De 17e Noordzeekanaal Sloepenrace (2007)Als u over meer foto's beschikt van de Kaagtijgers in deze Noordzeekanaal sloepenrace dan zouden we daar graag een electronische kopie van ontvangen. Neem dan even contact op via de contactpagina
EEN DAG MET EEN DUBBEL GEVOEL…..

We hebben nog nauwelijks onze 6 meter nederlaag van de Leidse sloepenrace verwerkt of we moeten alweer aan de riemen in ijmuiden. Dit is eigenlijk het echte begin van het roeiseizoen. Hier komen de meeste dames wedstrijdteams om weer voor het eerst met elkaar te strijden. Ik zeg de meeste want er waren toch 2 belangrijke teams waar wij altijd tegen strijden niet aanwezig en dat waren de Nederlandse kampioenen de Trewes 3 en de meiden van staal. Maar goed daar treurden wij niet al te lang om natuurlijk want nu konden we in ieder geval weer wat hoger eindigen dan vorig jaar en het gaf ons de gelegenheid om eens een meid van staal te “lenen”. Dit kwam omdat Mieke deze race niet mee kon varen. Ik had je kunt wel zeggen dé meid van staal Dini gevraagd om voor een keertje met de tijgers mee te roeien en dat deed ze natuurlijk graag.

De verse kaagtijger

Wij waren echt heel blij hiermee want Dini is een supersterke roeister.In ijmuiden aangekomen gingen we even de andere teams groeten en daar een foto van schieten omdat onze enige echte supporter Ruud ons nu ook al heeft laten zitten moet ik de foto’s nemen. Natuurlijk moeten de meiden van de Jan vd Berg erop en de dames van de Kaagse Bluf en de dames van de West Arvada want daar moeten we vandaag tegen starten.

Onze bluffers.

We hebben dit jaar toch weer mensen gevonden die enig vertrouwen hebben in ons team en ons willen sponsoren en dat zijn Teeuwen verzekeringen,Sigmakalon en Hoogenboom/Ravelli. Dat betekent nieuwe kleding,jippie!!
Lein en Essie hebben alvast een shirt en vest meegenomen dus die kunnen we die mooi aan vandaag.

De nieuwe shirts

We gaan ons klaarmaken voor de start,banken stellen en vingers tapen.

De voorbereiding

Het is vandaag prachtig weer met een beetje wind en die zouden we het eerste stuk tegen hebben. Mijntje heeft de camera over genomen en gaat wat foto’s van ons roeien maken vanaf de kant. Nu oproeien naar de start samen met de west arvada en de kaagse bluf die vandaag met rouwbanden roeien. Hun teamgenoot, lieve Joany is afgelopen week overleden aan de gevolgen van kanker. Wij hebben gister met alle roeimeiden tijdens de indrukwekkende en verdrietige begrafenis afscheid van haar genomen. Ze was pas 47 jaar en roeien was haar alles. Samen met de kaagse bluf brengen we bij de start met de riemen hoog een laatste groet aan haar, dag lieve Joany, rust zacht…..

Het aftellen is begonnen en het startschot klinkt daar gaan we vol in de riemen.

- V i d e o ! -
De start! Klik voor video.

We laten beide teams al gauw achter ons en gaan op naar de volgende maar omdat er 4 minuten startverschil is komen we pas bij de boei de eerste sloepen tegen. Oh wat heerlijk het is een herenboot daar doe je mannen altijd zoveel plezier mee door ze even in een rap tempo voorbij te varen…haha. Als we de boei gerond hebben krijgen we nu lekker de wind mee en kunnen we de slagen verlengen. Het inhalen van diverse sloepen gaat beginnen, marco geeft dan aan dat er op één bootlengte een sloep voor ons ligt en dan gaan wij het tempo flink verhogen totdat we er voorbij zijn. Zo halen we flink wat sloepen in en ligt het tempo hoog, hier zijn wij goed in. Het is jammer dat we het eerste stuk alleen hebben gevaren want uit ervaring weten we dat ons tempo dan veel te laag ligt maar helaas het is niet anders nu kunnen we toch nog wat tijd goedmaken. Helaas gaat opeens de wind toch weer draaien en hebben we de laatste kilometers weer de wind tegen maar we houden het goede slagtempo aan en blijven inhalen. Er heerst een heerlijke rust in de boot en marco stuurt en coacht ons weer fantastisch. Vlak voor de finish halen we nog één herensloep in en dan zit het erop.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
Nog ff de heren pakken. Klik hier om de video te starten.

We wachten vol spanning op de Jan vd Berg,wie zou er vandaag de snelste zijn? We weten dat een speedcup eigenlijk niets betekent maar Urk en wij strijden altijd graag voor de snelste tijd en gelukkig waren wij vandaag de winnaar.

gezelli met jan

We gaan gauw de sloep takelen want dan hoeven we straks niet zolang te wachten. Hè hè op naar de borrel die hebben we wel verdient en dan even gezellig kletsen met de mederoeiers. Ik vraag Dini hoe ze het vond vandaag. Ze had natuurlijk moeite vanmorgen om hét oranje tijgershirt aan te trekken maar had toch fijn geroeid en wij waren natuurlijk superblij met haar inzet. De biertjes zijn gehaald de muziek gaat aan dus we kunnen weer eens lekker los. De meiden van de jan vd berg doen gezellig mee maar ik zie in mijn ooghoekje de meiden van de kaagse bluf wat stilletjes aan een tafeltje zitten. Ik ga ze gauw halen om mee te dansen want dat zou Joany ook gewild hebben want zij was immers een echte partyanimal.

feestje

Zo staan we heerlijk met z’n allen te zingen en te dansen in de zon wachtend op de prijsuitreiking. Lein praat nog wat met Ed bobbel in de broek en wij nemen nog één biertje, de voorlaatste…. Dan is het zover,de prijsuitreiking!! We hebben onze doelen voor dit jaar wat bijgesteld we gaan voor het whalerkampioenschap en voor een top 10 in het algemeen klassement dat haalt de druk er een beetje vanaf en uiteindelijk is het niet meer realistisch om voor een top drie te gaan dus is het goed zo. We roeien voor ons plezier en als daar af en toe nog eens een prijsje bijkomt is dat geweldig. Nou vandaag was het gelijk raak want we waren eerste in het whalerklassement en we waren achtste in het algemeen klassement.

prijsje

Het staat nu weer één één met de meiden van staal dus de slag om de Zaan gaat weer een thriller worden. We gaan tevreden naar huis, dit was een prachtige dag met een dubbel gevoel………en Dini bedankt!!!!
Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.