Dat wordt weer een thrillerOP zaterdag 20september 2008 roeiden de Kaagtijgers voor het eerst de Zwarte Water race, hier volgt een verslag van onze schrijftijger


.Dat wordt weer een thriller…..

De zwarte waterrace

Deze wedstrijd hadden we nog nooit geroeid en dat is natuurlijk best spannend.De trainingen werden weer wat aangescherpt maar door vakanties en blessures moesten we weer een beroep doen op Nel en Bernadette de toppers van de Kaagse Bluf. Gelukkig wilden zij ons weer uit de brand helpen en daar zijn we ze zeer dankbaar voor. De start van de Zwarte waterrace was in het centrum van Zwartsluis en dat zag er zeer gezellig uit.Er werd sloep voor sloep om de minuut gestart dit omdat er een nauwe doorgang was door de sluis waar natuurlijk nooit 2 sloepen tegelijk doorkonden.Onze start vond 10 minuten na de Kaag 1 plaats en dat vond iedereen zeer prettig eindelijk een keer geen gejaag maar gewoon je eigen wedstrijd roeien.

Toeoet daar gingen we……de start was prima maar niet op volle snelheid want er was toch een risico dat je met je riemen tegen de sluis opklapt en ik kan je vertellen dat dat geen pretje is….Na een goed genomen sluis nog even een brug en dan kunnen we volop hangen in de riemen. Er staat amper wind en het zonnetje brandt stevig op ons bolletje. Zo vlak na de start krijg je altijd weer het gevoel van waar doe ik dit in vredesnaam voor? 19 km vol in de riemen, naar voor naar achter,even aanzetten, dorst, verzuring en vooral veel pijn in je handen. De eerste kilometers gaat het nog wel maar dan opeens zijn ze er grote dikke blaren die of meerollen tijdens iedere slag of die,nog erger, openspringen en dat doet echt heel veel pijn!Maar goed als we de eerste sloepen in gaan halen wordt de stemming weer beter en vergeet je de pijn. Grrrrrrr…doorgaan op naar de volgende sloep that’s the spirit! We roeien zo lekker het veld door en al snel passeren we de bikkels van de west arvada uit Terschelling en zelfs de kampioenen van de Trewes3 moeten eraan geloven en dat geeft ons weer moed. Na 1 uur en 56 minuten gaan we na een klein riem gevechtje onder de brug de finish over.

Moe maar voldaan roeien we naar de takel en wat de uitslag is weten we niet maar we hebben onze uiterste best gedaan en meer konden we niet doen.

Na het takelen laten we ons afzetten bij een café in het centrum waar de gezelligheid ons tegemoet komt. Als we klaar zijn met douchen staat er een tafel vol met bier en rosé voor ons klaar, zalig! In Veere was het duidelijk geworden dat de Tom Tom roeisters van Terschelling dit jaar kampioen zouden worden en omdatte vieren hadden wij voor hun gezongen en een fles champagne kado gedaan wat zij zeer sportief en leuk vonden. Op hun beurt hadden zij nu een flesje bitter vanaf Terschelling voor ons meegenomen en die sloeg in als een bom op onze vermoeide lichamen, pffff echt véél alcohol! Gelukkig was de stemming gelijk opperbest en werd er al gauw een dansje gemaakt met de Tom Tommers,supermeiden! Maar toen kwam toch het gevreesde moment…..de prijsuitreiking! Eerste bij de kromhoutwhalers……..tromgeroffel….nr 33, de Kaagtijgers!!!! Het hele team springt een gat in de lucht want deze opsteker hadden we nodig.In het algemeen klassement waren we vierde en in de hoofdklasse tweede, niet slecht al zeg ik hetzelf. Die rotte Cwaarde van onze sloep heeft altijd in ons nadeel gewerkt maar de nieuwe waarde nu eindelijk eens in ons voordeel!

De Kaagtijgers staan weer op de eerste plaats in het whalerklassement met de Kaag 1 op onze hielen natuurlijk. De beide kaagteams zijn al heel wat jaren oppermachtig in het klassement en daar kunnen zelfs de nieuwe veel jongere teams nog steeds niet aan tippen!De volgende wedstrijd is Alkmaar waar wij door omstandigheden niet aan mee kunnen doen en dat betekent dat de Kaag1 daar de boel weer recht gaan trekken en de stand weer gelijk wordt. De strijd moet dan weer in Muiden gestreden worden en geloof me de meiden van staal zijn dit seizoen erg sterk maarrrrrrrrrr de tijgers geven zich nog niet gewonnen, dat wordt weer een thriller…….. Hester de Ruijter
Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.