Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag en zondag 5 en 6 november 2005.Van deze race zijn er ook verslagen "vanuit de Voorbijganger". Er is een verslag door schrijftijger Hester en een verslag door Marco, de stuurman. Ieder heeft zo zijn eigen kijk op het gebeuren. Onderaan deze pagina kunt ook doorklikken naar een pagina met beelden van roeivriendinnen en -vrienden (voornamelijk van "de Kaag") in andere sloepen.

Op 5 en 6 november 2005 vond de jaarlijkse Muiden - Pampus - Muiden race (MPM) plaats. We kunnen nu weer zeggen "jaarlijkse" want tijdens de prijsuitreiking van deze MPM werd al aangekondigd dat er volgend jaar weer één, de vijftiende, zou zijn.
De MPM is een groot roeifeest van twee dagen, met de nadruk op feest. De Kaagtijgers hadden voor de overnachting een schip van Hollandsch Glorie beschikbaar, in de haven van Muiden. Hier ziet u ons op het dek van het "Paard van Marken".Op het Paard van MarkenDe MPM is de laatste wedstrijd waarvan de uitslag meetelt voor het nationaal klassement van de FSN. Na de MPM kan de definitieve uitslag worden vastgesteld van de FSN competitie. De uitslag die telt voor de FSN is het totaalresultaat van de beide wedstrijden op de eerste dag, de zaterdag. De afstanden die 's morgens en 's middags worden geroeid door een sloep/team worden bij elkaar opgeteld en het zelfde gebeurt met de roeitijden die daarvoor nodig waren. Daarmee kan aan het eind van de eerste dag de zogenaamde tussenstand worden opgemaakt. Dat is de uitslag van de MPM voor de FSN. De FSN maakt daarvan, in combinatie met de uitslagen van de eerdere wedstrijden dit jaar haar eigen uitslag van de competitie op. Het gevolg is dat er in Muiden een regen van prijzen valt. De KNZ&RV deelt de prijzen uit van de MPM en de FSN deelt direct daarop de prijzen uit van de nationale competitie. De zondag daarop worden er opnieuw dagprijzen uitgereikt en prijzen voor bijzondere aangelegenheden. Zo konden de Kaagtijgers zondag naar huis gaan met 9 prijzen.

Het weer was nogal bewolkt met op zondag af en toe iets meer helderheid en een opklaring. Beide dagen heeft het niet geregend maar het was wel fris, vooral na de middag. Er was wel wind uit het zuiden, zoveel dat er buiten de pieren vooral op de zondag behoorlijk golfslag was. Dat kan aanleiding zijn tot een andere route, maar de wedstrijdleiding koos er voor gewoon naar Pampus en terug te laten varen.
Deze keer bedroeg de lengte van het traject exact 4 mijlen.

Terug naar de wedstrijden. Het was 's morgens druk in het haventje. Hier schipperen we samen met de Kaagvriendinnen "Kaags bluf" naar buiten.

Schipperen in het haventjeEven later lagen we met samen met de Kaag 1 en de Spiering 1 klaar voor de eerste start. Elk jaar weer genieten we weer van het prachtige decor dat het Muiderslot vormt voor deze wedstrijden. Op het startschip werd bij iedere start een "kanon" afgeschoten, let op de rookwolk die duidelijk zichtbaar is.

Klaar voor de eerste startOngeveer 50 minuten later finishen we, samen met de Tante Agaat die wel zo'n 5 minuten eerder dan ons was gestart. Van deze finish hebben we een video beschikbaar die start als u op het eerste beeldje hieronder klikt.

- V i d e o ! -
Video: Finish van de eerste race, klik om de video te startenNadat alle dames gefinisht waren vond de eerste race plaats van de heren. Op zich voor ons minder interessant, behalve toen we ineens een herentean voorbij zagen varen in "onze" Voorbijganger. het was het team "Kaag heren 2", en na de vermoeiende race konden ze toch nog een glimlach opbrengen voor deze foto.

Team Kaag heren 2 in ONZE VoorbijgangerDaarna konden wij starten voor onze tweede race. Opnieuw samen met de Kaag 1 en de Spiering 1. Zoek de verschillen met de foto hierboven van de eerste start. Het belangrijkste verschil is dat wij een andere kleur shirt aan hebben.

Aan de start voor de tweede raceOpnieuw na ongeveer 50 minuten finishen we, deze keer ongeveer 10 seconden voor Trewes 3, die wel zo'n 3 minuten eerder dan ons gestart is. Op de linker video hieronder ziet u de finish van ons en van Trewes 3, op de rechter video glijden we relaxed weer naar het haventje.

