Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag en zondag 1 en 2 november 2008.Klik op mij en lees ook het verslag door schrijfstuurman MarcoLees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de schrijfstuurman.Het verslag "vanuit de Voorbijganger" door Hester


De thriller van het jaar


DE TIJGER HAD NOG EEN STAARTJE….

Na de prachtige race in Amsterdam was er voor ons veel duidelijk geworden we waren 2e in het algemeen klassement, 1e in de hoofdklasse en we konden in het whalerklassement ook nog een 1e prijs wegkapen maar dan moest er in een korte tijd nog wel wat gebeuren. We hadden prima geroeid maar om deze beker ook op onze plank te krijgen moest er echt een tijgertandje bij je kunt wel zeggen een heel gebitje! We hadden een trajectje muiden uitgestippeld en dat is ook alleen maar de route die we de laatste trainingen gedaan hebben met stopwatch en het liefst natuurlijk steeds iets harder. We hebben ook wat extra trainingen ingelast en het maakte niet uit of het poeierde van de planeten of dat er een straffe 5 of 6 stond, we gingen. De wind was af en toe zo onwijs hard dat we ons afvroegen of we überhaupt de haven nog gingen halen maar niemand klaagde want wij hadden één doel…. De whalercup!

DAG 1

Voor het eerst in jaren werd de Voorbijganger niet op vrijdagavond gebracht maar op zaterdagochtend. Dat resulteerde wel dat er vrijdagavond veel smsjes bij me binnen kwamen, waar de tijgers toch bleven ???? en dat was wel weer grappig. Samen met Willie, Marco en Renaat hebben we in no time de sloep het water in gekieperd en kunnen we oproeien naar de haven.

de snelle takel


Onderweg komen er diverse slaperige hoofdjes uit de schepen omhoog om ons te begroeten. Snel even een goeie plek zoeken voor de Voorbij en dan op naar de tent. Als ik daar binnen kom lijkt het net alsof ik er gisteren nog was alles is vertrouwd en gezellig. Langzaamaan druppelen de roeiers de tent in en ook onze “luie uitslaaptijgers” zijn daarbij. Paula is vandaag jarig dus natuurlijk zingen we voor haar en eten een stukje taart.Het echte vieren moet nog even wachten want er moet eerst geroeid worden.

jarige Paula


We maken ons op voor de start en ik zie dat onze stuurman gespannen is dat is fijn want dan is hij op z’n best. We starten vandaag met de kampioenen van de Benwyvis en……natuurlijk de Kaag 1. We hebben met elkaar besloten dat we geen “volle”start doen maar een tandje langzamer. Normaal zijn wij altijd als eerste weg en worden dan een stuk achterna geroeid door de Kaag 1. We weten dat dat je uitput en je zenuwachtig maakt. Vaak is het eerste stuk ook nog tegen de wind in dus tegen de tijd dat je bijna op bent dan komt de Kaag 1 er pats boem kledder overheen en dat gaat ons nu niet gebeuren want we draaien de rollen eens om.

... Start eerste Wedstrijd. ...

Daar is het startschot met lange maar rustige halen brengen we de boot op gang. De Benwyvis blijft achter ons en de Kaag 1 naast ons. Als we de haven uit zijn kruipen we erachter. De wind is best pittig en de golven ook maar we laten ons niet van slag brengen. We zitten soms vlak achter de Kaag 1 dan zit er weer een stukje tussen en zo roeien we door. We weten als we bij ze blijven dat dat genoeg is. Tijdens het ronden van Pampus zitten we bijna op hun roer en Marco vraagt of we erover heen zullen gaan maar dom als wij zijn zeggen we dat we dat wel later doen. Als we de havenhoofden zien moet er toch echt wat gaan gebeuren dus zetten we stevig aan maar dat doen zij ook natuurlijk en dan is het gat niet meer te dichten. We proberen de schade te beperken en dat lukt 14sec verschil dat is genoeg voor ons nipt maar genoeg. Eigenlijk hebben we allemaal heerlijk geroeid en zijn we zeker niet stuk dat is balen want dan hadden we ze toch bij pampus kunnen kloppen dan vanmiddag maar. Snel de sloep uit en nog even de mannen aanmoedigen. Marco wordt door Sjirkie gevraagd de Zeeotter2 te sturen en natuurlijk doet die schat dat ook. Vanaf de kant schreeuwen we hem toe en gaan dan gauw naar binnen voor koffie en wat te eten.

... Koffie en wat eten ...

