Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2009.Het verslag "vanuit de Voorbijganger" door Hester


Het feest van het jaar


&&&&&

LOSGESLAGEN TIJGERS ………..

We zijn net bijgekomen van Amsterdam of het leukste roei evenement van het jaar staat weer voor de deur MPM!! Na de trainingen wordt er druk besproken wat we dit jaar weer gaan doen en dat wordt toch iedere keer wat lastiger om nog met wat origineels te komen. Thuis google ik maar eens op tijgerpakken en ja hoor een hele rits met sites rolt er uit mijn computer en één voor één bekijk ik ze. Helaas zijn het allemaal dikke pluche tijgerpakken en dat is niet de bedoeling natuurlijk want we willen er op ons voordeligst uitzien in muiden. En dan op zoekdag 15 vind ik opeens wat ik zoek een tijgercatsuit!! Gauw bestel ik er één om thuis zelf eerst uit te proberen want als hij mij niet staat gaat het hele verhaal vanzelfsprekend niet door….. Als het pak thuis aankomt en ik het aantrek krijg ik de hoge rits niet dicht dus ik moet even ruud zijn hulp vragen en als hij dan het pak dichtrits en zegt ”schatje hou het pak nog maar even lekker aan…” weet ik dat het goed is. Gauw neem ik het pak mee naar de training en heb er zelf al de hele tijd voorpret van hoe de andere tijgers straks zullen reageren.

Bij Frans nemen we een paar lekkere wijntjes en stiekem verdwijn ik naar het toilet om daarna in vol ornaat de bar op te springen. Iedereen giert het uit van het lachen en vraagt wat dit nou weer is ……ja duh... dit is ons pak voor MPM! Toen viel het toch even stil en de eerste die ik wat hoorde zeggen was essie en die zei “dag dat ga ik echt niet aantrekken ik ben niet gek” Wel verdorie na alle moeite die ik gedaan had was dit de eerste reactie,lekker leuk !! Degene die het allerbeste figuur heeft van ons allemaal gaat lopen zeiken dat ze het pak niet aan wil grrrrrrr daar kan ik niet tegen. Zelf zie ik eruit als een dik hompje tijgervlees als ik het pak aantrek en zij met maat 38 en 1.79m loopt te zeuren, onuitstaanbaar! Teleurgesteld trek ik het pak uit en Lein komt achter me aan om het toch ook even te passen en zij is gelukkig wel enthousiast en zegt dat ze Es wel overhaalt om het ook te dragen. Er wordt besloten dat in ieder geval de pakken besteld worden voor de race van zondag en dan zien we later wel hoe het verder gaat. Bestelling geplaatst, geld overgemaakt en maar wachten en wachten toch maar even gebeld en er werd gezegd dat de pakken erop tijd zouden zijn…. Nou niet!! Drie dagen voor MPM heb ik ze nog niet en na een telefoontje blijkt dat ze toch niet op tijd komen, wat nu? Gauw probeer ik het met miek nog ergens anders en als ik een spoedbetaling doe stuurt die man ze gelijk op. Op woensdag tijdens de training meld ik dat de tijgers en dan gaat maaike beginnen met “moeten we het nou echt aan Hes?”en Lein had me ook al gemeld dat ze niet zeker wist of ze het wel aan durfde om gek van te worden! Zelf was ik al weken bezig om het te regelen was onderhand 500 euro lichter en had nog niets binnen en die verwende rottijgers die waren nog aan het twijfelen? Ik roeide het rondje mee maar was er echt helemaal klaar mee en op de soos zei ik de tijgers dat ze het verder maar uit moesten zoeken of ze het nou wel of niet aan zouden trekken mij kon het niet meer schelen. Toen werd het toch wat stil en wilde toch iedereen wel even het proefpak passen en voordat ik het wist was iedereen laaiend enthousiast……snap jij er nog wat van? Nou ok dan maar en nou maar hopen dat de pakken ook daadwerkelijk komen en ja hoor op de laatste dag kwamen ze gelukkig. Iedereen snel gesmst en gevraagd of er nog iets speciaals aan gedaan moest worden, hoe dom kan ik zijn??? Terwijl de smsjes binnen stromen vanuit Muiden waar ik blijf, zit ik tot diep in de nacht achter de naaimachine. Die wilde smalle pijpen,de ander lange mouwen de volgende korte mouwen en hoe moesten we plassen met deze pakken, en de maskers en marco’s pak het hield niet op niet maar rond half 2 waren de tijgerpakken klaar. Nu snel naar mijn mandje….