- V i d e o ! -
Finish van de tweede race, klik om de video te starten Relaxed na de tweede wedstrijd, klik om de video te starten

Na de tweede race voor de heren was er vermaak in de feesttent. Eerst werd er muziek gedraaid en doordat roeien je echt bij elkaar brengt en het bier rijkelijk vloeide was de stemming was zo goed dat er boven op de tafels werd gedanst. Voor degenen die de sfeer nog even terug willen roepen hieronder een paar videobeelden daarvan, trek u even niets aan van de tekst van het lied, bedenk dat de zanger het alleen over zich zelf had. Dit was trouwens nog niet het officiele feest-deel van het MPM roeifeest, dat zou pas komen na de prijsuitreiking.

- V i d e o ! -
Dansen op de tafels, klik om de video te starten Table top dancing, klik om de video te starten

Hierna kwam er een live optreden van de "Sunday Special", een band die nummers bracht als "Celebration" en andere klassiekers.

Sunday SpecialEn toen kon de prijsuitreiking beginnen. De band had de zaal echter zo in z'n greep dat de voorzitter de hulp van de band nodig had om aan het woord te komen. Uiteindelijk lukte het hem en zijn optreden werd een nog groter succes dan dat van de band.

Er waren onnoemelijk veel prijzen, in deze versie van deze pagina tonen we voornamelijk prijzen die aan de Kaagtijgers werden uitgereikt. De eerste prijs die we ontvingen was de dagprijs (resultaat van de beide wedstrijden samen) van de deelnemers uit de hoofdklasse B.

Dagprijs Hoofdklasse BNadat alle dagprijzen waren uitgereikt kwam Anne-Sjoerd, de voorzitter van de FSN en reikte de prijzen uit die horen bij het nationaal klassement van de FSN. Van hem ontvingen we de eerste prijs in de hoofdklasse B.

Eerste prijs FSN Hoofdklasse BDaarna kregen we ook uit zijn handen de eerste prijs voor het Klassement Kromhout whalers

Eerste prijs FSN Klassement Kromhout whalersEn het hield niet op, we waren bijna niet van het podium af te slaan. We kregen daarna de eerste prijs van de FSN in de hoofdklasse B.

Eerste prijs FSN Hoofdklasse BHet was nog niet afgelopen, tot slot kregen we vandaag de 2e prijs van de FSN in het algemeen klassement. Op de voorgrond is te zien hoe Trewes 3 sportief applaudiseert.

Tweede prijs FSN Algemeen klassementEn dan laten we hier Trewes 3 zien die van de FSN de eerste prijs ontving in het algemeen klassement. Dit is het moment van de grote triomf van Trewes 3. Zij mogen zich met recht kampioen sloeproeien noemen. Op de foto hieronder worden ze door de Kaagtijgers (op de voorgond) toegejuicht. We hebben de dames en Gerrit al diverse keren gelukgewenst.

Trewes 3 kampioenTot slot van deze eerste dag van het MPM-feest hieronder nog twee video's. Links zien we hoe de zaal met Trewes 3 uitbarst in "We are the champions". Rechts zien we hoe Kaagtijgers en Trewes 3 elkaar feliciteren, terwijl ondertussen de prijsuitreiking verder gaat voor de heren.

- V i d e o ! -
We are the champions, klik om de video te starten Trewes 3 en Kaagtijgers feliciteren elkaar, klik om de video te startenEn hierna begon het echte feest pas. Het was een fantastische eerste dag.

Tweede deel (Zondag).

De zondag was de lucht helderder, maar er was meer wind. Toch werd weer het zelfde traject gevaren als op de zaterdag.

Deze dag hadden we een verrassing. De MPM is er vooral om met elkaar plezier te maken en daarom zag je hier en daar iemand met een feestneus of of iets dergelijks. We hadden deze keer de Voorbijganger rondom bekleed met een tijgermotief, onze mascotte zat voor in de punt en wij waren allemaal voorzien van een haarband ook in tijgermotief. Zo kwamen we zondag aanvaren voor de derde race. De onderstaande foto is eigenlijk gemaakt toen we na afloop van de derde race nog even langs de commentator-positie voeren. Als u op deze foto klikt dan start er weer een video waarop we in levende lijve komen langsvaren en u hoort dat de commentator tussen het afroepen van de finishende sloepen door ook even aandacht heeft voor de Kaagtijgers.

- V i d e o ! -
Voorbijganger in tijgerdrachtEven later lagen we klaar voor de start, tegelijk met (opnieuw) de Kaag 1 en de Spiering 1. Deze keer vielen we wel heel erg op tussen de andere sloepen.

Start van onze derde raceBuitengaats stond er veel golfslag en de stoffering van de Voorbijganger zoog erg veel water op waardoor de boot zwaarder werd. In de wind en de golven werd er een stuk van de stoffering naar binnen geslagen. Op onderstaande video komen we terug door de finish.

