Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag 6 november en zondag 7 november 2010Het verslag "vanuit de Voorbijganger" door Hester


Het feest van het jaar


&&&&&

ONZE STOERE MIEKE!!

Door blessures en afhakers konden we het afgelopen jaar maar 3 wedstrijden roeien simpelweg omdat we het sloepje niet volkregen. Maar MPM ht roei event van het jaar mochten en konden we natuurlijk niet missen dus werd alles op alles gezet om toch mee te kunnen doen. We dachten de Voorbijganger vol te hebben tot we op het laatste moment toch nog een afzegger hadden en als klap op de vuurpijl zei onze lieve stuurman Marco ook nog af. Dat was echt nog nooit gebeurd maar door persoonlijke omstandigheden ging het hem gewoon niet lukken om aan het roer te staan en dat moesten wij wel respecteren na alles wat hij voor ons gedaan heeft.

Maar we zaten natuurlijk toch met een groot probleem.... Na overal rond gevraagd te hebben kwam Jacq met Hilde aan uit Muiden de zus van Eline de stuurvrouw van onze vrienden van de W2. Zij wilde graag met ons mee roeien en had ook genoeg roei ervaring opgedaan bij de tante Agaath uit Muiden. Een toppertje dus helemaal omdat ze bereidt was om met ons mee te trainen nou waar vind je dat nog? Vanaf het moment dat ze in de sloep stapte leek het net alsof ze al jren tijger was en helemaal bij de afterborrel kwam dat naar boven. Kijk daar houden wij van meiden die stevig kunnen roeien maar ook van een biertje houden en niet zeurt dat ze naar huis wil dan ben je eigenlijk al een tijger!!

Hilde


eline zus van zie boven


Probleem 1 was opgelost nu alleen nog een goeie stuur vinden dat was een nog groter probleem. Natuurlijk melden de mannen zich met bosjes aan om het roer van marco over te nemen maar er is voor ons natuurlijk maar n man in ons leven en dat is norrie... De laatste trainingen had mijn grote zus ons gestuurd omdat zij door een blessure nog steeds niet kon roeien en dat ging fantastisch dus hebben we haar gevraagd ons te sturen in Muiden. Ze werd wat witjes om haar neus en twijfelde enorm of ze dat wel durfde maar we hebben haar uiteindelijk over kunnen halen dus konden we met een gerust hart naar Muiden!

Mieke


HET TAKELEN

Dat we hard kunnen roeien dat weet iedereen maar daar houdt het dan ook wel een beetje mee op.... Alle dingen die nog meer moeten gebeuren zoals bijv het takelen van de boot dat doet altijd marco voor ons. Als er wedstrijden zijn komen wij altijd als prinsesjes aan en stappen het sloepje in die al op ons ligt te wachten roeien een stukje en stappen dan weer uit om de feesttent in te gaan dus takelen??? Nog nooit van gehoord.... Helaas moesten we er dan nu toch aan geloven en moesten wij de sloep op de trailer naar Muiden brengen maar wie gaat er rijden? Niemand van ons behalve Willie, had ooit met een trailer gereden dus waren er weinig vrijwilligers maar uiteindelijk hebben we little C aangepraat dat zij dat echt heel goed zou kunnen en dat is ze ook nog gaan geloven dus we hadden een chauffeur.

Hessie Jacq en Mieke


Vrijdagavond gingen we de sloep brengen met little C,jacq mieke en ik maar omdat we eigenlijk ook niet wisten hoe we de trailer aan moesten koppelen had ik voor de zekerheid Willie ook nog maar even gevraagd om te helpen. Zij was al heel wat keren meegeweest met het takelen dus zij zou het wel weten....