DE EERSTE DAG

Om half acht heb ik met Marco en Wilma afgesproken op de haven om de Voorbijganger op te halen. De andere tijgers komen met eigen vervoer of met de tijgercamper waar bijna alle tijgers in gaan slapen. Zij mogen de camper vlak naast de feesttent zetten en dat is natuurlijk geweldig! De gezusters de ruijter overnachten maar weer eens in Weesp ivm met hun spinnen en claustrofobie.

tijgercamper


Gauw het sloepje takelen en mbv wat mannen roeien we naar de haven waar we ons inschrijven en gaan klaarmaken voor ons eerste rondje pampus. Het weer is super weinig wind en zelfs een beetje zon wat wil je nog meer? Terwijl we inroeien groeten we de andere damesteams en dan is het zover …. Wij starten als laatste samen met de Kaag 1 en de Karakter, hoe verzin je het? Als het startsignaal klinkt speren we er vandoor en dat duurt welgeteld 1 minuut want dan gaan de 2 andere teams ons al voorbij. We zijn er dit jaar al bijna aan gewend geraakt dus we roeien gewoon maar door al zegt Marco wel steeds dat ze nog steeds in de buurt zijn. Ik merk dat we echt aan snelheid enorm achteruit zijn gegaan want normaal hebben we al heel veel sloepen te pakken voor pampus maar nu zijn het er maar 2 waaronder de Ben Wyvis.

ben wyvis


Pas na het ronden gaan we beginnen met inhalen maar als we vlak voor de havenhoofden nog 6 persoons sloepen in moeten gaan halen weet ik dat het foute boel is…. En als we de uitslag zien klopt dat ook want we zijn TWAALFDE geworden……how low can we go? Dat het nog slechter kan zien we bij de verse Nederlandse kampioenen want die zijn zelfs vijftiende geworden en dat vinden we dan toch wel weer leuk dat we weer eens van ze gewonnen hebben. Gelukkig hadden we nog wel de 3e snelste tijd maar goed het maakt niet uit want we kunnen er toch niets meer aan doen.

Norrie aanmoedigen


Gauw de sloep uit om wat te eten en Marco en de heren aan te moedigen want natuurlijk wilde zij ook graag onze stuurman eens aan het roer en daar gaat onze norrie maar weer. Wij drinken lekker een bakkie met een heerlijk stukje appeltaart van onze Paula die haar verjaardag zondag viert en daarom morgen er niet bij is. Als Marco terugkomt heeft hij amper tijd om bij te komen want dan moeten wij alweer. Voordat ik de sloep instap krijg ik nog een telefoontje in mijn handen gedrukt met aan de andere kant erik van de organisatie die in een controle sloep voor pampus ligt. Hij vraagt mij wat er aan de hand is met de tijgers want hij heeft ze nog nooit zo langzaam zien roeien…..fijn zo’n opsteker! Nou dan gaan we het maar weer proberen in frisse witte shirts en met frisse moed op naar de start.

einde tweede race


We blijven nu wel wat langer bij de andere 2 whalers maar moeten ze toch weer laten gaan en verder verloopt het rondje bijna net zo als de eerste keer en eindigen we op zaterdag als 13e overall,niet echt iets om trots op te zijn. We besluiten het gauw achter ons te laten en lekker te gaan douchen en wat te drinken en te eten. Tenslotte hebben we wel wat belangrijkers aan ons hoofd…..hoe krijgen we ons tijgerpakje aan….?

HÉT FEEST

Als de herenteams ook binnen zijn gaat het feestje beginnen.We drinken natuurlijk met wat roeivrienden een dropshotje en iedereen vraagt ons wat we dit jaar weer voor iets leuks verzonnen hebben om aan te trekken. Helaas kunnen we niets verklappen en we nemen toch nog maar gauw een paar biertjes om wat moed te krijgen en dan stellen we het nog maar even uit tot na de prijsuitreiking. De FSN prijzen worden altijd op zaterdagavond uitgereikt en natuurlijk komen de nieuwe Nederlandse kampioenen van de Kaag,de meiden van staal. Zij zijn ook eerste geworden in de whalers en de hoofdklasse een knappe prestatie maar als zij als kampioenen het podium op gevraagd worden hoor ik een bekend lied….. The eye of the tiger ons clublied…..ik verslik me zowat in mijn roseetje en de meiden van staal maken een afkeurend gebaar naar de DJ en gauw wordt het lied weggedraaid.Dit was niet de enige keer dat ze met ons verward worden dit jaar dus misschien moeten de meiden het komende seizoen toch wat meer gaan werken aan hun PR. Maar wel of niet bekend zij zijn de kampioenen en wij niet!

bh tje


hulpmiddelen


En nu is het toch echt zover we gaan op naar de camper om ons om te kleden de één kan het af met alleen een bhtje(ik zelfs zonder) onder het pak en de ander heeft wat meer hulpmiddelen nodig maar het resultaat is hetzelfde want we zien er allemaal fantastisch uit.

