De Veerse Meer Race zaterdag 12 september 2009.
DE WEDSTRIJD DIE NIET GEROEID WERD…

.    

Wat een slechte planning hebben ze toch bij de FSN 3 wedstrijden achter elkaar dat is toch bijna niet te doen maar wat moet dat moet, op naar het veerse meer!

Qua training was er helemaal niets terecht gekomen want we hadden onze jaarlijkse zeilen met de roeiers en de week erop gingen de zeilers met ons mee roeien. En alhoewel het allemaal grote kerels waren was het na een paar honderd meter toch wel klaar met ze dus een echte training was het niet maar wel een héél gezellige avond die rond half twee eindigde. Gelukkig heeft Frans ons naar huis gesleept anders lagen we nu nog ergens te dobberen. Dus nul training voor Veere maar wel heel veel zin omdat het een leuke wedstrijd is en omdat we er altijd een tijgerweekend van maken. Helaas kwam Marco weer met slecht nieuws dat hij niet kon sturen in Veere, er kwamen mensen bij hem langs uit amerika voor zijn beroemde plantjes en tsja handel is handel… Maar hoe vind je binnen 2 dagen een andere stuurman? Bert durfde we natuurlijk niet meer te vragen en na een paar mislukte telefoontjes naar andere mogelijke kandidaten kwam Marco op het fantastische idee dat mijn grote zus mieke dan maar moest sturen.

de supermarktMee naar Veere maar een sloep sturen dat had ze nog nooit gedaan maar het was niet anders zij werd onze nieuwe stuur. Wilma was nog niet terug van vakantie dus Nel en Bernadette werden ook weer ingezet en zij zouden ook de sloep meenemen.

   

OP NAAR KORTGENE

 

Mieke,Es,Lein,Maaike, Jacqueline(onze nieuwe tijger)en ik vertrekken met zijn allen vrijdag al naar Kortgene. Met z’n allen in Maaike haar auto plus alle bagage dat was wat krap maar weer helemaal gezellig Mo en Paula zouden ’s avonds komen.

de drink en eet-stopOnderweg maken we nog een drink en eetstopje aan een prachtig meer en als we weer naar de auto lopen zien we in een winkeltje nog teenslippers in Rijnders maat, dat is op zich best bijzonder….

de slipperHup allemaal de auto in voor het laatste stukje. Voordat we de Paardekreek ingaan rijden we nog even kortgene in voor wat boodschappen .

de supermarktIk zal je vertellen ga nooit met 6 vrouwen de supermarkt in want dat wordt een drama die wil dit en die wil dat. Uiteindelijk rijden we zowat met een aanhanger met boodschappen het park op want beter mee verlegen als om verlegen toch? Bij ons huisje aangekomen laden we gauw de spullen uit en gaan dan met een heerlijk roseetje en een tijgernootje buiten zitten. De zon schijnt en de sfeer is optimaal want we lachen ons weer helemaal gek.

Nadat we het schoonmaakbedrijf gebeld hadden om toch nog maar even onze villa schoon te komen maken omdat we niet door de ramen konden kijken en we een tapijt van hondenharen vonden vroegen we ons af waar toch Paula en Monique bleven,even bellen maar.

Paula verteld ons dat ze de hele dag al ziek in bed ligt en vanavond niet gaat komen. Zij zal ons morgenochtend wel bellen hoe het met haar gaat ,dat was balen! Ik bel haar toch nog maar eens op en vraag haar of ze nou werkelijk denkt dat ze morgen beter zal zijn terwijl ze nu koortsig en misselijk in bed ligt en ze zegt dat dat toch niet gaat lukken…….wat een drama! Wat nu? Het rotte is dat onze Mo nu niet naar Kortgene kan komen want zij heeft geen vervoer en dat is jammer want als dit eerder bekend was hadden we gewoon met 2 auto’s gereden en datzelfde geldt voor de volgende dag. Mo kon wel met Floor meerijden maar kon weer niet blijven slapen omdat er geen plek was in de auto, echt niet leuk. Maar goed dat was niet het enige probleem we hadden een zieke,een stuur die nog nooit gestuurd had en Nel en Ber die 2 uur in een vreemde auto moesten rijden om onze sloep te brengen met flink wat wind dit ging niet werken….