Op de haven aangekomen in de werkelijk stromende regen proberen we de boot aan te koppelen maar hoe en waar moesten we aan draaien,trekken en duwen geen flauw idee! Gelukkig hadden we Willie bij ons maar die moest eigenlijk bekennen dat zij het ook niet zo goed wist dus daar stonden miek, jacq, willie en C gebukt te sjorren en te trekken aan de aanhanger. Ik heb er natuurlijk helemaal geen kaas van gegeten en bemoei me er niet mee ik hou de paraplu boven de anderen hun ruggetjes en zorg dat ik zelf geen spatje regen pak...haha. Eindelijk zit de aanhanger aan de auto maar nu komen we tot de ontdekking dat de stekker niet past,zeg dat het niet waar is!!!Wat nu??

Gelukkig hebben we onze Willie zij besluit om maar de bus te gaan halen en de sloep naar muiden te brengen nou dat vind ik echt dapper...zo'n klein vrouwtje met een grote bus n een aanhanger in de stromende regen! Toen ze de bus had gehaald gingen we gauw de aanhanger van C haar auto halen en wat denk je? We krijgen hem met geen mogelijkheid meer van haar auto af nee h?? Helaas moesten we toen marco wel even bellen om raad te vragen en gelukkig lukte het toen dus op naar Muiden!! In Muiden hoefden we toen alleen nog maar de banden los te halen en dan zou de "takelman"de rest doen....toen de singels om de boot zaten en het takelen begon schreeuwde de man naar ons dat we vergeten waren de boot aan de voorkant los te maken dus bijna waren de boot n de trailer te water gelaten....haha wat moeten wij toch zonder Marco??

DAG 1

Miek, jacq en ik zijn vrijdag al lekker in Muiden blijven slapen. Wij konden lekker in het huis van Cor logeren dus dat was wel een luxe de rest sliep weer in de tijgercamper ook niets mis mee. We hadden vrijdag nog een hl klein biertje genomen bij ome Ko maar zijn natuurlijk op tijd naar bed gegaan voor de grote dag.

Hessie bekijkt het water


Essie en little c


jarige Maaikie


Rond 9 uur komen de rest van de tijgers en kunnen we de sluizen door naar de haven.Daar gauw nog even wat drinken, luisteren naar het palaver en dan moeten we echt ons sloepje in. Normaal zitten we achterin het wedstrijdveld maar omdat we dit jaar niets gepresteerd hadden starten we een paar rondes eerder en dat was prima want dan hoefden we tenminste niet tegen de Kaag 1. We gaan oproeien naar het startveld het is supergoed roeiweer en dus weinig wind.Onze naam wordt genoemd en we starten in de binnenste baan geen verkeerde plek dacht ik zo. Mieke pakt het touw en we maken ons startklaar PANG....daar gaan we!! We kunnen onze tegenstander al gauw lossen en gaan op naar de rest van het wedstrijdveld. Ik kijk naar mieke en zie een gespannen gezichtje maar ze laat dat niet aan ons merken ze schreeuwt ons het water over.

om pampus


het gaat super


mieke is de baas


prachtige luchten


Al heel gauw gaan we beginnen met inhalen van de andere sloepen de n na de ander schieten we voorbij een heerlijk gevoel! Dan komt pampus eraan en moeten we de boei ronden daar mag je de andere sloepen niet binnendoor inhalen maar helaas heeft miekie het een beetje verkeerd ingeschat en knallen we volpot op een andere sloep. BAM!! De sloep ligt stil en de stuurvrouw van de andere sloep scheldt mieke de huid vol,arme mieke....wij laten het er niet bij zitten herpakken ons snel en gaan dan volle vaart de sloep voorbij. Nu gauw pampus ronden en gauw richting de haven! Ik zie dat de tante agaath en de octopus hun uiterste best doen om ons in te halen maar dat laten we niet gebeuren. Ook wij gaan voluit hangen in de riemen en agaath houden we erachter maar op het laatste moment moeten we de octopus voor laten gaan... Wel heerlijk geroeid we genieten nog even gauw van het geroep van onze fans en gaan dan gauw de tent in. Hapje eten,veel drinken,omkleden,heren aanmoedigen en dan is het al weer tijd voor de 2e ronde.

