De 20e Noordzeekanaal Sloepenrace (2010)


SAAIMUIDEN…..

Vandaag gaan roeien we weer een keer in IJmuiden. Het was 2 jaar geleden dat we hier waren en daar waren we niet rouwig om want deze wedstrijd is saai, heel saai. 8 km de ene kant op, boeitje om en weer 8 km terug niet echt heel spannend. Helaas vertrekken de heren en damessloepen ook door elkaar heen en zit er wel 3 minuten verschil in starttijden en dat maakt het allemaal niet leuker. De ruimte tussen de boten is zo groot dat het wel héél moeilijk wordt om in te gaan halen of een beetje te sparren met elkaar. Dat is jammer en volgens mij helemaal niet nodig want er is zat ruimte om de sloepen om de halve of hele minuut te laten starten en zo houd je het wedstrijdveld een beetje bijelkaar. En de dames en heren apart houden is ook veel leuker. Ik begrijp best dat de “snelle” boten achterin moeten starten maar dan wel in hun eigen groep want dat houdt het spannend.

de startboot

Verder is alles perfect geregeld in IJmuiden en is de afterborrel altijd supergezellig dus dat maakt een hoop goed. En het is lekker in de buurt dus is er besloten deze wedstrijd te roeien.

WEDSTRIJD

Om 10 uur zijn we op het gemakje naar ijmuiden vertrokken.Het is een prachtige dag met weinig wind tenminste bij ons dat kan in ijmuiden natuurlijk weer anders zijn maar het ziet er goed uit.

Jacq en Nel

Vandaag roeit onze vaste invaltijger Nel weer eens mee en dat brengt altijd gezelligheid en veel informatie mee. Nel is net een wandelende TomTom want zij weet ieder straatje of afslag dus bij haar ben je nooit bang te verdwalen. Ook kent zij zo’n beetje de hele FSN site uit haar hoofd met tijden, afstanden het maakt niet uit vraag het Nel en het antwoord ratelt er binnen een paar seconden uit. Tijdens de wedstrijden informeert zij ons ook altijd hoe ver we nog moeten en dat is dan weer niet altijd prettig om te horen als je helemaal stuk zit dat Nel dan zegt dat we op de helft zitten…. Maar wij zijn héél blij met Nel het is een topwijffie!!

Onze Hessie

Als de boot getakeld is moeten we best nog wel een tijd wachten want we starten pas rond half twee. Dat geeft ons weer even de gelegenheid om hier en daar wat bij te kletsen met Gáán ’87, de Buffel en de W2 en ons klaar te maken voor de wedstrijd. De wind is hier inderdaad iets harder als in Warmond, maar prima te doen, dus laat de wedstrijd maar beginnen.

Gaan '87

Buffel

mooie brillen

We starten samen met de heren van de Trewes en de Epoxydus.De laatste sloep is ook een whaler en daar hebben we in het verleden al regelmatig een strijdje mee geleverd dus die gaan we vandaag ook maar aan. Als het startschot is gevallen roeien we ons al gauw los van de mannen van de Trewes maar de Epoxydus is een ander verhaal. Zij gaan ons voorbij dus moeten we proberen een beetje bij ze te blijven om de gang erin te blijven houden en dat valt niet mee. Er valt een flink gat totdat de Epoxydus pech krijgt met hun roer en ze stil komen te liggen. Dat is even een gelukje voor ons om ze in te halen maar al gauw zetten ze de vaart erin en passeren ze ons weer maarrrrr nu laten we ze niet meer gaan. Marco blijft ons aansporen om erbij te blijven en dat lukt aardig. Soms komen we zelfs naast ze te liggen maar dat laten de heren niet gebeuren en dwingen ons er weer achter te gaan. Dit is wel fijn want zo’n strijdje houdt ons scherp zodat we niet inzakken. Bij de boei gaan we ze voorbij tenminste dat dacht ik maar het was helaas hun andere whaler de adamanteus……jammer!! We blijven gewoon doorroeien met een pittige slag en een snelle recover en blijven op het kontje hangen.

Lekker doorroeien

Onderweg horen we op verschillende plekken onze supporters naar ons roepen en dat geeft weer kracht maar er lijkt weer geen einde aan te komen.

Renatuuuh waar ben je

Héél in de verte hoor je de finishtoeter maar dan duurt het nog een eeuwigheid voordat je er ook daadwerkelijk bent, pfff…. Marco probeert het laatste beetje kracht nog uit ons te persen maar pas als hij zegt dat het nog maar 100 meter is komt er nog wat uit. En dan zijn we er gelukkig!! We roeien snel naar de kant zodat Marco de trailer kan gaan halen. Wij gaan even heerlijk languit in het zonnetje liggen en drinken en eten wat. Al gauw verschijnen renate en carolien boven ons aan de kade en verrassen ons met een zalig koud biertje. Nu kan het wachten beginnen op het takelen en dat duurt echt vreselijk lang. Ondertussen legt de Orkaan naast ons aan met daarin Anne Sjoerd dat is wel heel vreemd.

Anne Sjoerd

Als we vragen wat hij nou in een vreemde sloep doet horen wij het vreselijke nieuws dat George, een roeier van de Orkaan,heel ernstig ziek is en daar schrikken wij enorm van. George is al jaren heel goed bevriend met Dini van de Kaag 1 dus we kennen hem allemaal. De Kaagtijgers wensen George héél héél veel beterschap en kracht toe….

NA DE WEDSTRIJD

Als we na 2 uur eindelijk de sloep uit het water hebben kunnen we ons eindelijk mengen met de andere roeiers. Helaas niet te lang want een aantal tijgers heeft ’s avonds weer verplichtingen dus benutten we onze tijd goed met veel biertjes en hamburgers!

Maaike hamburger en bier

Dan is daar de prijsuitreiking en hoewel we het wel wisten is het toch raar om onze naam niet te horen haha… De west arvada van Terschelling heeft bij de dames gewonnen en de Orkaan bij de heren, gefeliciteerd! De Kaag1 was 5e en wij 7e overall

Wij waren wel de damessloep met de snelste roeitijd en dat is echt wel heel goed hoor…..

We hadden alleen nog 3 minuutjes sneller moeten roeien om te winnen. Nou ja wat is nou 3 minuten ??? Onze volgende wedstrijd is pas in juni op ons eigen water de Kaag dus we hebben nog wel even om ons daar op voor te bereiden. As. woensdag eerst maar eens een wijntje drinken op de soos om de snelste tijd te vieren en dan gaan we weer aan de bak,denk ik…
Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.