Na een tijgerberaad is besloten de wedstrijd niet te roeien.

Echt belangrijk is de wedstrijd niet meer voor ons en het is gewoon overmacht en toen we de volgende dag hoorden dat de moby dick zowat door hun bus was geschoven na een aanrijding waren we blij dat Nel en Ber lekker thuis zaten. Na ons besluit gaan we maar eten en dat is zoals dat hoort voor een roeiwedstrijd een hele stevige pastamaaltijd waar we zowat het hele weekend op geteerd hebben….

We kijken met elkaar nog even gooise vrouwen en gaan dan op pad.

Ed B vraagt of we even bij hun langskomen en dat doen we natuurlijk maar al gauw blijkt dat we voor het feest niet hier moeten zijn dus we gaan maar weer gauw op naar de meiden die net zo gek zo niet gekker de Spieringen! Daar worden we zeer gastvrij ontvangen met lekkere hapjes en drank,heel veel drank!! We zingen nog wat voor een jarige waar natuurlijk op gedronken moet worden en na een paar heel gezellige uurtjes rollen we ons bedje in,ben benieuwd wat morgen ons gaat brengen….DAG 2

 

Na een voor mij onrustige nacht ben ik blij dat het weer morgen is en glip ik zachtjes uit mijn bedje om op te staan. De tijgervilla is verder nog in diepe rust maar wat wil je om zeven uur? Snel zet ik een bakkie en ga dan zalig  in de tuin zitten om nog even genieten van de stilte. Het is eigenlijk wel heel gek om geen wedstrijdspanning te voelen gek maar wel lekker! Rond een uur of negen hoor ik mijn grote zus de trap af stommelen en zo ontwaken de tijgers één voor één uit hun diepe slaap.

Het plan was om vandaag een motorsloep te huren en dan maar op deze manier te wedstrijd te volgen met enig verschil dat we nu niet hoeven te roeien en geen water maar een roseetje drinken. Gauw ga ik met mieke op pad want de anderen zijn zich nog aan het optutten en dat duurt bij hen nou éénmaal wat langer dan bij de gezusters de ruijter die van nature al beeldschoon zijn…. Eerst maar even naar de receptie voor een sloep maar helaas,helaas alles behalve de waterfietsen is al verhuurd dat was een tegenvaller. Dan lopen we maar naar de organisatie om ons af te melden en zij vinden het heel jammer dat de tijgers niet aan de wedstrijd meedoen en dat vinden wij natuurlijk ook(een beetje) We vragen of zij niet een leuke sloep voor ons weten nou ze belooft me te bellen als ze iets weet.

Als we weer terug zijn bij het huisje belt ze inderdaad dat we met een zeilboot mee kunnen,helemaal leuk. Miek en ik gaan even op zoek naar de boot en terwijl we de rij aflopen worden de boten steeds kleiner en ja hoor daar ligt ie een klein zeilbootje met een man en een vrouw erop. Wij zeggen wie we zijn en zeggen dat er buiten ons nog 5 dames meegaan  de man wordt steeds enthousiaster alleen zijn vrouw niet echt, ai probleempje… We moeten op zoek naar iets anders en sturen nu de andere tijgers op pad ze zijn nu aardig bijgetrokken dus zij moeten wel iets kunnen regelen. En ja hoor onze maaike regelt dat we met een sloep van de organisatie meekunnen helemaal top! Ondertussen is Mo en de hond ook aangekomen dus hapjes en drankjes in de tas en op naar de haven.

Mo en JarimNatuurlijk moedigen we eerst alle teams( die wel mee doen)keihard aan stappen dan de sloep in en varen erachter aan. Heerlijk is het om dit alles eens van een andere kant te bekijken helemaal nu er zoveel wind staat! De sloep waarin we meevaren moet helaas voor de eerst terug komende sloep de haven in waardoor we niet alles kunnen zien maar het geeft ons wel we meevaren moet helaas voor de eerst terug komende sloep de haven in waardoor we niet alles kunnen zien maar het geeft ons wel de kans de kaag 1 aan te moedigen want zij zijn die eerste sloep,grote klasse! Voordat zij de finish overgaan vraag ik onze stuurman nog even wat gas te geven zodat wij toch als eerste eindigen en dat is gelukt!In ons huisje gaat iedereen even lekker haar eigen gang er wordt gewinkeld(in de enige winkel in Kortgene!)een ander leest wat en Mieke gaat een tukje doen op de bank want dat doe je als je wat ouder bent….. Ik vind haar daar wel erg eenzaam liggen mijn grote zus dus besluit ik met enige tegenzin bij haar te gaan liggen en zo vallen dezusjes in een heerlijk slaapje.

