De Kaagtijgers in de Kaagweek van 2005.Dit is een vroege versie van deze special. Als u foto's hebt van de Kaagtijgers in de Kaagweek-sloeproeirace, zou u die dan s.v.p. willen mailen naar het adres in de colofon van de home-pagina?
Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger". Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" te lezen.


9 juli 2005 was de eerste dag van de Kaagweek. Op deze dag vonden de sloeproeiwedstrijden van de Kaagweek plaats. Deze wedstrijden zijn alleen voor Kromhoutwhalers. De FSN heeft voor de Kaagweek een nominatie afgegeven voor de dames-Kromhoutwhaler-wedstrijden.

Het was een dag in een periode van overgang van slecht weer naar mooi weer. De temperatuur was aangenaam, maar er hing de hele dag een grauwsluier. (Op sommige foto's is de helderheid electronisch iets "verbeterd")

's Morgens werd de Voorbijganger door ons zelf naar de Kaagsocieteit geroeid. Een enkele Kaagtijger kwam apart.

Mieke met privé vervoer

Er werd in drie manches geroeid. "Onze" Voorbijanger was voor de eerste manche uitgeleend aan het team Zeesteeg. Deze mannen waren speciaal op ons verzoek gekomen. In onze supersloep eindigden ze als derde, een knappe prestatie, vooral in een sloep waar je team voor de eerste keer in zit. Omgekeerd gaan wij dit jaar op 20 augustus ook een bezoek brengen aan Makkum voor de 3e slag om Makkum.

Team Zeesteeg in ONZE Voorbijganger!

Ondertussen konden wij rondkijken tot de derde manche zou beginnen. Bij het rondkijken waren Karien en Loek niet te missen. Karien roeide vorig jaar met ons mee (enkele dames bevallen beurtelings). Van de geboorte van Loek berichtten wij al op 3 maart op onze actualiteitenpagina. Wat een mooi kereltje !(zie foto)

Karien met Loek


We hadden onze tassen bij de vlaggenmast geparkeerd, het werd een heel oranje aanblik.

Alles oranje


Tijdens het wachten zorgde Frans voor een paar extra vitaminen.

Extra vitaminen


Eindelijk konden we er op af! Voor onze race waren er twee starts, ruim een halve minuut achter elkaar. De Kaagtijgers startten in de tweede start, tegelijk met de Meiden van Staal en de Spieringen dames 1. Deze foto werd genomen vanaf het startschip (vooraan: Spiering 1, midden: Kaag 1 en het verst: de Voorbijganger).

Startveld


Tijdens de hele race bleef de Kaag 1 in ons kielzog varen. Minstens 8 keer hebben ze geprobeerd voorbij te komen, maar zodra de Kaag 1 vanachter de Voorbijganger opzij ging om in te halen vielen ze terug. De Kaag 1 heeft de hele tijd gebruik gemaakt van een beetje stroom mee (de slip-stream) achter de Voorbijganger, tactisch is dit waarschijnlijk wel handig, reglementair is het waarschijnlijk ook nog niet verboden maar als je dit echt van start tot finish van de wedstrijd doet dan riekt het naar misbruik van een beperking van de rekenmethode. Voor de Kaagtijgers was dit in elk geval erg vervelend en het vermogen waarmee de Kaag 1 uiteindelijk naar huis ging hebben de Meiden ook niet echt zelf gepresteerd. Vanwege de stroom mee achter de Voorbijganger was hun snelheid door het water lager dan wat volgt uit trajectlengte en tijdsduur, de rekenmethode houdt daar geen rekening mee en door deze beperking van de rekenmethode (hij is alleen voor "zonder stroom") danken de Meiden een deel van het vermogen dat voor de Kaag 1 werd bepaald aan de Kaagtijgers.

Na ongeveer een uur kwamen we over de finish. Bij de finish zelf waren we te snel voor de fotograaf, maar hier zijn we direct daarna aan het bijkomen.

Bijkomen na de finish


Daarna kwamen de uitslagen. Het was weer een ouderwets succes.! Hester ging de eerste prijs ophalen.

HesterHaaltPrijs


Nadat Hester de prijs in ontvangst had genomen kwamen alle Kaagtijgers een zoen halen bij de wedstrijdleiding. Als u op het stilstaande beeld hieronder klikt dan start er een videoweergave daarvan.

Klik om video te starten

Hieronder is de uitslag weergegeven van onze 10 km race.

Eind-
Positie

Team

Sloep

Cw

[kg/m]

Roeitijd:

UU:MM:SS

Geroeide snelheid

[m/sec]

Vermogen per roeier

[Watt]

1

Kaagtijgers

Voorbijganger

24.39

1:00:48

2.70

60.02

2

Meiden van Staal

Kaag 1

24.08

1:00:56

2.69

58.88

3

Kaagse Bluf

Caatje van Warmond

22.57

1:03:58

2.57

47.85

4

Spieringen 1

Spiering I

21.40

1:04:15

2.56

44.78

5

Meidenloos

Zuyderzee

20.93

1:08:28

2.40

36.35

6

Spieringen 3

Gebr. van Amerongen

19.20

1:12:34

2.26

28.11

Bedenk dat de hierboven vermelde Cw-waarden horen bij de eveneens vermelde roeisnelheid. De volledige uitslag (met inbegrip van die van de heren- en mixteams) is te vinden op de site van KWV de Kaag onder "Sloeproeien".

In het klassement voor Kromhoutwhalers van de FSN was dit de vierde wedstrijd van de zeven. De Kaagtijgers zijn in alle vier de wedstrijden als eerste ge-eindigd en er zijn geen vier wedstrijden meer over voor een ander team om gelijk te komen. Als we nog één race winnen met de nominatie voor Kromhoutwhalers dan is het kampioenschap zeker gesteld, als we geen race meer winnen dan hangt het resultaat af van hoe diep we zakken bij de resterende drie races.

Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger". Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" te lezen.


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.