Voordat we het weten is het weer zover, we moeten weer. Marco neemt snel een bakkie en klimt dan weer bij ons in de sloep. Daar gaan we weer!! Deze start is eigenlijk gelijk aan de eerste maar als we de haven uitkomen is het toch wel even anders. Het is gaan regenen en de wind is stevig aangetrokken, de golven kletsen ons om de oren en de voorbijganger stampt driftig op het water, heerlijk!!!Dit is het echte roeien dit is zwaar maar zo leuk. Af en toe kijk ik stiekem opzij en zie de sloepen die we voorbij gaan omhoog komen uit de golven om dan weer keihard in het water terug te kletsen een prachtig gezicht. Maar wat zie ik nou opeens voor een bekende sloep naast ons liggen?? Zeg dat het niet waar is het is de Kaag 1 !!! Ik kan het niet geloven en de andere tijgers ook niet want het is muisstil. Met krachtige slagen gaan we ze gewoon voorbij……Ik ben heel blij maar weet ook heel goed dat ze er zo weer aan kunnen komen dus juich ik maar niet te vroeg. We gaan het eiland ronden en dan zie ik dat de afstand groter en groter wordt Lein en ik kijken elkaar aan en lachen.

... Lekker voor de wind. ...

Marco heeft al die tijd niet om gekeken maar als hij dan kijkt verschijnt er ook bij hem een brede grijns op zijn gezicht, we hebben ze!!Je ziet de spanning van hem afglijden en hij gaat er zelfs bij zitten met zijn benen over elkaar relaxed, haha. Dan komen we de haven binnen nog even een wedstrijdje met de Canonsloep en dan is het voorbij. Iedereen juicht ons toe vanaf de kant en wij?? Wij zijn blij zo verschrikkelijk blij, we did it! Gauw de sloep uit en de tent in want we zijn echt doorweekt maar wat kan ons het schelen de whalercup is van ons, jippie!

... Whalercup is van ons. ...

Na een lekker drinkie gaan we ons opmaken voor het feest, we hebben er zin in! Lein, Essie, Miek en Maaike slapen in de Broedertrouw en ik……ik echt niet. Ik slaap in een hotel in Weesp want ik vind dat slapen in zo’n schip echt niets en het hotel is vorig jaar goed bevallen. Ik had een 2 persoons kamer geboekt in de hoop dat Marco met zijn heerlijke harige lichaam naast me zou komen liggen maar ik geloof dat zijn Heid dat niet zo’n goed idee vond. Belachelijk natuurlijk ze hoeft echt niet bang te zijn want Marco is als een broer voor mij…..

HET FEEST

Nadat ik zalig een lange douche had genomen om op te warmen probeer ik nog wat leuks van mezelf te maken om feest te gaan vieren. Lenneke van de spieringen,de schat, woont ook in Weesp en met haar en Anouk mocht ik meerijden helemaal super! In de tent was het feest al aardig aan de gang. Frans van de soos was er met de hele familie om ons te supporten en dat was tijdens de wedstrijd nodig maar in de tent echt niet feesten kunnen we van nature heel goed!

Ik had voor vanavond tijgeroren en staarten gemaakt en toen iedereen haar outfitje aan had konden we los. Onze lieve Doxa vrienden waren er natuurlijk ook bij en dat betekent lekker dansen! Rond 8 uur was de prijsuitreiking en dat was weer een top momentje, 3 prijzen voor de tijgerrrrrs, yes.

- V i d e o ! -
De mannen van de Trewes kampioen sloeproeien 2008


- V i d e o ! -
De vrouwen van de Benwyvis kampioen sloeproeien 2008


We zijn nu allemaal een beetje warm gedanst dus nu kunnen we echt beginnen. Ons tijgersetje werd zeer goed ontvangen en vooral de staart. Het was maar goed dat er elastiek aan zat want echt iedereen wilde er natuurlijk even aan trekken. Het was echt weer een topavond waar ik zelfs nog een oude liefde tegen het lijf liep maar met mijn grote zus als waakhond bleef het bij een dansje, haha. Zelfs als we even buiten een sigaretje aan het roken waren kwam ze eraan om er ook één te roken. Op zich best raar want ze rookt niet eens…….ach mijn lieve grote zus wat moet ik zonder haar?

Waakhond grote zus Mieke links waakhond Maaike rechts!


Roze kaagsebluf!


De andere tijgers zie ik ook overal en nergens door de tent heen gaan en doen waar ze goed in zijn….. Dan loopt de avond ten einde op zich wel goed want ik denk als er nog 1 iemand aan mijn staart getrokken had ik hem een klap op zijn giecheltje verkocht had want ik denk dat er zo’n beetje 300 man hen voor was geweest gek werd je er af en toe van. Maar wel leuk dat iedereen het zo grappig vond. Als ik met Lenneke, Anouk en de Doxa’s naar de auto loop merk ik dat de drank goed opgenomen is in mijn lichaam want ik ben zacht gezegd wat duizelig….. Als ik op mijn hotelkamer kom neem ik nog een lange douche en voel me wat beter als ik in mijn bedje kruip. Oh nee het is een waterbed,wat erg! Als ik van de andere tijgers een sms krijg dat ze met hun jas aan en muts op in de boot liggen prijs ik mezelf toch wel gelukkig want mijn bedje is heerlijk warm alleen dat wiebelige bevalt me niet zo maar ik ben zo moe dat ik in het golvende waterbed in een diepe slaap val……tien slagen hard, bakboord strong en zo droom ik de nacht door.

verdwaalde tijger?????