- V i d e o ! -
Video: Finish van onze derde race, klik om de video te startenDit was ons laatse optreden van dit weekend (op het water ten minste). We konden terug naar de tent. Daar waren snert en broodjes en inmiddels was er een bandje gekomen waardoor opnieuw iedereen in beweging kwam. Hieronder de PPR band.

De PPR bandAls u de stemming opnieuw wilt beleven dan kunt u deze video's bekijken.

- V i d e o ! -
Op de tafel, klik om de video te starten Polonaise op de tafel, klik om de video te startenOndertussen vermaakte Sjaak, onze mascotte, zich met de kinderen.

Sjaak, onze mascotte, vermaakt zich met de kinderen.Eindelijk was daar de prijsuitreiking van dit weekend. Voor het geval wij weer in de prijzen zouden vallen hadden we het geluid van een brullende tijger klaargezet bij de mengtafel. En ja hoor, We werden geroepen voor de eerste prijs van de deelnemers in de hoofdklasse B. Op de linkse video hieronder ziet u het gebeuren en hoort u het brullen van de tijger. Even later bleek dat wij dit weekend het snelst van allemaal waren geweest. Als bewijs daarvan kregen we de "Rapste Ronde Trofee", zie daarvoor de video rechts.

- V i d e o ! -
Weekendprijs Hoofdklasse B Rapste Ronde Trofee, klik om de video te startenHet hield weer niet op, We kregen ook de wisselprijs voor de snelste whaler van dit weekend en daarbij een bord om blijvend in onze prijzenkast te zetten, zie de video linksonder.
Daarna kregen we misschien wel de mooiste prijs van dit weekend, de prijs voor het team dat het MPM-feest meemaakt zoals het bedoeld is. Dit geeft ons het gevoel dat ze in Muiden echt blij waren met ons. Dat is wederzijds, wij waren ook blij in Muiden te zijn, zie de video rechtsonder.

- V i d e o ! -
Wisselprijs voor de snelste Kromhout whaler, klik om de video te starten De geest van MPM, klik om de video te startenEn dit is dan die belangrijkste prijs van Muiden. Hiermee besluiten we onze samenvatting.

De geest van de MPMTot slot bedanken we de KNZ&RV voor het organiseren van dit feest. We hadden een fantastisch weekend!
En dan is nu het wedstrijdseizoen voorbij...
In het seizoen 2004 hebben we een aantal wedstrijden uitgezocht op basis van wat ons een leuk programma leek, eigenlijk hielden we toen alleen echt rekening met de Kromhoutwhaler wedstrijden. In de loop van dat jaar kwamen we (min of meer tot onze verbazing) tot de ontdekking dat we ook buiten de Kromhoutwhalers iets presteerden in andere rangschikkingen van de FSN. Daarom hebben we in 2005 bewust een roeiprogramma gekozen om te zien hoe ver we daar konden komen en (eigenlijk opnieuw tot onze verbazing) roeien we ergens in de top van de nationale competitie. In de loop van dit seizoen bleek dat we samen met Trewes 3 vochten om de eerste plaats in het algemeen klassement en deze keer heeft Trewes 3 gewonnen. In onze ogen hebben ze dat ook verdiend en we feliciteren de Froulju daar van harte mee.

Het resultaat van de ingelaste wedstrijd ("ingelast" door het verplaatsen van nominaties) van Rotterdam heeft ons behoorlijk dwars gezeten want wij waren gehandicapt omdat die wedstrijd niet vooraf was gepland in onze agenda's. Door het resultaat op de eerste dag van Muiden heeft Trewes 3 echter gedemonstreerd dat ze ook zonder Rotterdam het kampioenschap verdienden.

Wij weten nu wat onze plaats is in roeiland, het is voor ons de opsteker van het jaar en we zijn er erg blij mee. Het komende jaar roeien we in de hoofdklasse A en we weten nu wie we zullen tegenkomen. Daar gaan we rekening mee houden en we verwachten dat 2006 weer een boeiend roeijaar zal worden.

Wij kijken nu al uit naar het eerste roeifeest van het komende jaar: DE LEIDSE SLOEPENRACE!


Lees ook de verslagen "vanuit de Voorbijganger". Er is een verslag door schrijftijger Hester en een verslag door Marco, de stuurman. Ieder heeft zo zijn eigen kijk op het gebeuren.

Al onze roeifeesten zijn alleen feesten omdat we er met z'n allen zijn. Daarom plaatsen we hier een aantal foto's en video's van roeivriendinnen en roeivrienden (voornamelijk van "de Kaag") op een extra pagina.Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Dank aan Willem, Marcel en Marco voor het beschikbaar stellen van foto's voor onze site.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.