Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag en zondag 4 en 5 november 2006.Dit is een vroege versie van de webpagina over de Kaagtijgers (en anderen) in de MPM van 2006. Er is een verslag door schrijftijger Hester "vanuit de Voorbijganger". Bovendien is er een onafhankelijke bijdrage door Marco, onze helmridder.

De KNZ&RV van Muiden heeft woord gehouden. In voorgaande jaren was er onzekerheid over het doorgaan van de MPM race maar zoals vorig jaar beloofd organiseerde zij dit jaar weer dit grootste roeifeest van Nederland, er waren wel 169 ploegen ingeschreven. Dit jaar op 4 en 5 november.

's Morgens mochten wij traditiegetrouw aantreden tegen onze Kaagzussen in de Kaag 1. Links op de foto ziet u de Noorderlicht, het startschip, een plezierjacht dat zichzelf hield voor een kanoneerboot want daar werd bij iedere start een kanon afgeschoten. Boven onze hoofden ziet u het touw met handvaten dat stuurlieden pas na het startsein mochten loslaten.

De eerste start


Ongeveer drie kwartier later kwamen we ook weer samen thuis over de finishlijn. Wij waren net iets sneller (o,68 seconde), maar dat was alleen van belang voor het wedstrijdresultaat.

De eerste finish


Terwijl wij pauze hadden en wat konden eten was het de beurt aan de heren. "Onze" Voorbijganger werd gebruikt door een herenteam van de Kaag.

De eerste start van de heren


Onze eigen roerganger Marco roeide zelf tussen de bedrijven door een rondje Pampus in de Neptunus, een Gig. Je herkent hem aan de oranje schouders in de achterste Gig.

Marco in de Neptunus


Ook Kaag-heren in de Caatje van Warmond gingen er hard tegenaan. Hier zijn ze er net in geslaagd voor het startveld uit te komen.

Caatje van Warmond - heren


's Middags mochten wij dames opnieuw, we startten samen met de Lootsman en natuurlijk opnieuw samen met de Kaag 1. We hebben een video van de start van ons drieen.

- V i d e o ! -
Start van de Voorbijganger, de Lootsman en de Kaag 1 in de 2e race

Van deze 2e race hebben we ook een mooie foto buitengaats.

Buitengaats


En natuurlijk kwamen we veilig terug.

Terug na tweede race


Ook hebben we een foto van ons Kaag-zussen-team de Kaagse bluf.

Caatje van Warmond - dames Kaagse bluf


Ook onze eigen helmridder roeide opnieuw een rondje Pampus in de Neptunus. Van deze finish van de Neptunus hebben we een video-opname (nog zonder geluid).

- V i d e o ! -
Finish van de Neptunus in de 2e herenrace

Tussen de race en het feest werden Hester en Mieke geinterviewd voor de DVD die er van dit roeifeest gemaakt gaat worden. Daarna mocht van ons de prijsuitreiking beginnen. Eerst werden de prijzen van de dag uitgereikt, vervolgens de competitieprijzen van de FSN. Op de foto hieronder ontvangt Wilma de beker die hoort bij de Kromhoutwhalercompetitie. Op de achtergrond is te zien hoe Marco Clots prijzen van de FSN competitie sorteert.

Wilma haalt prijs op


Algemeen kampioen van de dames over 2006 werd Trewes 3. De froulju 8 hebben hebben voor de derde keer de wisseltrofee gewonnen en nu mogen ze die voorgoed houden.

Trewes 3 mag de wisseltrofee houden


Zondag mochten we starten tegen (weer!) de Kaag 1 en deze keer de Brūzer. Van deze race hebben we video-opnamen van e start en van de finish. We finishen samen met de Spiering 2.

- V i d e o ! -
Start van de Voorbijganger, de Brūzer en de Kaag 1 in de 3e race Finish van de Voorbijganger en de Spiering 2 in de 3e race

Na deze race viel er een groot gat tot aan de prijsuitreiking, maar de band "Stärk" wist daar wel raad mee.

Band Stark


Het was de moeite waard te wachten op de prijsuitreiking want we kregen achtereenvolgens:

2e prijs in de hoofdklasse A
2e prijs in de hoofdklasse A


prijs voor de snelste whaler
prijs voor de snelste whaler


rapste ronde wisseltrofee
rapste ronde wisseltrofee


Whaler wisseltrofee op vermogen
Whaler wisseltrofee op vermogen


Daarna konden alle sloepen via de sluis naar de plaats waar ze het water uitgetakeld zouden worden.

In de sluis


Het werd voor ons toch nog een prijzenfestival. Los daarvan danken we de KNZ&RV dat ze hebben besloten door te gaan met de MPM en er ook dit jaar weer een groots feest van hebben gemaakt voor alle roeiers.

Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door schrijftijger Hester.
Lees ook de onafhankelijke bijdrage door Marco, onze helmridder.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Met dank aan Mijntje, Ruud, Yvonne Laman, Roland en Marjolein voor het toezenden van foto's en/of video's (er gaat nog meer materiaal verwerkt worden).


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.