Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag en zondag 3 en 4 november 2007.Klik op mij en lees ook het verslag door schrijftijger HesterLees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de schrijftijger.

Klik op mij en lees ook het verslag door schrijfstuurman MarcoLees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de schrijfstuurman.Opnieuw organiseerde de KNZ&RV Muiden de jaarlijks Muiden-Pampus-Muiden roeiwedstrijd. Gelukkig maar, want dit feest wordt door iedereen geweldig gewaardeerd en het is een prachtige gelegenheid voor de uitreiking van de prijzen van de FSN.

Dit is voor de Kaagtijgers een belangrijke wedstrijd In het begin van het seizoen namen we snel het voortouw in de nationale competitie. Daarna hebben we een paar wedstrijd gezien waarin de Kaag 1 dichterbij kwam en op deze zaterdag zou de beslissing vallen over het kampioenschap in de Kromhoutwhalerklasse.

Er was een grote feesttent, er waren 119 teams ingeschreven dus er zouden ongeveer 1000 mensen in moeten kunnen. In de tent maken we ons gereed voor de start.

De voorbereidingen


Om ongeveer half twaalf werd het feest gestart door de burgemeester van Muiden, mevrouw Worm-de Moel, die daarvoor het eerste startschot zou lossen.

Opening door de burgemeester van Muiden


Normaal komen die startschoten vanaf een startschip, maar voor deze gelegenheid was er een tweede startkanon opgesteld op de wal. (zie onder). Dat kanon deed het echter niet, de burgemeester trok vergeefs aan het touw.

Startkanon


De roeisloepen verzamelden zich in de kom, het was er gezellig druk en je kon er leuk je riemen in de war brengen met die van andere sloepen.

Verzamelen in de kom


Ongeveer kwart voor twaalf mochten wij starten. Deze keer eens niet samen met de Kaag 1 (die was al eerder gestart) maar met de Kaagse Bluf in de Caatje van Warmond en met de Tante Agaath. Als u op de foto hieronder klikt dan ziet u een video-opname van deze eerste start.

- V i d e o ! -
De eerste start


Er was weinig wind en ook weinig golfslag. We gingen met de klok mee om Pampus heen en na ongeveer drie kwartier waren we terug over de finish. Als u op de foto hieronder klikt dan ziet u de finish van de Kaag 1 en daarna van ons. De Kaag 1 was eerder gestart, het bleek dat wij 5 seconden sneller geroeid hadden.

- V i d e o ! -
De eerste finish


Na onze damesrace mochten de heren zich eerst uitleven terwijl wij de inwendige mens konden verzorgen en we konden nadenken over de situatie. De voorsprong van 5 seconden was leuk maar we zouden 's middags nog een tweede race moeten roeien en aan het eind van de dag zouden de tijden van onze beide races bij elkaar opgeteld worden. De uitslag zou bepaald worden op basis van die totaaltijd. We konden daarom nog niet gerust zijn.

's Middags vertrokken we opnieuw met de tante Agaath en met de Caatje van Warmond. Opnieuw was de Kaag 1 al eerder gestart. Ook van deze start hebben we een video-opname, klik daarvoor weer op deze foto.

- V i d e o ! -
De tweede start


Terwijl wij opnieuw ons rondje om Pampus draaiden brak de zon door. Wel was er bij deze tweede ronde iets meer golfslag dan vanmorgen. De rondetijden waren dan ook iets hoger dan vanmorgen en dus kwamen we na (iets meer dan) drie kwartier opnieuw door de finish. En ja, ook daarvan kunt u weer de video bekijken door op deze foto te klikken.

- V i d e o ! -
De tweede finish


Terwijl de heren startten voor hun tweede race probeerde een motorsloep onder de startlijn door te varen. Daarbij bleef die sloep haken aan de startlijn en terwijl de ongelukkige bestuurder probeerde dat los te maken verloor hij zijn evenwicht en belandde in het water. Het duizendkoppige publiek stelde dat erg op prijs, we hebben een foto waarop de drenkeling langs de startlijn naar de kant komt.

Man over boord!