Tigers!


Voor Marco had ik nog een pooierjas en hoed geregeld en nog gauw tijgerpimp op zijn rug geplakt en met zijn gouden ketting ,blote bovenlichaam en dikke sigaar ziet ook hij er geweldig uit en nu op naar de tent.

Norrie


We verschijnen met z’n allen in de tent opening en we zien iedereen met open monden naar ons kijken. Gauw banen we ons een weg naar voren en dan worden we op het podium geroepen en daar staan we in het volle licht en wat er dan gebeurd….. Iedereen ik bedoel dan ook iedereen richt zich naar het podium de hele zaal klapt,schreeuwt,juicht en fluit naar ons wat een geweldig moment!!

De hele zaal stond op zijn kop voor de tijgers en het kippenvel stond op mijn rug. The eye of the tiger wordt natuurlijk gedraaid en daar staan we als een stel ondeugende tijgers het publiek te bespelen

the tigers


Het viel mij wel op dat ik weinig zicht had vanaf mijn plek want er stonden 2 lange lichamen voor mij……esther en marjolein. De twee lange,slanke tijgers die vonden dat dat pak echt niet kon stonden zich voor mijn hompige lichaampje een partijtje uit te sloven niet te geloven!

slanke tijgers


Konten naar het publiek,door de knieen getuite lippen het kon niet op dus ik besloot toch maar even op hun schouders te tikken of ik misschien ook even voor mocht staan en gelukkig dat mocht al had ik iedere keer weer dat Lein haar octopus armen voor mijn gezicht hield nou ja vooruit maar.

octotijger


Na ons “optreden”gaan we de zaal in om te gaan feesten en dat hebben we ook zeker gedaan. Iedereen maakte ons complimenten en het leuke was dat dat niet alleen mannen waren maar ook de damesteams kwamen naar ons toe en dat was zo ontzettend leuk!

Tijgers met fan


Fotootje hier fotootje daar we moesten zelfs nog even poseren met het muiderslot op de achtergrond ,leuk,leuk,leuk. Marco had alle vrouwen achter zich aan die aan zijn borsthaar wilde trekken en ze waren zeer verbaasd dat het niet opgeplakt maar echt was,haha.

Norrie


We dansen zoals vanouds de hele avond door totdat het licht aangaat.De tijgers gaan nog door naar Ko maar ik kan niet meer mijn ontstoken neus klapt zowat uit elkaar en ik vertrek met mieke naar ons hotel. Marco zou ons daar even afzetten maar omdat we

Renaat


Tontijgers


Renaat en Ton kwijt zijn moeten we eerst nog 20x muiden rond rijden… In het hotel valt mieke al gauw in een diepe slaap en ik….Ik rook nog even een sigaretje uit het raam en geniet(met kloppende neus)nog even na van deze géweldige dag!!

DAG 2

Zoals gewoonlijk ben ik alweer vroeg wakker en kijk jaloers naar mijn zus die nog heerlijk ligt te knorren. Rond half negen maak ik haar maar wakker om te douchen en te ontbijten want om kwart voor tien komt Marco ons weer halen. In de tijgercamper ontwaken de tijgers ook één voor één de laatste mpm dag is begonnen nu nog 1x om pampus heen en dan is het weer klaar voor dit jaar.

Leini


Maaike


Essie


Vandaag kan Paula niet meeroeien omdat ze jarig is maar daarvoor hebben we een sterke reserve onze oude tijger Renate die even terug is van haar “wereldreis”om MPM mee te maken .

paula


Helaas zitten we met nog een probleem want we zien Monique aan komen lopen met een enorme zonnebril. Nou kan ik me voorstellen dat zij na gisteravond niet herkend wil worden maar het blijkt toch wat anders te zijn want het lijkt alsof ze geen ogen meer heeft zo erg is haar gezicht opgezet.