1 zit erop


daar gaat ie weer


bikkelen


we doen het samen


Kaagse bluffers


Kaagse bluffers


Kaagse Bluffers


Nu starten we buiten een damessloep ook nog met een sloep met heren zij hebben het idee van de gave tijgershirts afgepikt en dat vinden wij niet leuk. Er is maar 1 team die roeit in fluoriserend oranje en dat zijn de tijgers!! Nou ja gelukkig hadden wij nu onze witte shirts en als we opzij kijken zien we dat de heren een beetje lacherig en met een blik van minachting naar ons toe kijken. PANG....daar gaan we weer!!DE dames laten we heel snel achter ons maar nu nog die vervelende naapers. De heren roeien zich helemaal suf plat in de boot met al hun kracht gaan ze ons voorbij verdorie.. We herpakken ons en maken weer mooie lange slagen en de rust is wedergekeerd. Al gauw beginnen we weer met inhalen links en rechts zie ik ze voorbij schieten en ons tempo ligt hoog. Opeens zie ik de gele sloep met heren langszij komen haha ze hebben zich stuk geroeid bij de start en nu gaan wij ze snoeihard voorbij! De heren kijken maar wijselijk de andere kant op en wij genieten. De octopus en de agaath komen er ook weer aan maar nu gaan we zo hard dat ze de rest van de race achter ons moeten blijven heerlijk!! We zien de havenhoofden en moeten het laatste stukje nog even doen en dat is zwaar maar we horen onze naam vanaf de kant schallen en dat geeft weer kracht en dan is dag 1 voorbij. Voorbij wat het roeien betreft want nu komt het leukste moment van de dag het mpm feest, jippie!!

little c en jacqie


maaike little c en Marieke


dit was dag 1


We moedigen nog even de heren aan en dan gaan wij naar ons huisje en de andere tijgers naar de camper. Even heerlijk relaxen,wat eten en drinken en dan een zalige lange warme douche. Hierna zou je eigenlijk zo je mandje in willen rollen maar dat kan natuurlijk niet want waar een feest is daar zijn de tijgers dus op naar de tent. Iedereen vraagt ons al de hele dag wat we vanavond aan zullen hebben maar we hebben besloten dat we na het tijgerpak spektakel van vorig jaar we ons nu maar een beetje rustig houden.

hessie?


hessie leinie marieke en mieke


vul maar in


ja


essie?


hessie?


little c en maaike?


tijgerrandje


Het is een keurig tijgerrandje om de laars geworden en aan de reacties te horen moeten we volgend jaar toch maar weer een nieuw pakje verzinnen want dit vinden ze allemaal niks.

Little c


Voor ons maakt het niet uit mt of zonder pakje wij vermaken ons toch wel en zo dansen en zingen we een gat in de nacht.Natuurlijk zijn onze goeie vrienden van Gn87 er, de mannen van de Vecht n niet te vergeten de W2!!

mieke leinie hessie


Ik wordt door Robin ten huwelijk gevraagd en aangezien we alletwee klein van stuk zijn besluiten we dat in Madurodam te doen. Ik moet het nog wel aan Ruud vertellen maar die vindt het vast niet erg... Het is echt weer een TOPfeest en iedereen geniet als het feest afgelopen is gaat iedereen nog even naar ome Ko of naar de Mol om nog even door te feesten maar ik besluit lekker naar mijn mandje te gaan . Het is mooi geweest en niet lang daarna hoor ik mieke en jacq ook thuiskomen en in een poep en een zucht liggen ze heerlijk te ronken. Helaas kan ik zelf niet slapen dus neem ik nog maar een bakkie(goed voor de nachtrust..)en een sigaretje en rond een uur of half 5 lig ook ik heerlijk naast mijn zus te slapen.

