De 9e Leidse Sloepenrace (2007)Als u foto's hebt van de Leidse Sloepenrace 2007 dan ontvangen we graag en kopie van het originele bestand. Neem dan a.u.b. even contact op via de Contact-pagina.

14 april was een prachtige dag voor een Leidse Sloepenrace. Het weer werd deze week steeds mooier en op deze dag was het 20 - 25 graden met volop zon. Op de volgende foto's is dat goed te zien.

De sloepen gingen te water bij de beestenmarkt. Daar werden de startnummers uitgereikt en konden we inschepen.

Inschepen


Het was een mooi gezicht, allemaal sloepen in het zonnetje.

Sloepen in het zonnetje


Alle sloepen konden daarna oproeien naar "Annie's verjaardag", de uitspanning waar de start zou plaatsvinden. Dit was maar een paar honderd meter verderop.

Oproeien naar Annie's verjaardag


Hier verzamelden de sloepen zich voor de start. Deze dag zouden er 29 ploegen starten. Op een platte dekschuit was een koor opgesteld dat zeemansliedjes zong.

Verzamelen voor de start


De eerste start werd vanaf een hoek in de kade gedaan door de Leidse wethouder van As (economie en publiekszaken). Hij onderzocht eerst de presentie van alle sloepen voor de eerste race en daarna liet hij de Zeesteeg (uit Makkum) vertrekken.

Wethouder voor de eerste start


Even later mochten ook wij vertrekken voor het rondje van 11,7 km tegen de klok in rond om het Zuiden van Leiden.

Onze eigen start


Dankzij Inge Duijsens zijn er een paar foto's beschikbaar van onderweg. Hier zijn we bij de Waddingerbrug.

Bij de Waddingerbrug


En hier komen we net onder de Bostelbrug vandaan.

Bij de Bostelbrug


Even later komen we door de finish. Op het kassabootje meten Wilma en Lies de finishtijd. We hebben er een uur, 17 minuten en 59 seconden over gedaan.

De finish


Wij hadden nu even rust. Mieke moest er even bij gaan liggen en het vocht en zout aanvullen om weer wat op verhaal te komen. Tijdens de pauze, en terwijl de heren roeiden in de tweede race, konden we even kijken naar wat er verder gebeurde. Het was nu een drukte van belang op de beestenmarkt. Rechts de grote kraan die alle sloepen in- en uit het water hees, links de feesttent

Drukte op de beestenmarkt


Tijdens dit roeifeest was de Leidse reddingsbrigade aanwezig voor de veiligheid.

De Leidse reddingsbrigade


Het "Shantykoor de Zilk" zong zeemansliedjes. Als u op de onderstaande foto klikt dan start de weergave van een videopname van dit shantykoor. Het was duidelijk: deze mannen hadden een "bad trip", nee nog erger: een "worst trip", en wilden naar huis.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
Shantykoor de Zilk


Later op deze middag speelde de band "No Stress".

No Stress


Voordat de uitslag kwam werd Willem in het zonnetje gezet. Willem nam afscheid als roeicommissaris na een periode van 4 jaren. Rien sprak de waardering uit namens de vereniging en Willem kreeg diverse cadeautjes. Mieke kreeg een mooie bos bloemen. Willem reageerde met een klein toespraakje waarvan u een fragment kunt horen en zien door op de onderstaande foto te klikken.

- V i d e o ! - Klik op afbeelding om te starten -
Willem neemt afscheid als roeicommissaris. Klik hier om de video te starten.


En Willem ging nog even op de foto met een paar van zijn roeivriend(inn)en.

Met enkele van de roeivriend(inn)en


De uitslag zelf: Op zijn laatste dag als roeicommissaris deed Willem de prijsuitreiking. Alle deelnemende teams kregen een "vetleren medaille". Onze inspanningen werden beloond met een tweede plaats, waarvoor we hieronder de medaille ontvangen.

We behaalden de tweede plaats

De eerste plaats was deze keer voor onze roeivriendinnen in de Kaag 1, waarvoor onze hartelijke gelukwensen. Deze keer waren ze 18 seconden sneller dan wij.


Zie voor de volledige uitslag (met inbegrip van de herenteams) op deze pagina van de site van KWVdeKaag.nl


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.