Het bleek dat we deze keer 15 seconden sneller hadden geroeid dan de Kaag 1 waardoor onze voorsprong in totaal 20 seconden was geworden. We konden de prijsuitreiking met vertrouwen tegemoet zien. Bij de prijsuitreiking waren de Meiden weer afwezig, Ricus nam de beker voor de tweede prijs mee naar "de Kaag". Daarna kregen wij de kampioensbeker in de Kromhoutwhalerklasse uit hand van de FSN voorzitter.

Kampioenen in de Kromhoutwhalers


Algemeen kampioen bij de dames werd het roeiteam Vlieland in de Waterheks. Wij feliciteren de dames daarmee van harte. De dames waren voor deze gelegenheid in stijl gekleed, compleet met heksenbezem. Ze vertrokken te snel van het podium en liepen daardoor een ouderwetse huldiging mis.

Roeiteam Vlieland met de Waterheks Kampioen in het Algemeen klassement


Algemeen kampioen bij de heren werd het roeiteam Terschelling in de Schotse vier. Dit werd een ouderwetse huldiging compleet met een voluit zingende tent. De video daarvan willen we graag met u delen. Klik op het eerste beeld hieronder om de video te starten.

- V i d e o ! -
Huldiging van het roeiteam terschelling in de Schotse vier

Daarna was het feest. Het kampioenschap Kromhoutwhalers werd uitbundig gevierd en overgoten met alcohol.

De tweede dag zou er maar een enkele race zijn. Deze race telt niet meer mee voor het kampioenschap, het is meer een gelegenheid om je van een andere (vrolijke) kant te laten zien. Deze dag begon voor ons met het aankleden van de sloep en van ons zelf. Er is een beroemd schilderij "de schreew" van Edward Munch, waarop een enorm vertrokken gezicht staat. Dat gezicht was geleend voor de maskers die wij vandaag zouden dragen. De sloep werd bekleed met zwart plastic.

Aankleden van de Voorbijganger


Daarna waren wij aan de beurt. Ook wij gingen voor deze gelegenheid in het zwart gekleed.

Aankleden van de Kaagtijgers


Ook onze mascotte "Sjaak" kreeg een beurt en zo roeiden wij met zijn allen naar de start om ons te tonen aan de jury. Als u op de onderstaande foto klikt dan start de video, dan ziet en hoort u ons wegroeien. Merk op dat we onze natie/Kaagvlag hebben vervangen door een grote spin.

- V i d e o ! -
Het resultaatVoor de derde wedstrijd zelf kwamen we toch maar even weer uit de zwarte gewaden. Hier starten we onze derde race tegen de Benwijvis. Ook hiervan hebben we weer een video die u kunt zien door op de foto te klikken.

- V i d e o ! -
De derde startDeze dag zou er eventueel nog een speedcup te verdienen zijn en het leek leuk om die net als voorgaande jaren weer mee te nemen naar de Kaag. Dat lukte deze keer niet ons maar onze Kaagvriendinnen in de Kaag1, waarmee we ze van harte feliciteren. Tijdens de prijsuitreiking van zondag (de MPM is een echt prijzenfestijn) werden we toch noch nog naar voren geroepen om de derde prijs in de hoofdklasse A in ontvangst te nemen. Helaas hebben we daar geen foto van, als iemand daar een foto van heeft dan graag een kopie.

Tot slot onze dank aan de KNZ&RV voor het organiseren van dit festijn, ook dank aan Ruud en Thijs voor het beschikbaar stellen van foto- en videomateriaal voor onze website.


Klik op mij en lees ook het verslag door schrijftijger HesterLees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de schrijftijger.

Klik op mij en lees ook het verslag door schrijfstuurman MarcoLees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de schrijfstuurman.


Thuisgekomen troffen we ook MPM-foto's van Kaagvrienden en -vriendinnen zonder eigen website aan. Dit jaar maakten we daarvan een paar fotopagina's en die kunt u via de onderstaande links bekijken ..

Klik op mij en bekijk de fotopagina van het KaagschuimBekijk ook de fotopagina van het Kaagschuim.

Klik op mij en bekijk de fotopagina van de Kaagse BlufBekijk ook de fotopagina van de Kaagse Bluf.

Klik op mij en bekijk de fotopagina van de Kaag heren 1Bekijk ook de fotopagina van de Kaag heren 1.


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.