DAG 2

Vandaag moeten we aantreden om elf uur dus we hoeven ons niet te haasten. Even lekker ontbijten, bakkie doen en dan toch douchen en aankleden. Dag 2 is en blijft toch een zware dag. Je voelt toch nog je spieren van de dag ervoor en je bent ietwat trillerig en draaierig van het overmatig drankgebruik. Helaas maakt het niet uit hoe je je voelt je moet toch weer het sloepje in. Normaal is het heel rustig met roeiers op de 2e dag want iedereen ligt zijn roes uit te slapen maar dit jaar heeft de organisatie besloten dat als je op de 2e dag niet meeroeit je volgend jaar ook niet meedoet.Een prima regel want MPM duurt 2 dagen en dan moet je met of zonder kater de race roeien. Alle vrijwilligers van de wedstrijd zijn ook vroeg opgestaan om boeien uit te zetten, koffie te maken etc dus moeten de roeiers er ook zijn vind ik.

tijgercamper


Nou wij zijn er in ieder geval en we starten deze keer met de agaath n weer met de heren van de dag ervoor. Ze hangen heel brak aan de riemen en zeggen gaan jullie alvast maar wij komen er zo aan en zo gebeurd het ook. Na de start zijn we de mannen gelijk al kwijt maar dat kunnen we helaas niet van de tante agaath zeggen die gaan er als een speer vandoor en wij gaan erachter aan .Als we buitengaats zijn merken we dat het weer opeens heel anders is het is echt MPM weer. Een straffe windkracht 4/5 slaat de golven om onze oren en zorgt dat onze sloep met harde klappen op het water beukt wow... Het is af en toe lastig om je riem het water in te steken want soms lig je zo hoog dat je riem geen water raakt om vervolgens weer zo laag te zakken dat het water aan de rand van de boot staat, heftig!! Ik kijk naar mijn grote zus mieke kijk haar daar toch staan dat doet ze toch maar even.Ze telt, corrigeert, spoort ons aan, maakt af en toe nog even een fotootje terwijl ze zich soms vast moet houden aan de boot om niet over boord te slaan. Onze stoere Mieke, geweldig!! Als we pampus ronden krijgen we achter ons grote golven en zo surfen we het eiland om. We hebben het hele veld ingehaald behalve de agaath n de Vecht. Nou had de vecht ons zo te grazen genomen tijdens de kaagrace dat het nu tijd werd om revanche te nemen en daar gingen we. We zagen dat Dirk ook de zweep over zijn meiden haalde maar dat mocht niet meer baten wij gingen er keihard overheen, joehoe!! Agaath lag helaas te ver voor ons dus dat gingen we niet meer halen maar we kwamen als 2e binnen en dat was fantastisch. We moesten nog 20 meter waarin iedereen in de banken stond en toen zag ik opeens naast ons een kleine rubberboot varen met daarin.....onze marco!! Net als onze Paula was hij toch nog langsgekomen echt leuk. Hij had een grote fles champagne geopend om ons flink nat te spuiten heerlijk!!

norrie in de boot


Daarna kwam hij aan boord om ons allemaal even te knuffelen en dat was toch even een emo momentje. We hadden Marco met zijn grote hoed natuurlijk allemaal gemist maar aan mieke hadden we ook een geweldige stuurvrouw gehad. IK was echt supertrots op mijn grote stoere zus!!

Leinie tussen de zusjes


We roeien op ons gemakje naar de sluis MPM 2010 zit er weer op... Het takelen begint pas om half 3 dus we kunnen nog even een lekker drinkie doen in de tent en natuurlijk de heren aanmoedigen. Langs de kant liggen altijd van die supersnelle dolphin rubberboten en maaike en ik vragen aan de man van nel of wij ook een keer mee mogen.Het ging niet van harte maar het mag gauw zwemvesten aan en zitten op de kleine stoeltjes met de ijzeren beugels. Het lijkt wel een kermisatractie... Als de laatste heren gestart zijn stapt als verrassing heerlijke Jacob Jan van de organisatie ook nog aan boord en dan gaan we....Verbaasd staan de andere aan de kant te roepen dat ze ook mee willen maar haha te laat dat kan niet meer.

