Vechten op de Vecht zaterdag 3 april 2010.Het verslag "vanuit de Voorbijganger"

door de schrijftijger:

Zaterdag 3 april

DE KOP IS ERAF!!!

Er leek dit jaar maar geen einde te komen aan de winter.

Elke keer als je dacht nu wordt het weer beter viel er weer een dik pak sneeuw. Nou is dat op zich best wel leuk al die ijspret maar het moet ook wel een keertje ophouden want als er ijs is dan gaat de sloep het water niet in dus …. wegwezen winter!! De maanden dat er niet geroeid is hebben de tijgers elkaar natuurlijk nog wel regelmatig gezien. Bij het boksen of een etentje of het einsteingala er was altijd wel weer wat te beleven met elkaar.

Renate

Renaat was in de winter in oostenrijk gaan werken maar die was ook al weer gauw terug want tijdens het boarden brak ze haar been op 3 plaatsen en dat is wat lastig werken in de bediening… Wel hadden we ook nog een leuk nieuwtje omtrent haar want er is sprake van een roeiromance!! Tijdens MPM had Renate Martien van Gaan ’87 ontmoet en hoewel het eigenlijk de lover was van iemand anders is daar toch stiekem iets moois uit opgebloeid. Onze vraag is natuurlijk wel hoe gaat renate heten als ze met martien gaat trouwen? Wordt dat Renate Gaan of gewoon Renate Kaagtijger…. mmmm daar moeten we het nog even over hebben.

Helaas kunnen we door de blessure van Renate voorlopig geen aanspraak op haar doen en dat is natuurlijk erg jammer. Ook onze vaste tijgers Paula en Monique hebben ons team verlaten. Zij doen dat met pijn in hun hart maar soms heb je even geen keuze te maken en moet je voor je thuisfront gaan. Marjolein en Esther hebben ook aangegeven dat zij niet alle wedstrijden meer kunnen roeien dus een bootje vol krijgen wordt lastig.

Daarom hebben we er voor gekozen om een paar wedstrijden te roeien en de competitie even opzij te zetten. Heel jammer maar wel begrijpelijk want we roeien nu al 6 jaar in de hoogste klasse en dat is leuk maar kost ook veel tijd en energie. Van Weesp naar Friesland,van Veere naar het zwarte water ,extra trainingen,spanning etc etc Dit jaar gewoon even niet!! We gaan gewoon lekker trainen elke woensdag(en borreltje drinken natuurlijk!) en roeien af en toe een wedstrijdje mee en zien wel waar het schip strandt.

VECHTEN OP DE VECHT

Enkele weken voor de wedstrijd belde Dolly van de spieringen of wij de wisselprijs van de vecht terug wilde brengen zodat onze naam erop gegraveerd kon worden. Lekker verhaal wéér een beker van onze prijzenplank we moeten ze nu wel wat wijder neerzetten om de ruimte op te vullen maar ja het is niet anders. Dolly vertelde dat er een borrel was bij ome Ko van alle roeiteams uit de omgeving en of ik dan ook even kwam. Alle andere tijgers hadden familie verplichtingen maar Maaikepoppelaaike en ik niet natuurlijk dus op naar Ko. Toen we binnen kwamen met de beker leek het net of we niet weg geweest waren uit muiden want het was er nog net zo gezellig als bij MPM. Alle teams waren er inderdaad de spieringen, meidenloos, doxa, de Vecht,de W2 etc,etc Het was ontzettend gezellig om iedereen weer even te spreken en het is jammer dat wij zo’n gezellige borrel niet hebben op de Kaag met onze teams. Wie weet komt dat nog weleens wij hebben de beker ingeleverd en een leuke middag gehad.

De dag van de wedstrijd.

Om negen uur verzamelen we om naar Weesp te rijden en gelukkig hoeven we daarvoor geen uren te rijden. Gauw de sloep het water in en dan op naar de tent om nog even een bakkie te doen en in te schrijven. Het weer is een beetje somber maar er staat gelukkig niet veel wind en het is nog droog.

Een bakkie

Er is nog even paniek bij de meiden van staal want hun sloep blijkt lek te zijn en het water gulpt naar binnen toe. Snel wordt de sloep eruit getakeld en gekit zodat zij toch nog kunnen roeien.

Wij roeien zelf even een klein stukje in en kijken even bij de start hoe nauw de doorgang is maar met verkorte riemen passen we er prima door dus laat de race maar beginnen. Tijdens het wachten merk ik dat ik voor het eerst geen spanning heb wat een zalig gevoel!! Als het startschot klinkt knallen we weg .Helaas verkort Wilma haar riem niet ver genoeg waardoor ze weer net als in Amsterdam vol op de brug klapt en dat doet echt pijn,heel veel pijn. De lucht wordt uit je lichaam geslagen en dat horen we ook bij Willie maar gelukkig hersteld ze zich gauw en kunnen we verder. De heen weg hebben we wind tegen maar gelukkig ziet Marco al een eerste sloep om op te gaan jagen en dat doen we dan ook. De eerste hebben we gauw te pakken op naar de volgende en zo roeien we al snel naar het keerpunt.

Carolien en Essie

Onderweg hebben we carolien ,renate en martien ons al toe horen juichen en dat geeft weer een goed gevoel. Na het keren hebben we de wind mee en daar gaan we van profiteren en maken de slag súperlang,allemaal plat in de boot! Het laatste stuk halen we nog wat sloepen in en na tanta agaath ligt de Vecht met Dirkie daarop. Hij heeft ons ook gezien en ook hij geeft zijn meiden de zweep,spannend!! Wij jagen en zij geven vol gas,vallen weer iets terug, geven weer gas en helaas redden we het niet om ze in te halen maar het maakt de strijd wel weer leuker.

Na de finish gaan we gauw de sloep uit want de heren moeten nu aan de bak. We gaan op de brug staan om alle teams aan te moedigen maar dan komt er opeens een wolkbreuk en begint het keihard te regenen. We rennen naar de tent om van daaruit (droog) de herenteams verder aan te moedigen en gaan dan snel iets droogs aan trekken. De heren krijgen tijdens de race te maken met alle weertypes regen,zon hagel en weer regen gelukkig is ons dat gespaard gebleven.

Als je haar maar goed zit

NA DE WEDSTRIJD

Als de herenteams zeiknat terug komen kan het gezelligste deel van de wedstrijd beginnen nl het borrelen. Even weer met alle andere roeiers bij kletsen ,sterke verhalen horen en genieten van de goede sfeer. We staan allemaal op elkaar gepakt in de tent maar dan opeens stopt het met regenen en breekt de zon door. Iedereen gaat heerlijk naar buiten en wacht op de prijsuitreiking en met dit heerlijke weer wil je daar best nog even op wachten.

borrelen in de tent

Bij de dames whalers hebben de meiden van staal gewonnen en bij de heren de Buffel(voormalige Doxa),van harte gefeliciteerd! Wij waren tweede geworden en als we 57 sec harder hadden geroeid dan was de beker van ons geweest. De prijzen waren ivm met de Pasen chocoladehazen en die hebben we gelijk maar even opgepeuzeld(of heb ik dat alleen gedaan?)

Heren

Rond een uur of zeven gaat mijn zus Mieke naar huis en ik besluit maar mee te gaan het was mooi geweest. De andere tijgers blijven nog even hangen en 2 tijgers die doen het licht uit in Weesp… We willen Dolly en de rest vd organisatie bedanken voor de hele gezellige dag!

Nu op naar ijmuiden !!

<

Voor meer informatie over de wedstrijd Vechten op de Vecht zie de website van de organisatie: www.vechten.opdevecht.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.