Muiden - Pampus - Muiden op zaterdag 6 november 2004.


Op 6 en 7 november 2004 roeiden de Kaagtijgers de jaarlijkse Muiden - Pampus - Muiden race.
Het is dit jaar nog een tijd lang onzeker geweest of deze race wel zou doorgaan. Uiteindelijk is men er bij de KNZ&RV Muiden toch weer in geslaagd dit grootse roeifeest te laten doorgaan.

Bij de MPM kan er door iedereen drie keer geroeid worden: op zaterdag ochtend, zaterdagmiddag en zondagochtend. Aan het eind van de zaterdagmiddag wordt de uitslag bekend gemaakt, de zogenaamde "tussenstand" van de eerste dag. Daarbij worden er uitslagen gegeven voor de diverse klassementen. Alle uitslagen worden bepaald op basis van het vermogen per roeier.
Omdat dit de laatste wedstrijd is van het roeiseizoen maakt daarna een spreker van de FSN gebruik van deze gelegenheid om de einduitslagen in de nationale klassementen van 2004 bekend te maken.

Terug naar de eerste dag waarop de races werden gevaren waarvan de uitslagen het belangrijkst zijn voor de klassementen. Van de ochtend- en middagrace werden de tijden en de afstanden bij elkaar opgeteld. De afstand van een enkele race was vorig jaar 7963 meter, dat zal dit jaar niet veel anders zijn geweest.
De "tussenstand", is de basis voor de bijdrage aan de nationale klassementen. De Kaagtijgers werden in de tussenstand:
- eerste van de dames-Kromhoutwhalers,
- eerste in de tweede klasse dames, en
- dagprijs zaterdag tweede klasse dames algemeen
- vierde in het algemeen klassement voor dames
Dit werd aangevuld met:
- Wisselprijs voor de snelste dames Kromhoutwhaler op handicap
- Rapste Ronde Trofee (D) snelste roeitijd dames
- MPM 1e prijs 2e klasse dames overalle drie de wedstrijden

In de prijsuitreiking door de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) werden de Kaagtijgers (de Voorbijganger):
- winnaars in het nationaal klassement van kromhoutwhalers voor dames van het jaar 2004
- winnaars in de 2e klasse dames van het jaar 2004

Er zijn veel wedstrijden waarbij de uitslagen worden weergegeven aan de hand van de sloep in plaats van de naam van het team, daarom staat hier ook de Voorbijganger tussen haakjes vermeld.


De KNZ&RV Muiden heeft een eigen website waarop het volledige overzicht van alle uitslagen wordt weergegeven. Volg voor die site deze link.

Hieronder volgen enkele beelden van Muiden - Pampus - Muiden.Vanaf de wal in Muiden lijkt Pampus heel dichtbij, hier zien we Pampus op zaterdagmiddag vanaf een verhoging bij Muiden.


Pampus vanaf MuidenDe KZ&RV Muiden had een grote feesttent neergezet. Hier kon iedereen droog zitten, eten, drinken en hier werden ook de prijzen uitgereikt. Zaterdagavond was hier het grote feest met alle roeiers. Er was een band ingehuurd die wist hoe ze de stemming er in moesten brengen, er werd dan ook gedanst op de tafels en op de banken.


Kaagtijgers in de tentAls je aan de start bent dan lijkt Pampus heel ver weg. Hier zien we hoe de Kaagtijgers naast de Meiden van Staal zich oplijnen voor de start. Op de achtergrond het Muiderslot, een prachtig decor! Het weer zat niet geweldig mee, bewolkt, af en toe een vlaag regen maar niet al te veel wind.


Start van de eerste raceNa ongeveer een uur kom je terug. Ondanks de verrichte inspanningen blijven de Kaagtijgers prachtige lange slagen maken. Dat is hier goed te zien als de Kaagtijgers ongeveer tegelijkertijd met de Majestic aankomen bij de finish.


Finish van de eerste raceNa de race valt de spanning van je af. Dan is er tijd om van de omgeving te genieten en om vrolijk te zwaaien naar de fotograaf. Je weet immers nooit waar die foto weer opduikt? Let vooral op onze mascotte voor in de punt van de boot.


Ontspanning na de eerste raceEr is dan ook tijd om even te kijken naar hoe het gaat met de andere Kaagteams. Er deden 9 Kaagteams mee, zoals bijvoorbeeld deze in de Neptunus. Hier zien we de Gig-dames starten.


De NeptunusDe Kaagse bluf is een dames-Kaagteam dat dit jaar voor het eerst onder die naam meeroeide in de Caatje van Warmond. Ze kwamen thuis met een debutantenprijs.


Kaagse bluf in de Caatje van WarmondHet allerleukste moment is toch de prijsuitreiking. Op de zaterdagavond was er al een klein voorproefje toen er een aantal prijzen werden uitgereikt. Toen kwamen we niet uitgebreid op het podium maar op de zondag werd dat ruimschoots ingehaald. We konden een aantal keren een prijs ophalen en elke keer stonden we met meer prijzen op het podium. De stemming werd steeds beter. Op de foto hieronder zijn we te zien bij een van de laatste keren.


PrijzenfestijnWe kregen ook een grote bokaal. Hester vond dat onze mascotte die ook even lekker mocht vasthouden.


Onze mascotte met de bokaalEn dan zijn hier een paar video-opnamen:


Een video wordt gestart door te klikken op het eerste beeldje.

In deze opname zien we hoe een groep sloepen met daarin de Tante Agaat en de Voorbijganger de finish voorbijgaat. De Tante Agaat heeft hier nog een voorsprong van ca 30 seconden op de Voorbijganger, de Tante Agaat is echter vertrokken met een voorsprong van 6 minuten en 40 seconden, zodat de Kaagtijgers hier in werkelijkheid een voorsprong hebben van 6 minuten en 10 seconden. Bekijken gaat het beste met een breedband-aansluiting want het gaat om een WMV-bestand van enkele megabytes. Als de verbinding te traag is dan kun je misschien beter het bestand eerst downloaden d.m.v. een rechter-muisklik op deze link en dan te kiezen voor "Doel opslaan als ...".

Zodra de Voorbijganger over de finish komt zien we hoe een magnumfles champagne wordt uitgespoten over de Kaagtijgers. Als u geen video krijgt wordt misschien actieve content geblokkeerd door uw browser, in dat geval die blokkering even uitzetten.

Er werd ook geroeid door een groot aantal Kaagvrienden en -vriendinnen. De Kaag was aanwezig met 4 boten en 9 teams. Op deze site zijn gedurende enkele weken video-opnamen te zien geweest van de finish van de Neptunus, de Kaag 1 en de Caatje van Warmond. Inmiddels zijn die verwijderd omdat de ruimte op de server beperkt is en deze nodig was voor andere video's. Ze kunnen echter op verzoek beschikbaar gesteld worden.

En even later zagen we de zegevierende Kaagtijgers terugkeren naar de steiger en aanleggen naast de Caatje van Warmond. Geef eventueel een rechter-muisklik op deze link om het bestand te downloaden.

Op zondagochtend 7 november 2004 roeiden de Kaagtijgers de derde wedstrijd, uiteindelijk zijn de Kaagtijgers teruggekeerd met 9 prijzen (waarvan uw webmaster op dit moment nog steeds zoekt naar het overzicht)..

Met dank aan Thijs en Willem voor de foto's


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.