De 5e slag om Makkum ..Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!

OP zaterdag 15 september 2007 roeiden de Kaagtijgers de 5e slag om Makkum. Het was uitstekend weer voor een roeirace: droog, zwakke wind, af en toe wat zon en rond de 17 graden.

Helaas waren niet alle Kaagtijgers deze keer beschikbaar waardoor er een dol onbezet zou blijven. Gelukkig kregen we versterking van Nel, een roeivriendin van de Kaagse Bluf, waardoor we toch met een volle sloep konden starten.

Deze race wordt grotendeels op het IJselmeer geroeid over een driehoekig traject. Vanuit de haven zo'n twee kilometer door het Makkummer diep naar het meer, dan naar de Lorentzsluizen in de afsluitdijk, vandaar naar het zuiden om een boei heen en dan via het diep weer terug naar de haven. 59 sloepen hadden zich aangemeld, er werd twee aan twee gestart op nummervolgorde, wij hadden startnummer 18. Hieronder ziet u ons aan de start en, wat toevallig, weer eens samen met de Kaag 1

Aan de start


Van de start hebben we ook een videopname. Duidelijk is te zien hoe we snel het voortouw namen.

- V i d e o ! -
Start: Klik op het beeld om de video te starten
Start van de Voorbijganger en de Kaag 1, Klik om video te starten


Van de race op het IJselmeer hebben we geen beelden. We haalden alle sloepen in die voor ons vertrokken waren en namen ondertussen de Kaag 1 mee in onze slip-stream. De eerstvolgende opname is gemaakt vanaf het uiteinde van de pier aan de zuidkant van het Makkummer diep. We hadden inmiddels een beetje afstand kunnen nemen van de Kaag 1.

Bij de ingang van het Makkummer diep


We finishten als eerste sloep. Na het aanleggen volgde het gebruikelijke dropshot-ritueel. De Kaag 1 had inmiddels naast ons aangelegd en zo trof de fotograaf ons weer aan.

Terug in de haven


Het was even na twee uur en het zou nog uren duren voordat de uitslag bekend werd gemaakt (18 uur) Renate en Wilma gingen vast naar huis. De anderen bleven nog bij de sloep, ondertussen kregen we bezoek. Helemaal links op deze foto zien we Nel.

Bezoek


De omroeper meende dat alle sloepen al binnen waren, maar hij werd gecorrigeerd. De Caatje van Warmond met de Kaag-heren was nog niet binnen! De Caatje was als een van de laatsten gestart maar van de Kaag-heren zijn we gewend dat ze hard roeien. Na geruime tijd arriveerden ze alsnog, ons herenteam bleek 4 nieuwe deelnemers te bevatten en moest daarom weer op elkaar ingeroeid raken. Ze hadden daardoor deze keer niet erg hard geroeid. Hier ziet u ze na de finish.

De Kaag heren zijn gelukkig weer boven water


Nu we weer gerust waren over het lot van de Kaag-heren roeiden we de Voorbijganger terug om uit het water gehesen te worden. Inmiddels was het bijna half drie.

Vertrek naar de hijsplaats


En dan het resultaat: We werden 5e in de hoofdklasse A en 9e in het algemeen klassement. We waren eerste onder de Kromhoutwhalers maar hiervoor had deze wedstrijd geen nominatie. Ook waren we de snelste sloep maar daaraan werd bij deze wedstrijd geen aandacht besteed.

Tot slot: onze bijzondere dank aan Nel!


Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.