Mo nog zonder dikke ogen


Natuurlijk zegt ze dat het haar wel gaat lukken een rondje pampus maar onze strenge stuurman verbiedt het haar dus wat nu? Gauw ga ik de tent in om iemand anders te regelen en gelukkig binnen 5 minuten lukt me dat het is Jeanet van de wilde mossels uit Kortgene. We roeien even met haar in en het lijkt alsof ze al jaren met ons meeroeit een echt toppertje!! Ze vindt het heerlijk om nu ook eens in een snelle sloep te zitten ipv van dat enorme zware bakbeest van haar eigen team. Er zijn vandaag verschillende teams verkleed en dat was eigenlijk ook ons plan ware het niet dat een paar van onze pakken hier en daar wat ingescheurd waren dus dat ging echt niet… We komen erachter dat een heleboel damesteams het vandaag af laten weten en dat kan natuurlijk niet!!! Ook al gaat dit laatste rondje nergens over en telt hij niet mee voor het klassement hier moet je gewoon bij zijn,dat is MPM! Nou ja we zullen maar zeggen dat de echte bikkels erbij waren vandaag en geloof me er was niemand bij die zich fris en vrolijk voelt maar we gaan er gewoon weer voor op naar Pampus!

blub blub


De karakter en de kaag1 waren al weg dus daarom starten wij met een herenteam en we besluiten die maar gauw te laten gaan. Het eerste stuk naar Pampus hakt er weer stevig in en dan hebben we nog wind mee maar als we het eiland ronden worden de tijgers wakker geschud door pittige golven. De wind is best wel stevig te noemen en nu gaan we ervoor!! Dit is zoals MPM moet zijn het water moet je om de oren vliegen de boot hoort te klappen op het water en je moet vol in de riemen hangen om vooruit te komen. Héérlijk!!!!Met hele lange slagen en een snelle recover glijden we het veld voorbij en met de laatste krachten roeien we deze laatste wedstrijd uit, het zit er weer op voor 2009. We gaan de sloep uit en duiken de tent in om lekker een bakkie te drinken en de race te bespreken. Jeanet zei dat ze het zo gaaf vond om al die sloepen in te halen want dat gebeurde in hun zware sloep natuurlijk nooit ze zei dat ze ons altijd vervloekt had als we weer voorbij kwamen omdat wij het altijd maar zo makkelijk hadden in onze speedboat. Helaas moest ze nu wel toegeven dat er ook in onze sloep gewoon afgezien wordt en wij er ook keihard aan moeten trekken. Als de herensloepen ook binnen zijn gekomen gaat het echt enorm hard regenen dus je kan wel zeggen dat de weersgoden ons gunstig gezind waren geweest dit weekend want het weer was prima geweest. Nu gauw allemaal de tent in,de muziek gaat weer beginnen en de biertappen zijn weer open MPM part two kan beginnen. Even moeten we weer inkomen maar al gauw staan we weer te dansen met Jan….en alleman. En dan is het zover…..de prijsuitreiking!! We hebben de volle 2 dagen de organisatie weer gek gezeurd om in ieder geval één prijsje,al was het de pechprijs het maakt ons niet uit. Overal waar ze waren zagen ze onze smekende blik, biertjes voor ze gehaald met ze gedanst, gemasseerd en we liepen zelfs met een paraplu naast ze zodat ze niet nat zouden worden. Het enige dat we te horen kregen is dat het voorbij was met de tijgers, dat we veel te langzaam roeiden,of we soms in de overgang waren etc, etc. Dat gaf ons niet echt een goed gevoel maar wie weet zat er nog een speedcupje in al wisten we dat ook niet zeker omdat de octopus vandaag sneller was. Maarrrrr toen hoorde we de KAAGTIJGERS omroepen en ja hoor we hadden een prijs en daar waren we echt dolgelukkig mee.

prijs


Dansend en zingend stonden we op het podium maar daar werden we gauw weer vanaf geduwd met de woorden”wegwezen straks mogen jullie weer” Weer???Jippie hadden we dan nog een prijs gewonnen,geweldig! We kregen inderdaad nog vier prijzen, speedcup, krachtcup whalers en nog 2 andere waarvan ik nog steeds niet weet waarvoor die zijn but who cares?

dank jullie wel


De tijgers waren echt uitzinnig van vreugde want dit hadden we natuurlijk echt niet verwacht. Voordat we helemaal los gingen moest natuurlijk nog de mooiste en eigenlijk beste roeiprijs uitgereikt worden…..the spirit of Muiden de prijs voor het team wat niet alleen het hardste kan roeien maar ook het beste kan feesten . In 2005 hebben wij deze prijs ook al eens gewonnen en daar waren we echt heel trots op maar naar wie zou die dit jaar gaan??? De man op het podium zei dat er zaterdagavond geen man was geweest die niet even aan hun staart had gezeten……staart????Dat waren wij!!!