Rond 6 uur gaan we naar de tent om wat te drinken en te snacken het weer is superlekker en de sfeer ook. Vanavond is de vlootschouw en die is altijd leuk om naar te kijken maar als de heerlijke mannen van de W2 ons vragen voor hun te roeien zodat zij wat kunnen rusten doen wij dat natuurlijk!Het thema is wilde westen en als we bij de W2 aankomen is dat duidelijk te zien want de sloep staat vol met heerlijke cowboys en…. Eline Parton!

Dolly Partonde saxDe sloep is prachtig verlicht,er is muziek,iemand die saxofoon speelt en drank,helemaal geweldig! De tijgers gaan achter de riemen zitten en zo roeien we het Veerse meer over maar het is zo druk dat we wat meer drinkstopjes hebben dan we gewend zijn zo ongeveer na iedere 2 slagen haha.

mannenmannenen nog eens mannenVanuit een andere sloep krijgen we waterpistooltjes toe gegooid en daar hebben we weer thuis in de villa een tijgerwaterpistolengevecht mee gehouden. En geloof het klinkt wat kinderachtig(en dat was het ook)maar het was zo onwijs leuk want iedereen werd superfanatiek en er werd geschoten vanuit de gekste plekken.

de supermarktMaaike en ik nemen de pistolen mee naar de tent en daar ontstonden ook weer leuke gevechten met mannen maar die kunnen niet tegen hun verlies dus die werden wat hardhandig tijd om te stoppen dus. De muziek was weer erg gezellig en met onze nieuwe cowboyhoeden dansen en zingen we ons weer helemaal suf met de W2ers en de gaan 87ers ,een topfeestje!

MiekieEssieLeinieAls het feest is afgelopen loop ik nog even de speeltuin in om wat te schommelen,te draaien en te wippen…..ik voel me weer helemaal jong! Deze topavond sluiten we om half zes af en de tijgers kruipen moe maar zeer voldaan in bed. De volgende dag ontbijten we op ons gemakje en pakken dan ons boeltje weer in om terug naar huis te rijden.

Slaap kindje slaapMieke is al gauw weer in dromenland en wij zingen uit volle borst mee met de radio,vals en hard! Jammer genoeg zit het er weer op maaike zet ons allemaal thuis af en daar proberen we nog aan onze mannen te vertellen hoe leuk het was maar aan de blik in de ogen zie je al dat ze het niet begrijpen wat er dan zo grappig was. Gelukkig is het gauw weer woensdag en dan kunnen de tijgers de leuke dingen weer met elkaar ophalen tot vervelends toe….

   

De zwarte waterrace roeien wij door tijgertekort ook weer niet mee maar in Amsterdam zijn we er weer.Met deze race hebben we een mix groep van tijgers,een kaagse bluffer en 3! dames van de Tom Tom roeiclub oftewel de Nederlandse kampioenen van vorig jaar,3x HT winnaars laat maar zeggen de sterkste roeidames van Nederland.Helaas doen zij dit jaar even niet mee aan de competitie en dat is jammer ! Ik heb ze al gevraagd waarom dat vorig jaar niet hebben gedaan want dan hadden wij namelijk ook eens kampioen kunnen worden. Er roeien er in ieder geval nu een paar met ons mee en dat is wel heel leuk en er werd ons gevraagd op hoeveel slagen wij per minuut zitten…….hmmm eens even denken volgens zitten we dit jaar op een gemiddelde van een slag of 10….

Tot Amsterdam

Voor meer informatie over de Veerse Meer Race is er de website van de organisatie: www.sloeproeienzeeland.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.