De 8e Leidse Sloepenrace (2006)Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!
Als u foto's hebt van de Leidse Sloepenrace 2006 dan ontvangen we graag en kopie van het originele bestand. Neem dan a.u.b. even contact op via de Contact-pagina.

Op 8 april, de dag van de 8e leidse Sloepenrace was het 's morgens donker, nat en koud. De wind was vrij stevig en vlagerig. Het was 's morgens zeker geen pretje om buiten te zijn. 's Middags werd het weer geleidelijk wat beter, de regen werd minder en de wind ging wat liggen. Soms kwam er zelfs even een zonnetje door!

Ons team bestond deze dag uit Hester, Marjolein, Wilma, Mieke, Monique, Mijntje, Paula en Renate, onder aanvuring van stuurman Marco. Pietje is onlangs gewond geraakt, was daardoor niet in staat mee te roeien maar kwam ons wel vanaf de wal aanmoedigen.

Zoals gebruikelijk begon de race met een palaver. Op deze foto staan we dan even droog in de tent. We hebben achteraf op deze foto even electronisch het licht alsnog aangedaan anders zag deze foto er erg donker uit.

Palaver

De dames mochten ook deze keer weer vertrekken in de eerste race. Dus even later konden we het regenwater van de bankjes afschuiven en zaten we weggedoken in onze jassen te kleumen in de sloep. Om u toch iets mee te geven van het weer hebben we deze foto bijna in originele staat gelaten. Bedenk dat deze foto om ongeveer 11 uur 's morgens werd gemaakt! In de sloepen naast ons werden paraplu's opgestoken.

Kleumen

Vanaf de beestenmarkt konden we daarna oproeien naar de de start die plaatsvond voor het terras van "Annie's verjaardag", een ondergronds hapjeshuis in het centrum van Leiden op de plaats waar oude Rijn en nieuwe Rijn samenkomen. Hier hebben we onze warme Kaagtijger-jassen nog aan.

Oproeien naar de start

De eerste start werd gedaan door Aad van der Luit, een gemeenteraadslid (D66) van Leiden. Uit zijn korte toespraak bleek dat de gemeente Leiden plannen heeft om flink te gaan baggeren. Met onze Kromhoutwhalers hoeven we dus voorlopig niet bang te zijn aan de grond te gaan lopen.

Toespraak en eerste start door Aad v.d. Luit

Bij de start was het eerst weer wachten op onze beurt en wij waren het laatste damesteam om te starten. We haden ruim de tijd om de jassen uit te trekken. Hieronder vertrekken we, in het groen, met 7 wedstrijdriemen en een gewone riem omdat een van de wedstrijdriemen inmiddels gebroken was.

Vertrek, met een afwijkende riem

De tocht ging voor een deel door de Leidse grachten. Die zijn niet geschikt voor het inhalen, dat deden we dan ook voornamelijk buiten de stad. De foto hieronder is beschikbaar gesteld door Roland.

Door de grachten

Onderweg kwamen we nogal wat bruggen tegen. Hier gaan we stuurboord-slippend onder een brug door. Op de foto hieronder (met dank aan Sander van www.Voor-Pampus.nl) is ook te zien dat onderweg het weer soms even wat meeviel.

Stuurboord slippen!

Hier roeien we, gezien vanaf de blauwpoortsbrug, al weer dicht bij de finsh. Dit is het moment in de race waarop we, aangevuurd door de roerganger, proberen alsnog een laatste seconde extra uit de tijd te persen. (Ook deze foto met dank aan Sander van www.Voor-Pampus.nl)

.. extra seconde uit de tijd te persen.

In ongeveer een uur en een kwartiertje roeiden we de tocht om Leiden heen over 11,7 km. We waren vertrokken als laatste dames-sloep maar kwamen als eerste damessloep weer binnen. We hadden onderweg alle andere damessloepen ingehaald en daarom toen al een goed gevoel over de komende uitslag.

Finish

In de tent waren de heteluchtkanonnen al de hele ochtend bezig geweest alles op te warmen en droog te blazen. Daar was het nu behaaglijk en we konden wat eten en drinken. De lucht werd wat helderder en deze foto hoefde niet electronisch opgevrolijkt te worden.

Lunchtijd

Terwijl iedereen de tent verliet om te kijken naar, of deel te nemen aan de start voor de tweede race, paste onze mascotte Sjaak met een vriendje op onze spullen.

Sjaak past met vriendje op onze spullen

Aan het eind van de middag konden we ons buiten op het plein verzamelen voor de uitslag. Het weer was inmiddels zoveel beter geworden dat de zon fel op onze gezichten scheen.

Verzamelen voor de uitslag

Deze keer ging de uitslag anders dan anders. Alle ploegen zouden een zelfde prijs mee naar huis krijgen, bestaande uit een mooie ingelijste foto die tijdens deze race gemaakt zou zijn. De fotograaf die deze taak op zich had genomen bleek in de praktijk echter de toegezegde foto's niet op tijd te leveren. Daarom beloofden Willem en Ricus deze ingelijste foto's te zullen nasturen. We werden deze keer dus ook niet op een podium geroepen om de prijzen in ontvangst te nemen, de uitslagen werden voorgelezen door Willem.

Willem leest de uitslagen voor

En dan de uitslag zelf: Met ruime voorsprong behaalden we de eerste plaats, gevolgd door de Meidenloos. Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen en dit resultaat geeft dat het gevoel dat er dit jaar weer heel veel moois kan gebeuren. Binnenkort moeten we deze overwinning maar eens vieren in onze kaagsocieteit. Voor de derde keer roeien we dit circuit weer sneller dan het voorgaande jaar. De uitslag van de dames hebben we hieronder nog even samengevat.

PosTeamSloepu:mm:ssWatt
     
1KaagtijgersVoorbijganger1:14:4253.12
2MeidenloosZuyderzee1:19:5148.31
3Meiden van staalKaag 11:18:2045.09
4De Spiering dames 1Spiering I1:19:3639.41
5Kaagse blufCaatje van Warmond1:21:2538.03
6De Spiering dames 3Spiering II1:22:3336.43
7De Vecht damesDe Vecht1:28:3728.67
8De Spiering dames 2Amazone1:27:4627.95
9Moos damesMoos1:45:0319.44

Zie voor de volledige uitslag (met inbegrip van de herenteams) op deze pagina van de site van KWVdeKaag.nl

Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.