De Kaagweek van 2006

Het verslag vanuit de Voorbijganger

EEN RACE MET EEN LACH EN EEN TRAAN……

Vandaag 8 juli was het weer tijd voor de race in eigen huis. De kaagrace is niet een belangrijke wedstrijd voor het algemeen klassement, sterker nog, hij telt niet eens mee maar voor ons is het misschien wel de meest gevreesde en belangrijkste wedstrijd van het jaar. Hier vindt ieder jaar weer de strijd der titanen van KWV de Kaag plaats niet alleen onder de damesteams maar zeker ook bij de heren.

Wij vroegen ons alleen af of onze voorbereiding deze keer wel goed was geweest want op de laatste trainingsavond zijn wij gevolgd en gefilmd door een camerateam van National Geographic. Zij waren bezig om een documentaire te maken over onze stuurman Marco en natuurlijk wilden ze dan ook zijn roeiteam filmen. Het was bloedheet die avond en we moesten op allerlei manieren en plekken roeien om mooie plaatjes te filmen. Het shot met de molen en de koeien op de achtergrond zal het wel worden denk ik…. Na het filmen hebben we de cameraploeg natuurlijk meegenomen naar de soos om ”nog even” wat te drinken. We hebben heerlijk aan lange tafels buiten gezeten en “even“ werd twee uur ’s nachts. Nadat we 20 flessen rosé afgerekend hadden gingen we toch enigszins beschonken naar huis. We hebben de cameraploeg overgezet en ze zeiden ons na deze avond dat wij met dit beestachtig gedrag misschien toch meer thuis hoorden op animal planet…..maakt ons niet uit als we maar op TV komen.

Terug naar de race, vandaag was na een hele lange tijd onze Pietje weer in de boot en zat op haar oude plek op bb boeg, Esther had de plek van Monique op bb3 bezet. Het weer was super lekker met naar mijn zin een beetje teveel wind maar goed je kan niet alles hebben…. Onze stuurman Marco moest nog even invallen bij de heren van de Caatje en deze keer als roeier. De Caatje heeft de race niet gewonnen want dat hadden we met Marco afgesproken….. De Voorbijganger (prachtige sloep!) heeft natuurlijk gewonnen!!

Nu waren wij aan de beurt!!! Snel met zijn allen de sloep in maar daar begon de ellende al, de heren hadden zo hard aan de riemen getrokken dat bij bb3 de hele dolpot los gebroken was…Paniek want op die plek kon niet geroeid worden op deze manier. Wat moesten we nou? De wedstrijdleiding begon te zeuren omdat ze zo lang moesten wachten. Opeens stonden er 5 man aan onze Voorbijganger de timmeren en te sleutelen en ja hoor gelukkig was het euvel verholpen. Door deze toestand kon er niet even warm geroeid worden maar moesten we als een speer naar de start waar de Kaag 1 al op ons lag te wachten.

- V i d e o ! -
Kaag 1 en Voorbijganger nemen de eerste boei in de Zijl. Klik op het eerste beeldje om de video te starten.
Video: Kaag1 en Voorbijganger nemen eerste boei in de Zijl, klik op het beeld om de video te startenDe start verliep slecht omdat er aan stuurboord een grote boei lag en er aan die kant geen goeie slagen gemaakt konden worden. Het vreselijke gebeurde, we kwamen achter de Kaag 1 te liggen en dat was al heel lang niet gebeurd. De moed zonk me alweer in mijn schoenen totdat Marco zei dat alles goed kwam en als Marco dat zegt is dat meestal zo. Hij bleef er vlak achter, liet ons dan weer even terugvallen om vervolgens weer aan te zetten. Het is niet aardig maar diep van binnen moest ik wel een beetje gniffelen want ik weet uit ervaring dat het hels en heel zwaar is als je achtervolgd wordt.

- V i d e o ! -
Gevecht tussen Kaag 1 en Voorbijganger. Klik op het eerste beeldje om de video te starten.
Video: Gevecht tussen Kaag1 en Voorbijganger, klik op het beeld om de video te startenWe bleven een tijdje achter de Kaag 1 toen Marco ons vroeg of er nog wat in zat, DOMME VRAAG natuurlijk zat er nog wat in en daar gingen we stukje bij beetje de Kaag 1 voorbij. JIPPIE!!!! We lieten ze gelijk drie bootlengtes achter ons totdat we bij de keerboei kwamen….. Daar gaf een sloep ons niet de ruimte waardoor we de boot moesten laten lopen…. Nee hè zeg dat het niet waar is we lagen stil!!! In mijn ooghoeken zag ik Ad met de kaag 1 daar handig gebruik van maken en ze lagen weer voor ons…. Dit mocht niet gebeuren!!! Allemaal vol in de riemen en weer gingen we er voorbij.

Vlak voor het laatste bochtje naar de finish was de strijd gestreden en konden we nog een eindsprintje inzetten. Gelukkig we waren er eindelijk, op naar het eiland voor een lekker biertje. We durfden niet te hopen op een eerste prijs want dat was op Vlieland ook tegengevallen…..

- V i d e o ! -
Finish van Voorbijganger, de Spiering II en de Kaag1. Klik op het eerste beeldje om de video te starten.
Video: Finish van de Voorbijgaanger, de Spiering II en de Kaag1, klik op het beeld om de video te startenMet het team werd er wederom genoten van de zalige dag die toch ook dubbel gevoel gaf want we hadden goed geroeid maar aan de andere kant waren we eigenlijk ook verdrietig dat één van onze roeivriendinnen van de Kaagse Bluf Joany niet mee kon roeien. We wisten allemaal hoe ziek zij is en om haar aan de kant en niet aan de riemen te zien was zo triest. Tijdens de race hebben we haar horen roepen en gillen om haar team de Kaagse Bluf maar ook ons team aan te moedigen. Dit soort dingen zet je weer met beide benen op de grond, niet meer zeuren over een verloren wedstrijd of een paar kilo te zwaar. Nee dat is niet belangrijk, gezondheid en genieten iedere dag dat is belangrijk!!! De eerste prijs hebben we wel gewonnen en daar zijn we trots op maar wij willen jou Joany heel graag deze prijs geven om jou net als je bij ons deed aan te moedigen met jouw strijd tegen deze rotziekte. Houd je taai!!!!


Terug naar de Special over de Kaagweek 2006.


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.