Een gewone traningsavond (21 april 2005)


Bijna geen enkele traningsavond van de Kaagtijgers is gewoon in de betekenis van "als alle anderen". Van een reguliere traniningsavond (regulier in de zin van "volgens de kalender") maken wij normaal geen aparte webpagina maar nu doen we dat toch eens een keer omdat toevallig iemand zijn fototoestel bij zich had en er een prachtige avondzon was. Deze pagina gaat dan ook vooral om het delen van de foto's.Eerst een plaatje van de roei(st)ers, of eigenlijk twee plaatjes. Bij de Kaagtijgers wordt nog ouderwets zedig geroeid, de dames zitten keurig met de knieen over elkaar geslagen tegenover de stuurman (of is dat misschien alleen vanavond voor deze foto?).

Knietjes over elkaar!

Verderop zitten de boegroeiers. We roeien deze avond weer als een gemengd team.

Boegroeiers, vanavond zijn we een mix-team

Nu het 's avonds weer wat langer licht is zie je van alles onderweg.

Windmolen.jpg

Na een eind geroeid te hebben over de Kagerplassen zetten we koers naar onze favoriete hang-out, de Kaagsocieteit. Die ligt op een uitstekende punt in het merengebied van de Kagerplassen maar is ook vanaf het land te bereiken vanuit Leiden aan het einde van de Zijldijk, daar wordt u overgezet door een voetveertje. Op de achtergrond is rechts van de starttoren de kenmerkende koepel te zien.

Op naar de Kaagsoos

In de Kaagsoos is het altijd een gezellige boel. Na een rondje koffie nemen we meestal een biertje of een wijntje. Op de foto hieronder is Esther (dit jaar onze "boots") er bij. Ze kan tijdelijk niet meeroeien maar komt ons wel opzoeken in de Kaagsocieteit.

Esther en Marjolein met een wijntje.

Deze avond stappen de Kaagtijgers over op een nieuw type bidon voor gebruik bij de wedstrijden. Ze zijn ook bruikbaar als would-be microfoons.

Renate zoekt de gebruiksaanwijzing en de kleine letterjes.

Waar zijn de kleine letterjes?

Ondertussen worden er met Frans (leiding van de Kaagsocieteit) sponsorafspraken gemaakt. Na de zaken kunnen we ons helemaal concentreren op de plezierige avond.

Frans, sponsor van de Kaagtijgers.

Laat op de avond kunnen we beginnen aan een heerlijk buffet. We worden weer verwend.

Knaagtijgers aan een laat buffet

Met de inwendige mens weer goed verzorgd stijgt de stemming verder en wordt er, volgens de gewoonte van de Kaagtijgers, uitbundig gezongen aan de bar. Frans heeft er een geschikt muziekje bij.

Zingen aan de bar

Ook aan de andere kant wordt meegedaan.

Meezingers aan de bar

Na verloop van tijd probeert de stuurman, onder bewonderende blikken vol verwachting van de anderen, zijn geluk eens aan de piano.

Marco probeerde de piano

Daarbij maakt Marjolein tussengeluidjes in de microfoon. Soms werd het lachen te erg.

Slappe lach

Tot slot zetten wij Esther even over naar de Zijldijk en roeiden we weer terug naar haven-Oost, zoals altijd aangemoedigd door de stuur(man) Marco.

Stuurman Marco

Deze samenvatting laat wel iets zien: op een traningsavond oefenen we niet alleen onze spieren maar nemen we ook uitgebreid de tijd voor het onderhouden van onze onderlinge contacten. Misschien is dat in combinatie met jarenlange ervaring wel de belangrijkste factor voor ons succes.Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.