voor ons ook niets anders op dan te stoppen en te wachten tot we door kunnen en dat duurt toch wel even. Voordat je de sloep dan weer op gang hebt is er kostbare tijd verspeeld maar daar is niets aan te doen en sterker nog het gebeurd later nog een keer.Eindelijk bereiken we het keerpunt nu gaan we naar op naar de finish en dat is nog wel een flink stuk maar je weet dat het einde in zicht is en dat geeft weer kracht. We halen links en rechts van alles in dames en herensloepen. Zelfs Gaan 87 waar Lein haar vriend Ed B in de broek in zit. We hebben haar de hele wedstrijd niet gehoord maar nu komt ze tot leven en flirt er stevig op los terwijl allemaal vol in de riemen hangen .Dan is de Epoxydus aan de beurt haha dit is echt leuk helaas denken zij er anders over….dan de dikke Bertha,de Gia en hé wie zien we daar?De heren van de Laura G! Marco maakt ons helemaal gek en schreeuwt dat we deze heren nog voor de finish MOETEN pakken.Daar gaan we op de toppen van ons kunnen met lange ferme klappen achter de mannen aan die ons opeens ook zien en je hoort de mannen denken,dit gaat ons niet gebeuren……wij laten ons niet voorbij gaan door een whaler met dames. Zij worden dus ook wakker en daar gaan we whaler tegen whaler.We moeten zowat spugen van de inspanning…..nog 20 meter tijgers koooooooomop!!!Het wordt een fotofinish waar wij net 1 sec sneller waren. Dat was leuk,dat was héél leuk! Moe maar voldaan dobberen we op het water en toevallig hadden we nog wat champi aan boord dus die drinken we heerlijk op.Samen met de spiering dames drinken we nog een dropshotje en dan gaan we naar de takel.

lekker drankjeAls de sloep eruit is kunnen we eindelijk los,heerlijk! Het is tijd voor rosé en bier.We kletsen gezellig bij met de andere roeiteams en vragen gelijk even aan de Doxa’s hoe het hun vergaan is zonder onze stuurman Marco. Aan hun dodende blikken te zien niet zo goed lekker aardig om zo te doen ze hadden hem zelf afgezegd…hihi. Dan is het al snel tijd voor de prijsuitreiking en we weten dat we eerste bij de whalers zijn maar de rest daar hebben we een hard hoofd in.De 2e prijs in de hoofdklasse zijn de meiden van van staal…????Huh….maar wij waren sneller dus dat kan maar één ding betekenen…..1e prijs is voorrrrrr de Kaagtijgers,yes,yes,yes wat gaaf!We dansen en springen van blijdschap als de dames van de Tom tom roeiclub naar ons toekomen om ons te feliciteren. Zij zijn echt de beste ze hebben al 2 wedstrijden gewonnen in het AK en zijn niet te vergeten winnaars van de HT maar vandaag waren wij de beste,ongelofelijk!! Dit hadden we niet verwacht nu kan het feest echt beginnen.

trotse Marco

Marcel Kramer zet de muziek al in en gauw gaan we op zoek naar onze vaste dans en feest vrienden van de Doxa maar schetst onze verbazing ze gaan naar huis want ze hebben nog een bbq…..lekker verhaal heb ik daar mijn oogleden voor laten liften en botox in laten spuiten???Nou dan maar lekker feesten met mijn eigen lieve vriendjes en vriendinnetjes van de Kaagtijgers dat is eigenlijk altijd het allerleukste.Het was een dag om niet te vergeten en ik wil Bernadet en Nel ontzettend bedanken voor hun inzet in ons team,super zonder jullie hadden we het niet gered!

Voor meer informatie over de slag om de Zaan is er de website van de organisatie: www.zaanslag.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.