dolphin


Maaike en ik genieten volop tot aan de havenhoofden want dan gaat ie helemaal los!! Hrd, ik zeg keihard gaan we ervan door en nu begrijp ik waar die beugels voor zijn daar moet je je hl goed aan vast houden om niet uit de boot gesmeten te worden. Maaike en ik zingen nog even het miami vice deuntje maar dan gaan we zo'n 90 km/uur en moeten we toch even slikken wat een spektakel!

rubberboot


Als we terug zijn is het tijd voor......je raadt het al het takelen. Normaal zijn we op deze tijd al volop aan het feesten maar nu liggen we voor de sluis te wachten. Wilma is al gauw de auto met aanhanger gaan halen dus we worden als 3e getakeld en dat is wel fijn want er moeten zoveel sloepen het water uit.

wachten op de takel


We zijn de sluis door en moeten dan wachten op de takel. We liggen naast de Anthony van Hoboken uit rotterdam met allemaal jonge gasten erin en we besluiten ons maar een beetje van de domme te houden(of niet haha) en vertellen dat we echt niet weten hoe dat takelen gaat en voordat we het weten staat er 1 aan de voorkant met een touw en de ander achter de boot met een touw om onze boot op de trailer te zetten. Aan de volgende man zeggen we weer dat we niet weten hoe de boot vast moet en ja hoor ook deze man doet dat voor ons. Een andere hand helpt ons met de spanbanden en we proberen het weer bij een ander voor het keren van de aanhanger en ja daar gaat ie weer aanhanger eraf even keren en weer vast koppelen. Zlig al die helpende mannen!!!

boot weer achter de auto


Ze maken nog even een rondedansje om onze willie en dan gaan we terug naar de tent voor MPM part 2.

little c


we houden het wel netjes ff checken


Maaike


Leinie


We gaan vrolijk verder waar we gisternacht geeindigd zijn...dansend en zingend en dan is er de prijsuitreiking.

nee niet gewonnen ingeleverd!


Al vele jaren gaan we minimaal met 8 prijzen naar huis maar dat zit er nu toch echt niet in. Alle prijzen gaan naar de dames octopus en spieringen en dan wordt er gezegd dat de organisatie teleurgesteld is in de roeiprestaties en de partykleding van de tijgers maar dat ze toch 1e zijn in de hoofdklasse!!

nee de pechprijs wonnen we niet


Toch nog even het podium op en dat voelt als vanouds zlig!

met de hoeden


hoeden


We dansen nog een paar uurtjes en dan zit MPM er echt op. De kaagtijgers willen heel graag de organisatie bedanken voor dit geweldige weekend alles was weer tot in de puntjes geregeld,top!! We willen Hilde bedanken voor haar invallen bij ons. We vinden je echt geweldig en houden stuurboord3 voor je vrij... Natuurlijk vergeten we onze lieve stoere stuurvrouw mieke niet, bedankt lieve schat je hebt het super gedaan. En dan last but not least onze lieve Norrie.Bedankt Marco voor alle vrije uurtjes die je weer in team gestoken hebt ondanks dat je het heel druk hebt. Wij blijven van je houden!! HET LAATSTE WOORDJE VAN DE HESSIE Lieve tijgers het was voor ons geen topjaar qua wedstrijden maar dat heeft er gelukkig niet voor gezorgd dat wij verder geen plezier hebben gehad. We hadden ons superweekend in Veere, de geweldige boottocht tijdens de race in amsterdam, oh ja en de HT niet te vergeten en alle alle gezellige trainingsavondjes ik had ze niet willen missen!!! Wij zijn de tijgers en de tijgers zijn ok als jullie maar dat nooit vergeten... Kus Hes

hessie?


.

P>