De slag om de Zaan op zaterdag 21 mei 2005.We zijn op zoek naar meer foto's van de wedstrijd zelf. Als u beschikt over foto's daarvan, zou u die dan s.v.p. willen mailen naar het e-mailadres in de colofon op de home-page.
Recente toevoeging: het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!

Op zaterdag 21 mei 2005 roeiden de Kaagtijgers de slag om de Zaan. Dit was de tweede keer dat dit roeievenement plaats vond en het was te merken dat de organisatie inmiddels gebruik heeft gemaakt van eerdere ervaring want zaken als de uitslagen kwamen dit jaar goed georganiseerd over.

Mijntje Enkele Kaagtijgers waren niet in staat mee te roeien maar gelukkig werd het team deze keer versterkt met Mijntje. Mijntje had al eerder met een aantal Kaagtijgers de HT-race geroeid. Ook de reguliere roerganger Marco was niet beschikbaar, Willem werd bereid gevonden de Kaagtijgers deze keer te sturen.

Bij deze gelegenheid droegen de Kaagtijgers voor de eerste keer de nieuwe sponsor-outfit. Op deze foto's wordt voor- en achterzijde geshowd door Renate. Op de achterkant staat het roeiprogramma vermeld dat de Kaagtijgers dit jaar denken af te werken.

VoorzijdeAchterzijde


Het traject had dit keer een lengte van 16,1 km, een stuk korter dan vorig jaar en dat verklaart ook hoe het mogelijk is dat de wedstrijd nu werd geroeid in ca 1 uur en 42 minuten. De Kaagtijgers behaalden hiermee de eerste plaats in het klassement van Kromhoutwhalers voor dames. Er waren ook prijzen in andere klassementen en de Kaagtijgers zouden daarvoor waarschijnlijk ook in aanmerking gekomen zijn, ware het niet dat de wedstrijdorganisatie had besloten dat iedere ploeg slecht kon meedoen in één enkel klassement.

Het was een dag met aardig goed weer. Af en toe waren er een paar minuten met lichte malse meidruppels maar verder scheen de zon en was er weinig wind. Deze keer beschikken we niet over veel foto's van de wedstrijd zelf, Wel over deze foto waarop te zien is hoe de Kaagtijgers na de finish even ontspannen ronddobberen, aangevuld met extra Kaagtijgers-opstappers.

Ontspannen ronddobberen na de finishDaarna werd er light-paddle geroeid naar de haven, daar werd de sloep uit het water getild en weer op de trailer geplaatst.

Light-paddle terug naar de haven.Op het feestterrein stond het kapiteinskoor uit Zaanstad. Dit koor zong shanty-liedjes waarvan er een aantal ook voorkomen in het liedboek van de Kaagtijgers. Er werd uit volle borst meegezongen. Het koor zong enkele nummers speciaal voor de Kaagtijgers.

Kapiteinskoor uit ZaanstadDe prijzen werden uitgereikt door de wethouder van Zaanstad, belast met sportzaken. Het zoenen van de diverse winnaressen vond hij een aangename secundaire arbeidsvoorwaarde.
Hier ontvangen we de beker voor onze eerste plaats.

PrijsuitreikingDeze keer laten we ook de foto's zien van de uitreiking van de tweede en derde prijs. De tweede plaats werd behaald door onze Kaagvriendinnen van Staal in de Kaag 1.

Tweede plaats voor de Meiden van StaalDe derde plaats werd behaald door de Kaagse bluf in de Caatje van Warmond. Voor de Kaagse bluf is dit kennelijk een grote doorbraak. Het zelfvertrouwen is nu dermate gegroeid dat Gerda ons meedeelde dat ze volgend jaar willen meedoen aan de HT-race.

Derde plaats voor de Kaagse blufIn de feesthal bracht daarna Marcel Kramer, een plaatselijke jazz-zanger, de stemming er in. En terwijl hier en daar de voetjes van de vloer gingen werd een aspirant-roeier al vast geinstrueerd door een ervaren coach. De aspirant had alvast een overwinningsbeker.

Aanwijzingen voor aspirant-roeier

Tot slot het meest relevante deel van de uitslag: het klassement kromhoutwhalers voor dames, en dan hier met vermelding van de namen van de teams. Er waren meer uitslagen, maar voor deze wedstrijd gold alleen een nominatie voor het nationale klassement Kromhout-whalers voor dames en voor heren.

Eind-
Positie

Team

Sloep

Cw

[kg/m]

Roeitijd:

UU:MM:SS

Geroeide snelheid

[m/sec]

Vermogen per roeier

[Watt]

1

Kaagtijgers

Voorbijganger

23.81

1:42:43

2.60

52.09

2

Meiden van Staal

Kaag 1

23.53

1:44:32

2.55

48.89

3

Kaagse Bluf

Caatje van Warmond

21,99

1:51:54

2.38

37.40

4

Spieringen dames 1

Spiering I

21.34

1:51:08

2.40

37.09

5

Meidenloos

Zuyderzee

20.73

1:53:18

2.35

34.00

6

Spieringen dames 3

Spiering II

21.88

1:57:37

2.27

32.15


Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!

Voor meer informatie over de slag om de Zaan is er de website van de organisatie: www.zaanslag.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.