TWEEDE DAG

Om zeven uur ben ik klaarwakker met een stevig bonkertje in mijn hoofd en keel als schuurpapier. Lekker even onder de douche, spullen inpakken en op naar het ontbijtje met zalige verse broodjes die er niet echt lekker ingaan maar de koffie des te beter. Marco en Willie komen me ophalen om de laatste wedstrijd te roeien. De meeste tijgers zien er best wel aardig uit maar sommige hebben een gezicht als een gedroogd krentje maar goed dat trekt vast wel weer bij tijdens de wedstrijd.

- V i d e o ! -
huldiging


Het weer is vandaag supermooi zon en weinig wind. Snel de sloep in voor het derde rondje. De start is gelijk de andere en tot aan pampus gaat het best aardig maar dan slaat de motor af en hoe marco hem weer aan probeert te zetten hij start echt niet meer. We proberen nog een beetje in de buurt van de Kaag 1 te blijven om de schade te beperken maar zijn zeer blij als het eindsignaal klinkt. Het is dat we gister zoveel op ze uitgelopen zijn want anders waren de prijzen voor hen. We zijn zo moe dat we gelijk maar de tent ingaan om bij te komen .Dan kleden we ons om en vinden we het wel weer tijd voor een roseetje.

Als de heren klaar zijn begint de band te spelen en gaan we weer verder waar we gisteren gestopt waren. Alle spanning is eraf en de tijgers dansen en zingen uit volle borst. Dan is het weer zover de prijsuitreiking…….. speedcup, whalercup, krachtcup etc vijf prijzen voor de tijgers, echt wel héél goed! Met de 3 prijzen van gisteren is het toch zo dat de tijgers met 8 prijzen naar huis gaan, geweldig! We feesten nog wat door maar dan gaan we toch echt naar huis. We groeten al onze roeivriendjes en speciaal die van de Doxa en bedanken ze voor alle gezelligheid want zonder hen was het allemaal veel minder leuk geweest, echt waar!

Lein en Essie


Lein en Es blijven nog even ronddansen met de prijzen als wij naar huis gaan. Thuis gekomen bellen ze me op dat iemand de speedcup en whaler trofee hebben gepikt dat is wel weer balen want we hebben er hard voor moeten roeien en het zijn wisselprijzen die volgend jaar terug moeten naar Muiden. Ik denk dat er een grap met ons uitgehaald wordt en daar houden wij wel van maar de grapjas moet wel de prijzen weer naar muiden brengen……MPM is weer voorbij en we hebben enorm genoten van alles en willen de organisatie bedanken want alles was weer super geregeld en wij zijn er volgend jaar gewoon weer bij!

TOT SLOT

Dit roei-jaar is hier en daar wat stroef verlopen maar gelukkig hebben we ons herpakt en terug geslagen. We zijn tweede in het algemeen klassement geworden, eerste in de hoofdklasse en ook de whalercup is voor ons en dat is een fantastisch resultaat zou ik zeggen. Volgend jaar moeten we 2 tijgers missen, Renate en Monique. Renate gaat op wereldreis en hoewel ik dat heel leuk voor haar vind zal ik haar wel enorm missen, de bikkel in de boot. En dan onze lieve Monique die gaat er echt mee stoppen en dat is echt heel jammer! In de sloep heeft elke tijger weleens wat te zeiken maar onze Mo niet. Ze was er altijd zeurde niet en deed gewoon haar ding. Gewoon een superlief mens!! Dank je Mo we gaan jouw ook echt enorm missen. Dan wil ik natuurlijk nog wat mensen bedanken en dat zijn Nel en Bernadette ,de invaltijgers, zonder jullie hadden we het niet gered enorm bedankt!

Renate


onze Mo


spons met rien


Ik wil onze mannelijke tijgers Ton en Rijnder bedanken dat ze te pas en te onpas in wilden vallen als er een tijgertje niet kon.

Cyberonderonsje


Links onze Ton


Wilma bedankt voor het bijhouden van onze site! En dan de belangrijkste persoon in onze boot, Marco. Week in week uit sta jij maar weer aan het roer. Of je nou tijd hebt of niet je bent er altijd! Je scheldt ons uit, je motiveert ons,je knuffelt en troost ons én drinkt met ons. Tijdens de wedstrijden zorg jij voor de scherpste route en zorgt dat niets ons in de weg ligt kortom jij Norrie jij..... bent een TOPPER!!! Enorm bedankt voor alles!En als laatste wil ik jullie mijn tijgervriendinnetjes bedanken voor weer een superjaar. Af en toe hebben jullie me tot wanhoop gedreven maar de fijne momenten die wij met elkaar hebben beleefd koester ik. Love you all en tot volgend jaar!

GRRRRRRR…. Hester de Ruijter

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.