De slag om de Zaan op zaterdag 12 mei 2007.Lees ook het verslag "van buiten de Voorbijganger" door onze schrijftijger!

Vorig jaar konden we niet meeroeien met de slag om de Zaan omdat er op de zelfde dag een andere wedstrijd was die we vanwege de competitie niet konden laten lopen (anders waren we zeker gekomen), maar gelukkig konden we deze keer weer mee doen. In het bijzonder verheugde onze Hester zich op deze wedstrijd,maar het ongelofelijke gebeurde, ze brak een ribbetje. Hierdoor kon zij deze race niet meedoen. Maar we vonden in Maaike een prima vervanger.
Ondanks de voorspellingen van de weermakers was het mooi weer maar wel met een stevige wind. Ook nu verzamelden we ons weer bij de Zaanse schans.

Drukte bij de Zaanse schans.Onze vriendinnen van de Caatje konden we nog aanmoedigen bij de start.

start Kaagse blufMet de zenuwen in ons lijf maar vol goede moed vertrokken we samen met de Kaag 1 en de Zeesteeg, later bleek dat we bij de start een boei gemist hadden waarvoor we werden bestraft met een Watt. Gelukig voor ons hadden de meiden van Staal dezelfde fout gemaakt.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
start van de voorbijgangerHet was een zware wedstrijd, de wind was erg sterk. Bij het keerpunt van het eerste stuk verwachtte Marco een boei maar er kon direct om de remmingswerken gekeerd worden. De Kaag 1 had dit wel door en wij even later, waardoor zij de binnenbocht konden nemen en zo proberen voor ons te komen. Paniek!! Dit konden wij niet laten gebeuren dus maar even harder aan de riemen getrokken en ja hoor, de meiden lagen weer achter ons (waar ze horen). Bij een brug ongeveer halverwege de race heeft Rijnder ons gevecht op de kiek gezet.

de achtervolgingWat verder in de wedstrijd raakten we al meer op elkaar ingeroeid. In opperste concentratie (toch Leinie??) roeiden we weer de brug onderdoor maar dan de andere kant uit.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
we gaan naar huisNa een ouderwetse strijd was daar dan toch de finish, we kregen een fles schippersbitter en een zak met nootjes welke bezorgd werden in de sloep. Direct na de finish roeiden we langzaam uit, richting de hijskraan. Bij de kraan lagen de meiden van Staal al te wachten, gezamenlijk hebben we er nog een borrel op genomen.

Gefinisht!Aangekomen in de loods was het feest al in volle gang. Marcel Cramer was er weer en dus konden we weer meezingen met de kaskraker "wij gaan roeien op het wad". Daarna trad het dweilorkest "iaadoeje" op.

dweilorkest iaadoejeHester heeft bijna de hele dag met de Doxa boys oopgetrokken. En dat was volgens haar heel gezellig. We wilden samen wat eten maar de boys vonden dat de roeiersmaaltijd wel erg weinig vlees bevatte. De salade was wel erg lekker.

lekker MiekeEn dan, heel erg snel naar ons gevoel, kwam de prijsuitreiking. Deze keer wonnen wij de eerste prijs bij de kromhoutwhalers. Jippie! Tweede waren de meiden van Staal en derde Epoxydus. De plaats van de Kaagse bluf was bij het maken van deze pagina nog niet bekend.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
De prijsuitreiking. Klik op deze foto om de video te starten.

Na de prijsuitreiking barstte het feest in alle hevigheid los. Toen Marcel Kramer opnieuw zijn roeikraker "Van Harlingen naar Terschilling" liet horen werd er spontaan vanaf de vloer meegeroeid. We laten daarvan een videofragment zien. Na een eerdere ontmoeting heeft Marcel ons een MP3 van dit lied toegestuurd voor gebruik op de website, u kunt dat vinden op onze download-pagina. Het was weer een leuk feest en de mannen van de Doxa kunnen lekker dansen.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
Van Harlingen naar Terschelling. Klik op deze foto om de video te starten.

Tot slot een tijdelijke paragraaf. Op de site van de FSN zijn inmiddels de uitslagen verschenen, met uitzondering van die van de eerste klasse dames. De organisatie van de slag om de Zaan heeft ook in de eigen uitslag daaruit (en uit die van het Algemeen klassement) de kromhoutwhalers verwijderd. Dat kan voor de plaatselijke uitslag van het roeifeest want een organisatie mag prijzen uitreiken aan wie ze maar willen en waarvoor ze maar willen. Als echter een organisatie een nominatie van de FSN accepteert voor een klasse, dan wordt in de rapportage aan de FSN (voor de nationale competitie) ook het resultaat gemeld van alle sloepen die volgens de FSN roeien in die klasse. Plaatselijke voorkeuren doen daar niets aan toe of af want die mogen niet het resultaat van de nationale competitie be´nvloeden. Daarom laten we hier, totdat de FSN site is bijgewerkt, de uitslag zien die we verwachten.

Plaats
1e klasse dames
Punten
1
Caatje van Warmond
0,9
2
Spiering II
2
3
Moos
3
4
Icterus
4
Op dezelfde manier is op de site van de FSN tot dusver de Doxa ten onrechte de eerste plaats onthouden in de uitslag van de eerste klasse heren.

Lees ook het verslag "van buiten de Voorbijganger" door onze schrijftijger!

Voor meer informatie over de slag om de Zaan is er de website van de organisatie: www.zaanslag.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.