De Kaagtijgers in de Kaagweek van 2006.Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger". Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" (met video's) te lezen.


8 juli was de opening van de "Kaagweek" en inmiddels is het traditie geworden dat op deze dag sloeproeiwedstrijden worden georganiseerd voor Kromhoutwhalers.

Het weer zat mee, zonneschijn, droog en een temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Er stond een aardig windje, naar schatting iets van 3 4 Beaufort.

Voor ons ging het deze dag om de genomineerde wedstrijd voor dames over 10 km. Daaraan voorafgaand waren er ook wedstrijden over 7,2 km waaraan werd deelgenomen door dames- heren- en gemengde teams. Voor deze 7 km wedstrijden werden de Kromhout whalers van de Kaag, aangevuld met de Gebroeders va Amerongen, beschikbaar gesteld aan teams die zonder eigen sloep wilden deelnemen. Hieronder ziet u de uitleenvloot klaarliggen. Links op de voorplecht: Koen, die hielp vandaag een handje mee.

De uitleenvloot en Koen


Nog leuker is het om die sloepen te zien met enthousiaste deelnemers erin. Hier hebben een aantal deelnemers voor de eerste 7 km race juist ingescheept, links de Masrova dames in de Gebroeders van Amerongen, in het midden de Stichting sloeproeien Wormerveer in de Voorbijganger en rechts het juiste Tuig in de Kaag 1. De Caatje van Warmond was er al tussenuit geknepen. U kunt dit beeld tot leven wekken door er op te klikken, maar er gebeurt hier niet iets spectaculairs.

De uitleenvloot met roei(st)ers


Onze eigen start werd pas om half vier verwacht. Daarom druppelden de Kaagtijgers in de loop van de middag binnen en konden we elkaar op het terras opwachten in het mooie weer.

Kaagtijgers druppelen binnen


De Kaagtijgers waren voorzien van nieuwe outfits. Die werden hier door een aantal Kaagtijgers getoond. Oranje en mintgroen blijven onze kleuren.

Nieuwe outfits


Het palaver zag er eenvoudig uit. Vanwege het mooie weer klom Willem buiten boven op een tafel en sprak de verzamelde roei(st)ers en stuurlieden toe. Met twintig deelnemende teams waren dat er 180. Zo zag het er uit vanaf de starttorten.

Palaver, gezien vanaf de starttoren


De start van onze race vond plaats in 3 groepen, eerst startten (van voren naar achteren op de foto) de Icterus met de Haarlemsche dames, de Caatje van Warmond met de Kaagse bluf en de Zyuderzee met de Meidenloos.

Icterus met de Haarlemsche dames, de Caatje van Warmond met de Kaagse bluf en de Zyuderzee met de Meidenloos


Een minuut later startten (van voren naar achteren op de foto) De Spiering 1 met de Spieringen dames 1 en de Spiering 2 met de Spieringen dames 3. Ondertussen was het een drukte van belang op de startlijn, van dit moment kon alleen een foto gemaakt worden onder een voorstag van een passerende zeilboot door.

De Spiering 1 met de Spieringen dames 1 en de Spiering 2 met de Spieringen dames 3


En toen mochten we zelf, haast vanzelfsprekend tegelijk met onze Kaagvriendinnen van de Kaag 1. Deze foto's zijn gemaakt vanaf grote afstand waardoor de kwaliteit beperkt is.

De Kaag 1 met de Meiden van Staal en daaracher de Voorbijganger met de Kaagtijgers


Tijdens de race roeiden we het hele traject samen met de Kaag 1. Beurtelings voeren we voorop. Op het laatst gingen wij er echt vandoor en kwamen wij als eerste naar de finish, gevolgd door de Spiering 2 en daarachter de Kaag 1. Hieronder zijn we alledrie te zien in 1 enkele finishfoto.

Finish van de Voorbijganger, de Spiering 2 en de Kaag 1


Dan de resultaten. Het uitslag van de 7km race werd bepaald op basis van de benodigde roeitijd. Uitgangspunt was daar dat alle deelnemende sloepen van hetzelfde type waren en er daarom geen rekening hoefde te worden gehouden met verschillen. Bij de 7 km race waren teams van de Vecht laat aan de start, maar gelukkig voor hen werden als starttijden de momenten geklokt waarop ze de startlijn passeerden. Er was ook apart waardering voor teams die een relatief goede prestatie hadden neergezet in een leensloep. Het is ook extra moeilijk om goed te presteren in een sloep waarmee je niet echt vertrouwd bent.

Wij keken vooral uit naar het resultaat van de 10 km (9,93 km om precies te zijn), het was al bijna half 7 toen we uiteindelijk hoorden dat we de eerste plaats hadden behaald en we uit handen van Willem het bordje ontvingen.

Bordje voor de eerste plaats


(kam)pioenrozen

We waren erg blij met het behalen van de eerste plaats, maar Hester nam de microfoon en vertelde dat we deze eerste prijs opdroegen aan Joany van de Kaagse bluf die ernstig ziek is. Er werden persoonlijke boodschappen op het bordje geschreven en het bord zal bij haar bezorgd worden.Hieronder geven we de uitslag weer van de voor ons zo belangrijke 10 km race.

Eind-
Positie

Team

Sloep

Roeitijd:

UU:MM:SS

Geroeide snelheid

[m/sec]

Vermogen per roeister

[Watt]

1

Kaagtijgers

Voorbijganger

1:02:39

2.64

55.44

2

Meiden van Staal

Kaag 1

1:02:47

2.64

54.62

3

De Meidenloos

Zuyderzee

1:09:23

2.39

44.92

4

Spieringen dames 3

Spiering II

1:05:30

2.53

44.76

5

Spieringen dames 1

Spiering I

1:05:01

2.55

44.22

6

Kaagse bluf

Caatje van Warmond

1:07:10

2.46

41.77

7

Haarlemsche dames

Icterus

1:11:14

2.32

33.42

De volledige uitslag (met inbegrip van die van de dames- heren- en mixteams in de 7,2 km race) is te vinden op de site van KWV de Kaag onder "Sloeproeien".

Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger". Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" (met video's) te lezen.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.