De 4e slag om Makkum ..OP zaterdag 16 september 2006 roeiden de Kaagtijgers de 4e slag om Makkum. De tekst van deze special bestaat uit het "verslag vanuit de Voorbijganger"


Vandaag gaan we naar het plaatsje Makkum om een oefenwedstrijd te roeien .We hebben zoveel maanden geen wedstrijd gehad dat we besloten hebben om Makkum te gaan roeien en eens te kijken hoe het met de tijgerconditie gesteld is na maanden van weinig roeien en veel drinken…..

Marco heeft nog snel nieuwe dollen op de sloep gemaakt,de sloep is gepoetst en de riemen zijn opnieuw getaped dus aan onze Voorbijganger zal het niet liggen.

We vertrekken om negen uur naar makkum vol goede moed en komen daar om kwart voor elf aan. Ik ga snel ons startnummer halen en de anderen gaan naar de takel om de Voorbijganger te water te laten.

In het water naast de Caatje


De sloepen worden allemaal gewogen dus het takelen duurt wel wat lang maar rond een uur of kwart voor twaalf kunnen we onze sloep in. Vandaag roeien we niet met het vertrouwde team omdat Mijntje geblesseerd is en Paula verhinderd. We hebben onze eigen Essie ingezet en Nel van de Kaagse Bluf “geleend”

We starten iets later dan de bedoeling was tegen de supersnelle 10 pers. sloep de Jan vd Berg uit Urk

Naar de start met de Jan van de Berg


We waren zoals gewoonlijk weer eens zenuwachtig maar deze keer toch iets meer dan anders want bij de start zijn wij normaal altijd erg sterk maar nu we tegen de speedboat uit Urk moesten hadden we toch onze twijfels…

Daar klonk het schot en de 2 snelste damessloepen van Nederland (mooi gesproken…)spoten weg.

- V i d e o ! -
Start: Klik op het beeld om de video te starten
Start van Voorbijganger met Jan vd Berg, Klik om video te starten


Waar we bang voor waren gebeurde niet, we bleven een tijd naast elkaar en toen we het grote water opgingen lieten we de Jan van de Berg achter ons.

Het ging helemaal super en het gat tussen ons beiden werd steeds groter en het inhalen van de andere sloepen kon beginnen.

Na een paar km werd vlot de boei gerond en toen kwam er een flink stuk met wind tegen. We zwoegden en bikkelden onder de bezielende leiding van Marco die de longen uit zijn lijf schreeuwde. We kregen er stuk voor stuk van langs, die moest lager recoveren, die moest platter in de boot en de volgende hield het blad van haar riem niet goed en ga zo maar door. Kortom er was wat irritatie in de sloep en daardoor werden we allemaal onrustig.

We zagen Urk dichterbij kruipen en toen moesten we echt alles geven want we waren er bijna en om dan nog ingehaald te worden is wel heel erg. Vlak voor de kom van de haven zaten ze ons echt op de hielen en moesten wij en natuurlijk ook zij vol in de riemen ,wat een enorme strijd…

Opeens zagen we een windsurfer in onze baan liggen en die jongen werd door Marco zo hard toe geschreeuwd dat hij van schrik van zijn plank afviel,het zeil viel onze kant op en bakboord moest even met de riemen omhoog. En dat was de kans voor de Jan vd Berg om ons te “pakken” en dat deden ze ook ik hoorde de stuurman zeggen “nu gaan we er langs” en dat gebeurde ook…..

Eerst zagen we de punt van hun sloep,toen kwamen ze ernaast en werd er door beide teams echt alles gegeven en helaas wonnen zij deze strijd.

Het lijkt net of dan alle kracht uit je gezogen wordt en je helemaal lam bent geslagen want je kan het niet meer opbrengen om dan nog eens te proberen bij hun voorbij te komen, het is dan gewoon op, je bent leeg….

- V i d e o ! -
Finish: Klik op het beeld om de video te starten
Finish van Jan vd Berg en Voorbijganger, Klik om video te starten


De Jan vd Berg kwam 34 sec eerder dan ons binnen als eerste dames sloep, wij kwamen binnen na 1 uur 40min en 25 sec. In de haven zingen we de dames uit Urk nog even toe en omgekeerd doen zij dat ook, dat is een goed gevoel dat zij ook gewoon sportief zijn want wij hebben al héél vaak het tegenovergestelde gezien….

- V i d e o ! -
Toezingen: Klik op het beeld om de video te starten
Jan vd Berg en Voorbijganger zingen elkaar toe, Klik om video te starten


Aanlanding van Voorbijganger en Jan van de Berg


We leggen aan en Marco en Renate moeten gelijk naar huis, wij nemen aan boord nog een lekker biertje en bespreken de wedstrijd. Natuurlijk hadden wij qua snelste tijd van de Jan vd Berg verloren maar omdat zij met 2 vrouwen meer roeien hadden we in ieder geval qua Watts gewoon gewonnen. Met 1uur 40 min hadden we maar liefst 4 minuten langzamer geroeid als vorig jaar dus dat was niet echt goed en we waren benieuwd op welke plaats we geëindigd waren.

Dropshot


We frissen ons even op en gaan dan gezellig kletsen met de dames van de Jan vd Berg. Het weer is super en de sfeer is goed dus we genieten met z’n allen liggend en zittend op een grasveldje en wachten op het eten en de prijsuitreiking.

Op het menu stond pasta en dat smaakte heerlijk, we spraken ook nog met verschillende andere heren en damesteams en dat is altijd leuk om te horen hoe zij de wedstrijd geroeid hebben.

Om 6 uur sharp was de prijs uitreiking, we waren tweede in de hoofdklasse A en vierde overall, niet echt goed maar ook niet heel slecht.Als we net zo hard als vorig jaar geroeid hadden waren we toch nog 2 minuten tekort gekomen dus……we moeten echt weer eens serieus gaan trainen denk ik of ons volgend jaar bij de recreanten gaan voegen, wat mij betreft kies ik voor het eerste…

De dames van de waterheks hebben gewonnen en die willen wij van harte feliciteren en natuurlijk onze vriendjes Zeesteeg met hun eerste, eerste prijs in het whalerklassement!!

Na een laatste wijntje rijden we toch een beetje teleurgesteld naar huis maar we zien op de uitslagen lijst dat het altijd nog slechter kan want onze herenteam 1 werden zeventwintigste…..

Lieve Nel bedankt voor het meeroeien aan jou heeft het niet gelegen en tijgers we gaan weer serieus aan de gang en drinken voortaan na de training 4 ipv 5 wijntjes misschien scheelt dat iets….


Hester

Dan ook even aandacht voor het klassement: Aan deze wedstrijd waren geen nominaties toegekend voor een klasse waarin wij roeien. Er is voor ons dan ook geen invloed op het klassement, het was voor ons echt alleen een oefenwedstrijd.


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.