De Veerse Meer Race zaterdag 17 september 2011.
Veerse Sloepenrace 17 september 2011

.    

Vrijdagmiddag 16 september 1300 uur: De Kaagtijgers Marjolein, Esther, Jacqueline, Mieke en Caroline zijn klaar voor vertrek naar Kortgene ... Bepakt en bezakt gaan we op weg, klaar voor een heerlijk weekend, waarin ook nog eens een mooie wedstrijd over het Veerse Meer gaan roeien. De andere Kaagtijgers komen morgen naar Zeeland.

tijgerjassen op de gangHet roeiseizoen 2012 wordt gekenmerkt door BLESSURES (inderdaad met hoofdletters) en andere pech. Ook dit keer zijn de roeihulptroepen hard nodig. Nel (al sinds jaar en dag onze steun en toeverlaat)

nel op de kadeen Floor, (puppy powerrrrr!), dochter van Hilde zijn dit keer onze redders in nood.

floorWe kunnen meedoen aan de race, HOERA!

Op het vakantiepark de Paardekreek hebben we een prachtig dijkhuis toebedeeld gekregen. We zoeken elk een mooie slaapkamer uit en gaan nog even Kortgene in voor de laatste inkopen. Het zonnetje schijnt volop dus we ruimen ook nog even tijd in voor een heerlijke schapps op een Zeeuws terras. Ja mensen: sommige zaken kom je niet onderuit ... ;-) Nu is het nog heerlijk weer, maar de vooruitzichten zijn minder. Zal het droog blijven morgen? Onder leiding van Little C bereiden we een heerlijke avondmaal. Als de koffie is gezet wordt het hoog tijd te kijken wat we allemaal mee hebben meegenomen voor de ‘Pirates of the Carribean party’ van zaterdagavond. Ons dijkhuis hebben we inmiddels opgevrolijkt als ‘Piratenhonk’:

piratenvlaggen op de ramenpiratenstillevenFoto’s: Piratenvlaggen op de ramen en Piraten stilleven

Een hilarische vertoning: Kleding passen. graaien en grabbelen in de schatkisten, zwaarden en pistolen worden uitgeprobeerd en last but not least: de nagels strak in de lak.

nagels lakkenFoto: Nagels lakken

Als de koffie op is wordt een flesje ‘wit’ opgetrokken.

Marjolein glas witte wijnFoto: Marjolein glas witte wijn

We zijn het met elkaar eens: het gaat allemaal goed komen morgen.

Foto’s: Glazen oog Jacqueline en aan tafel druk bezig met z’n allen

Op een keurig tijdstip gaan we naar bed, niet nadat we eerst nog even een kleine avondwandeling gemaakt hebben ...

We beginnen de ochtend met een heerlijk ontbijt met verse broodjes ... Ondertussen zoeken we contact gezocht met Marieke, Nel en Wilma, die onderweg zijn met de boot! Ze zijn in aantocht! Snel richting de takel, om te helpen.

TakelenDit gaat allemaal lekker snel, de boot ligt er zo in. Drie Tijgers gaan mee in de boot tijdens de sleep naar de haven. Ondertussen wachten de andere Tijgers Wilma op, zij moet de auto wegrijden van de takelplek. Wilma heeft zich halfziek en met koorts naar Kortgene gesleept. Een strip paracetamol, in combinatie met klodders Tijgerbalsem doen wonderen. Zie hier het resultaat: DIE HARD WILLLIE!

Wikkie Wilma neus vol tijgerbalsemInmiddels zijn Hilde en Floor ook gearriveerd en doen we gezellig nog even een bakkie in de casa. Mieke komt net terug van hardlopen, want ja, ze is zwaar in training. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de wedstrijd, en we vertrekken naar de boot.

Nel Wilma en Marieke maken zich op voor de raceMarjolein kan niet meeroeien vanwege een blessure. Maar niet getreurd: Lein is gevraagd om te sturen bij de mannen van de Gaan 87 ... Stoer werk dus! Voor vertrek gaan Mieke, onze ad interim stuurvrouw, en Lein naar hét palaver voor de nodige informatie over het wedstrijdtraject. Oh, oh, best spannend allemaal: Lein haar eerste wedstrijd als stuurvrouw. Ze is er helemaal stil van ... Mieke en Marjolein nemen hun taak serieus en bestuderen de route nauwkeurig:

Mieke en Marjolein bestuderen de routeMieke en Marjolein bestuderen de routeHet weer is inmiddels omgeslagen, de weersomstandigheden zijn zwaar. Er staat een stevige wind, kracht 4/5 uit ZZW, het miezert en echte regenbuien liggen op de loer. Echt sloeproeiwedstrijdweer dus ... BRRRRR. Lein is blij dat ze niet hoeft te roeien J Er doen 32 sloepen mee. Op het laatste moment vraagt de wedstrijdleiding of wij achterin de race willen starten. Dat betekent dat we met startnummer 13 pas als 27e vertrekken. Ach ja, ere wie ere toekomt zullen we maar zeggen. Ze schatten ons nog steeds hoog in ;)

We zijn er klaar voor.

