Vechten op de Vecht zaterdag 2 april 2011.Het verslag "vanuit de Voorbijganger"

door de schrijftijger:

Zaterdag 2 april

VECHTEN OP DE VECHT derde editie

Een perfecte start van het roeiseizoen

Ja en dan zijn we een nieuw roeiseizoen begonnen. Met hele grote veranderingen in het team. Maar liefst 4 roeiers hebben ons verlaten. Monique, Paula, Renate ennnn onze Hester, Monique kreeg het drukker met haar kleinkind, Paula had en heeft een druk bestaan met haar gezin. Renate zag haar toekomst bij de Kaag 1, en dan onze Hester!!! Ja die wilde graag nog heel fanatiek roeien en gaan voor het hoogste. Maar de rest van ons zag dat niet zo zitten met een aantal nieuwe roeiers. En wilde dan ook niet meer trainen dan een keer in de week. Terwijl onze Hessie eigenlijk wel drie keer per week wilde maar dan wel met een volle boot, en ja dat zat er even niet in dit jaar. Maar goed vorig jaar waren natuurlijk al Jacqueline en Caroline bij ons team gekomen en met ingang van dit jaar zijn daar ook nog Hilde vanuit Muiden en Marieke vanuit de Kaagse Bluf, bijgekomen. Onze ontzettend lieve en knappe stuur heeft het heel druk met zijn nieuwe huis en zijn eigen bedrijf en kan daarom dit jaar ook niet alle wedstrijden sturen. Maar na een blessure periode is Mieke weer terug van weggeweest. Kortom we hebben weer een volle boot, zeker als onze Norrie ons af en toe uit de brand kan helpen.

koppelen

De trainingen zijn ook begin Maart weer volop van start gegaan. En dat viel niet altijd mee. Er waren een paar tijgers zo af en toe nog op wintersport en daardoor ook geen volle boot. De stuurmannen wisselden zich af Paul, Frans, en onze Mieke en ook Jacq bleken prima stuurlui.

Maar goed de eerste wedstrijd staat voor de deur en zo goed en kwaad als het maar kan zijn we er klaar voor.

Om half negen verzamelen bij de Haven oost. Willie neemt de boot mee, Na het debakel van het koppelen de vorige keer besloot ze vroeg te komen en de aanhanger zelf aan te koppelen. En ja hoor gelukt. En al snel konden we op weg. Na een probleemloze rit bereikten we Weesp. De boot getakeld en de aanhanger geparkeerd, daar de heren onze boot weer mee terug zouden nemen.

Fietsje huren kon ook

De wedstrijd


Start in de haven

Alsof het zo moest zijn ze hadden echt de mooiste dag uitgezocht om de wedstrijd te roeien, prachtig zonnig en warm weer lekker warm dus, dat betekent zweten!!!! Met strartnummer 26 hadden we nog even de tijd in de haven om ons te concentren. Stond daar opeens Tante Nel van Jacq, en laat die net vandaag jarig zijn dus we konden niet anders dan haar toezingen, wat opgepikt werd door andere sloepen in de haven, ik denk dat ze nog nooit door zoveel mensen is toegezongen op haar verjaardag.

Mieke nog voor de wedstrijd

Mieke nog voor de wedstrijd

Toch wel een beetje nerveus

Toch wel een beetje nerveus

Na een kwartiertje klaar te hebben gelegen waren we eindelijk aan de beurt, Mieke die ons vandaag stuurde stond stijf van de zenuwen, die dubbele sluis aan de start zat haar erg dwars als dat maar goed gaat dacht ze. Maar vanaf vandaag is zij de enige die nog aan haar stuurmanskunst twijfelt wij niet meer met alle goede commando's zorgde ze ervoor dat wij vlekkeloos door de sluisdeuren gingen, petje af hoor Miekie.

Bankje 1

Op bankje een Marjolein en Esther

Bankje 2

Op bankje twee Marieke en Wilma

Wie staat daar op de brug?

