De slag om de Zaan op zaterdag 15 mei 2004.


Op 15 mei 2004 roeiden de Kaagtijgers de slag om de Zaan.
Op de dag van de wedstrijd ging er van alles mis met de uitslag van de dames. Diverse damesteams verschenen helemaal niet in de uitslag van de dames, dit zou serieuze consequenties kunnen hebben voor de nationale competitie en het kromhout whaler klassement. Uiteindelijk is alles goed gekomen na een formeel protest van de KWV de Kaag.

De slag om de Zaan is gewonnen door de Meiden van Staal in de Kaag 1. De Kaagtijgers behaalden de tweede plaats en als derde eindigde Wuptem in "de 7 dollen".

De meiden van staal en de Kaagtijgers staan nu met gelijke score samen bovenaan in de nationale competitie voor dames. Bij gelijke stand wordt de volgorde bepaald door het totale vermogen van de wedstrijden die samen geroeid zijn, voor de Kaagtijgers is dat 112,06, voor de Meiden van Staal is dat 107,04. De Kaagtijgers staan dus nog bovenaan maar het is duidelijk dat de strijd voorlopig hard zal zijn! Wel is het leuk voor de KWV de Kaag dat de nationale competitie voorlopig wordt uitgevochten binnen de eigen vereniging!

Klik hier voor het wedstrijdverslag "vanuit de Voorbijganger" door een van de Kaagtijgers.

Voor nog meer informatie over de slag om de Zaan is er de website van de organisatie: www.zaanslag.nl.

Hieronder volgen een aantal beelden, opgenomen bij de slag om de Zaan.Overzichtsfoto van een deel van het veld sloepen voor de start


Overzicht 1Het was een prachtige dag, hier is nog een overzichtsfoto, van een ander deel van het veld sloepen voor de start.


Overzicht 2De Kaagtijgers op weg naar de Finish,in gevecht met 't Haakie uit Ijmuiden.


KaagtijgersOnze Kaagvriendinnen in de Kaag 1, met veel succes op weg naar de Finish


Kaag 1Ook onze Kaagvrienden in de Neptunus (Old Stars) deden mee. Joke geniet duidelijk van het uitzicht.


NeptunusTot slot een proefje met een video-opname. Er is een opname gemaakt terwijl de Neptunus voorbij kwam. De kwaliteit laat misschien te wensen over, het is ook maar een amateur-opname, gemaakt met een gewoon fototoestel uit de losse hand. Dit is niet meer dan het eerste proefje met video op deze site. Overigens is dit vooral iets voor mensen met een breedband-aansluiting want het gaat om een WMV-bestand van enkele honderden kilobytes. Als de verbinding te traag is dan kun je misschien beter het bestand eerst downloaden d.m.v. een rechter-muisklik op de link hieronder en dan te kiezen voor "Doel opslaan als ...".

Klik hier om te zien hoe de Neptunus komt aanvaren en ten slotte onder de brug schuift. Er zit ook geluid bij, er zijn stemmen te horen en verder natuurlijk de wind.
Als dit goed gaat kan er misschien binnenkort ook nog iets gedaan worden met een tweede video van de Neptunus die door de finsh gaat (maar dat is wel 10 Mbyte).


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.