Jacq en Caroline klaar voor de startDaar gaan we, 16,250 kilometers voor de boeg .... Tot het keerpunt is het vol tegen de wind inroeien. Het keerpunt geeft ons vleugels! Mede dankzij de zeer strakke roergangersbehendigheden van Mieke! Met een enorme snelheid roeien we terug richting Kortgene. Als de finishlijn in zicht komt jaagt Mieke ons tot ongekende hoogte. Met onze laatste krachten zetten we alles op alles om een goede tijd neer te zetten. We halen het net binnen de 2 uur: 1.59.48! Zo, dat doel is bereikt J

de voorbijganger op naar de finishNa de wedstrijd laten de we boot direct takelen. Wilma wil snel naar huis en haar bed in. Het valt nog niet mee de boot goed op de trailer te krijgen. Maar met de kennis en kunde van Nel lukt het uiteindelijk. Nel en Marieke rijden met Wilma mee. Hilde en Floor moeten er ook meteen vandoor. Die hebben nog een trouwfeestje voor de boeg .... De overgebleven Tijgers, Marjolein, Mieke, Esther, Jacqueline en Caroline maken zich op voor de prijsuitreiking. Niet dat we verwachten een prijs gewonnen te hebben, maar je doet met alles mee toch? Tot onze grote verrassing worden we naar voren geroepen. We hebben de 1e prijs, Dames Klasse 1 in de wacht gesleept! We zijn blij! Moe, maar voldaan nemen we de beker aan:

de prijsuitreikingFoto: Prijsuitreiking

Een week later blijkt de organisatie een rekenfoutje te hebben gemaakt .... Niet wij maar de Tante Agaath was de winnaar. Dat hebben we geweten, onder het motto ‘Wat een pech, beker weg’ haalde Muiden de eer weer naar zich toe in emails en social media ...

bekerGelukkig hebben we de foto’s nog ....

Traditiegetrouw hebben de Kaagtijgers een dinnerdate met de mannen van de Gaan ’87 uit Zaandam. Om beurten koken we voor elkaar. De date wordt normaal gesproken gevolgd door een gezamenlijke deelname aan de avondvlootschouw. Het slechte weer en de vermoeidheid brachten ons al snel tot het wijze besluit de vlootschouw dit jaar over te slaan.

De Kaagtijgers moesten dit jaar de keuken in. Op het menu stond een zalm/pasta gerecht met een verse salade. Natuurlijk was de tafel gedekt in Caribische piratensfeer:

mooi gedekte tafeldetailopnameDe mannen waren blij met ons en onze kookkunsten, zo moge blijken uit deze fles rosé:

etiket roseHet was een gezellige drukte:

het gezelschap aan tafel1het gezelschap aan tafel2het gezelschap aan tafel3Foto’s: 3 foto’s het gezelschap aan tafel

Na het eten was het tijd om ons op te maken voor het feest. Natuurlijk alles weer ‘in thema’.

vier piraten tijgers close-upOp naar de feesttent voor het roeiersfeest. Daar stonden de eerste piraten ons al op te wachten.

drie zaanse piraten hoofdmannenWe waren weer in goed gezelschap.

Limbodansen en in het oog geschoten zeeroverLimbodansen en in het oog geschoten zeeroverMieke voelde zich niet lekker, maar haakte uiteindelijk toch aan!

groepsfotoGeen piraat, maar toch goed gezelschap:

Es&langeFransDe buit is binnenWe hebben ons prima vermaakt en komen volgend jaar zeker weer terug!

Het is nu tijd voor een kleine (rook)pauze en gaan snel in zware training voor onze volgende uitdaging: MPM 2011! Muiden here we come: op jacht naar een beker ....

lein en mieke met sigaret

Voor meer informatie over de Veerse Meer Race is er de website van de organisatie: www.sloeproeienzeeland.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.