De 15e Maasrace van Rotterdam in 2009.DE ZOMER VOORBIJ…..

   

Het is weer voorbij die mooie zomer waarin we weer hele gezellige avonden met elkaar beleefd hebben. Er is heel veel gevaren alleen niet in onze Voorbijganger maar vooral in de motorsloep waarin we onder het genot van muziek,hapje en een drankje werkelijk zalige avonden hebben gehad.Het roeiseizoen loopt helaas dit jaar niet zoals we gewild hebben maar door blessures en het gemis van onze tijger Renate is het niet anders.Er wordt besloten dat het er dit jaar gewoon even niet inzit en dat er “gewoon” wat wedstrijden geroeid gaan worden en met pijn in mijn hart leg ook ik me er dan maar bij neer. Het is aan de andere kant ook weleens lekker om geen extra trainingen te hebben en geen druk te voelen om te moeten presteren.

 

ROTTERDAM

 

Als bijna alle tijgers weer terug zijn van hun vakantie is het de beurt aan onze stuurman Marco om naar het buitenland te vertrekken. Heel vervelend als hij er niet bij is, maar we weten dat we weer kunnen rekenen op inval stuurman Bert vd Velde. Hij heeft deze wedstrijd nog niet gestuurd dus dat maakt het voor hem extra spannend want Rotterdam sturen is niet niks. Door het grote tijger tekort moeten we ook weer een beroep doen op onze vaste,lieve,trouwe invaltijgers Bernadette en Nel. Als we hun niet hadden gehad hadden we dit jaar helemaal niets kunnen roeien dus we zijn zeer blij met deze dames!! En natuurlijk met onze stuurman Bert!!

Nel en Bert


   

Negen uur vertrekken we richting Rotterdam en na een klein uurtje komen we aan.Het takelen gaat rap dus kan er nog uitgebreid koffie gedronken worden en dat is lekker want van haasten houden we niet.

een lekker bakkie


Er staat helaas een stevige wind en je ziet de witte koppen op de maas staan maar als het zonnetje verschijnt ziet het er wat minder heftig uit.Samen met Bert ga ik nog even de auto met trailer parkeren. Ik zeg Bert dat dit een mooi plekje is maar Bert zegt dat hij liever zijn auto naast die van Meine zet dat vind hij veiliger……

Zo gezegd zo gedaan op naar het palaver,plasje doen en dan snel de sloep in.

We laten ons heerlijk slepen naar de Leuvehaven met een enorme rij boten achter ons aan.

sleepje


Stilletjes hoop ik nog dat de rij boten teveel is voor onze Voorbijganger en hij in tweeen scheurt maar helaas gebeurd dat natuurlijk weer niet. Als we in de haven zijn zeg ik Bert een goede plek te zoeken zodat we straks snel op kunnen roeien maar dat heeft hij denk ik niet helemaal begrepen want binnen de kortste keren zijn we aan alle kanten ingesloten door sloepen.Het sein van oproeien is gegeven en nu gaat het gevecht beginnen overal hoor je mensen schelden en vloeken,sloepen en riemen die tegen elkaar aan knallen,geweldig! Wij roeien maar niet maar trekken ons aan de andere sloepen door het strijdgeweld heen. Bert zoekt een goeie positie onder de brug en dan zie ik de rode fakkel branden,nu nog heel even….. Knal….daar gaan we!!!

even voor de start wat bij eten


Alle sloepen proberen zich een weg te banen en zich los te roeien van de massa en dat is een enorm spektakel. Ik zie aan Bert zijn gezicht dat hij even niet weet wat hem gebeurd want dit soort gevloek en geschreeuw heb je vast niet in de keurige zeilwereld maar dan herpakt hij zich snel en schreeuwt hij net zo hard mee. Het is gewoon onmogelijk een slag te maken want je zit alleen maar in elkaars riemen maar geloof me het is prachtig om dit mee te maken het kippenvel staat op je armen. Ook Bert roept alleen maar” wat is dit gaaf” en dat is het ook!

De Karakter roeien we vrij gauw los en we blijven hangen aan een gele herensloep uit Deventer. Bert probeert nog met we zitten 20m achter de Kaag1,we zitten 40m achter de Kaag1 en toen hebben we hem maar gevraagd zich daar niet op te concentreren want dat heeft geen zin dus gaan we de strijd aan met deventer. Bert juint de mannen constant op en zegt dat ze er zeker wel ziek van zijn dat ze niet eens een dames sloep in kunnen halen en gooit er af en toe nog wat krachttermen uit,heerlijk een man naar mijn hart! Zo roeien we de wedstrijd uit er is een prachtige lange slag en Bert houdt ons scherp.  Er bij de laatste brug gezegd dat het parcours ingekort was en er nog 500m te gaan was dat betekende blijdschap en alles eruit voor een eindsprint helaas bleek dat niet waar te zijn en moest er nog ruim 2km geroeid worden door zeer bokkig water. Een grote watertaxi vond dat wij het nog niet zwaar genoeg hadden dus die ging vol gas nog een rondje om onze sloep waardoor er enorme hoge golven ontstonden en dat was best wel eng. Maar goed de tandjes op elkaar en op naar de finish het zat er weer op!

 

met z'n allen


 

Nu nog even de boot takelen.

De andere tijgers blijven in de boot en Bert en ik gingen de auto en trailer halen van z’n veilige plekje….. Helaas was dit niet zo’n velig plekje want Meine had bij het wegrijden de bocht niet ruim genoeg genomen waardoor hij zowat de hele voorkant van Bert zijn auto afgereden had…..wat erg!

kapotte volvo


De volvo zag er echt niet uit en Meine ook niet want die was natuurlijk erg geschrokken maar gelukkig was Bert er rustig onder . Zijn auto werd weg gesleept en gelukkig kon onze sloep met René mee. Jammer dat dit gebeurd was want Bert geeft zijn vrije dag op om de tijgers te sturen en gaat als dank terug naar huis met een kapotte auto,echt balen! We nemen maar gauw een drankje en luisteren naar de prijsuitreiking ,achtste zijn we geworden vandaag. Wel 5 minuten sneller geroeid maar dat maakte verder niets uit omdat de andere teams nog sneller waren. Aan Bert heeft het in ieder geval niet gelegen want hij heeft super gestuurd en aan Nel en Ber ook niet want hun inzet voor ons team was weer geweldig.

Lieve schatten bedankt en tot in Veere….

  Hester de Ruijter
<
Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.