Op bankje drie Hilde en Jacqueline, maar wie staat daar op de brug??? het is onze Hessie!!!! ze kon het niet laten fijn dat je ons kwam aanmoedigen samen met Ruud en Spize

Bankje 4

Op bankje vier Caroline en Maaike

Mieke

en onze fantastische stuur Mieke

En dan zweept ze ons op en al heel snel halen we de eerste sloep in en nog een en nog een, ik weet niet hoeveel we er hebben ingehaald naar het waren er heel veel, De ronding van het eiland was ook heel spannend voor Mieke, eerst riemen hoog en daarna moesten we vaart minderen omdat we bij de volgende paaltjes in het water een sloep voor ons hadden liggen, dit tot ons verdriet, maar tot nog groter verdriet van de stuur van de Kaag 1, die ons toeriep om toch maar om ruimte te vragen en harder door te roeien, daar zijn wij dan weer te netjes voor, we hebben die sloep pas na de opstakels ingehaald. Wederom Mieke klasse!! volgens ingewijden kwamen we als vijfde binnen, en zijn zelf een keer ingehaald ,met nummer 26 als startnummer dus hebben we 20 boten ingehaald niet slecht.... In mijn herinnering zijn we maar door een boot ingehaald en dat was de Kaag 1,onze conculega's die erg hard kunnen roeien tegenwoordig, maar ja mijn ogen waren in de boot dus het kunnen er meer zijn geweest.

Na de wedstrijd was het weer tijd voor een onvervalste drophot wat is dat toch een heerlijk goedje.

little c

Daarna was het de beurt aan de heren. Die we dan ook hebben aangemoedigd onder het genot van een drankje op het terras bij de haven. Toen de heren allemaal onderweg waren zijn we als echte vrouwen even wat gaan winkelen in Weesp. Daarna werd het tijd om weer naar de feesttent te gaan alwaar het al een hele gezellige boel was en iedereen heerlijk buiten de tent in het zonnentje zat in afwachting van de mannen.

echte tijgerstrepen

Ook bij de finish van de mannen kon je zien dat ze ook heel warm hadden en dat ze eigenlijk ook allemaal kapot waren van deze eerste krachtmeting.Maar de tijgers zouden geen tijgers zijn als ze deze kanjers niet konden troosten

komt allemaal goed schatje

Ik zei het toch alles komt goed

zie je wel

Waar is nou dat hesje?

Waar is nou dat hesje

NA DE WEDSTRIJD

het heerlijkste deel van de wedstrijd is aangebroken, we gaan borrelen,van Renate je weet wel van de Kaag 1 tegenwoordig, hoorde we dat haar eerste optreden voor de Kaag 1 bekroond was met een gebroken riem.... ja echt een van de nieuwe riemen, ojee daar zal de materiaal commissie niet blij mee zijn, maar het gebeurd gewoon niet expres, maar dit was niet de laatste pech die de meiden deze dag moesten doorstaan. Tijdens de borrel kwam een van de meiden erachter dat ze het nummer met het hesje nog moesten inleveren, iedereen had het hesje zien liggen op het bankje maar opeens was het weg na lang zoeken en vragen kwam het tevoorschijn...... uit de tas van little c. oei foutje bedankt. Maat de laatste pech was wel de grootste, zie het verhaal hieronder.

borrelen in de tent

Ja en dan is het wachten op de uitslag, en die laat nogal op zich wachten, ik hoorde dat de organisatie met allerlei tegenslagen te kampen had en dat het daarom zolang duurde. Toen de uitslag eindelijk kwam was het echt niet te verstaan allemaal, we hoorde wel in het begin de voorbijganger noemen maar ja ook de heren roeien in de voorbijganger, misschien volgende keer de teams noemen in plaats van de boot. Uiteindelijk bereikte ons het nieuws dat wij tweede waren geworden bij de kromhout whalers joepie, en eerste.... De karakter, toen wisten we eigenlijk al hier klopt iets niet. We zijn ingehaald door de meiden dus die moeten voor ons komen. Wat blijkt..... zij stonden niet meer op de startlijst helemaal gedelete !!! Wat is dat zuur. Maar goed meiden wij weten het, jullie twee of een, wij zeker drie !!! Vanaf hier dan maar

Tweede!!

Uiteindelijk vertrekken we dan vermoeid maar tevreden om half acht richting huis

Heren

Weesp (Dolly) bedankt voor een heerlijk dag,!

<

Voor meer informatie over de wedstrijd Vechten op de Vecht zie de website van de organisatie: www.vechten.opdevecht.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.