Spirit


The spirit of MPM was voor ons wat ontzettend gaaf nu is het feest echt helemaal compleet,geweldig! Als ik de prijs dan ook in handen krijg stromen de tranen over mijn wangen want ik vind dit echt zo’n groot compliment aan ons team en als we het podium afgaan en door een lange ereboog van andere roeiers loop besef ik dat ook de andere teams dit ons echt gunnen en dat maakt het nog specialer. We worden van alle kanten gefeliciteerd en dansen met onze prijzen door de tent. Als de organisatie van MPM op het podium gaan staan gaan wij in een lange rij tegenover hen staan om nog een laatste lied te zingen en een diepe buiging te maken voor het organiseren van dit geweldige evenement,hulde daarvoor! En dan gaat het licht aan MPM 2009 zit er helaas weer op we bedanken iedereen van de organisatie met een tijgerkus en gaan dan moe maar oh zo voldaan naar huis.

dank jullie wel


TOT SLOT

Wij zijn dit seizoen helaas niet zo goed ingegaan omdat het leek dat andere roeiers ons het succes niet gunden en dat heeft bijna ons team uit elkaar doen vallen omdat velen van ons op deze manier niet meer wilden roeien, Gelukkig heeft de jarenlange band en alles wat wij met elkaar mee gemaakt hebben ons bij elkaar gehouden en dat vind ik heel fijn! Qua roeien is het dit jaar niet goed gegaan omdat we veel last van blessures en uitvallers hadden en de fut er een beetje uit was maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de gezelligheid is verdwenen. In tegendeel!!Elke woensdagavond was weer een feestje met de zeilers,wij zeilden met hen mee en zij roeiden met ons mee en menig flesje hebben we meester gemaakt. We hebben met de motorboot prachtige avonden beleefd waarin we tot diep in de nacht met elkaar dansten en zongen en dan ons Veere weekend die was helemaal onvergetelijk. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar dan word ik wel heeeeeeel sentimenteel …..ik wil alleen maar zeggen dat ik supertrots ben op ons team de Kaagtijgers! Volgend jaar gaan we het weer proberen al zijn we wel terug gezakt naar de laagste klasse maar dat maakt niet uit we zien het wel wat er komen gaat. Ik wil heel graag Frans van de kaagsoos bedanken voor de supergezellige avonden waarin jij er altijd voor zorgde dat we ons welkom voelden.Zelfs toen je zaak al dicht was bleven wij elke woensdag welkom waar vind je dat?Bedankt Frans duifje…. Dan onze trouwe invallers van de Kaagse bluf Nel en Bernadette.Als we jullie niet hadden gehad dan hadden we zelfs die paar wedstrijden niet eens kunnen roeien.

Nel


Bert vd Velde de inval stuurman enorm bedankt voor het sturen in Rotterdam en sorry voor je auto(we zijn nog aan het sparen voor een nieuwe….) Jacoba en Teresa bedankt voor het invallen in Amsterdam! Onze sponsors bedankt,Van Noort vaste planten,Etablissement Einstein,de Gunst juweliers en Immo rijnstede. En dan de most important person in de sloep,Marco van Noort ofwel onze Norrie.Norrie is gewoon de allerbeste en ook al hebben wij hem dit jaar af en toe tot wanhoop gedreven omdat we roeiden in slow motion hij heeft ons nooit laten vallen. Marco dank,dank en nog eens dank!!(Heidi jij natuurlijk ook bedankt voor het lenen van je man)

Renaat en Heidi


Tijgers dit was het weer we gaan het winterslaapje in …..voor een weekje want hebben we natuurlijk de bekerplaatsing op de prijzenplank en dat moet gevierd worden en dan hebben we nog het ons jaarlijkse etentje etc etc Ik ben bang dat ik jullie toch blijf zien de komende tijd én daar ben ik blij om want wat moet ik anders?? GRRRRRRRRRRRRRRR…..

de tijgers


Hester de Ruijter