Ready for Tigerstart...


Ready for Tigerstart...
"Tigers ready for Tigerstart"... ready! GO! schalt Marco over het water. Zaterdagmiddag 10 juli is het eindelijk zover! Na weken geoefend te hebben op de Tigerstart gaan we tijdens de Kaagweek voor het eerst officieel met de Tigerstart van start. De meningen in de sloep over welke start beter/sneller is zijn verdeeld, maar we vinden hem allemaal in ieder geval leuk dus we zijn braaf en volgen het advies van stuurtijger Marco en gaan voor de Tigerstart. Of deze start nu sneller is of niet, na het startschot gaan we er in ieder geval in vliegende vaart vandoor, maar dat geldt ook voor de Meiden van Staal met de "normale" start.

Ogen in de boot...
Ook deze wedstrijd lijkt weer een Kaags onderonsje te gaan worden waarbij verbeten strijd gevoerd gaat worden om de 1e en 2e plaats. Dit zorgt bij beide teams voor extra motivatie waardoor de snelheid omhoog schiet. Op het eerste rechte stuk van de wedstrijd wordt er een verbeten strijd gevoerd tussen de Kaag 1 met de Meiden van Staal en de Voorbijganger met de Kaagtijgers. We komen regelmatig in elkaars vaarwater terecht maar met af en toe een "ogen in de boot"-commando, houdt Marco de Tijgerriemen redelijk gelijk! De gehele Zijl gaan we bijna gelijk met elkaar op en passeren beiden al diverse eerder gestarte damessloepen. Aan het eind ligt de Voorbijganger toch echt een bootlengte voor op de Kaag 1 en dan gaan we de bocht in, op weg naar de Grote Sloot.

Van de regen niet in de drup?!
Heeft het dan toch geholpen dat we de woensdag voor de wedstrijd in onophoudelijke plensbuien gewoon zijn gaan trainen? Op de Soos werden we al gemist en dachten ze dat we het vanwege het weer lieten afweten maar wij, echte bikkels, hebben eindeloos lang de Grote Sloot door getijgerd met Tigerstarts en Brug-slippen-NU tot Marco tevreden was en we druipnat terug mochten naar de haven.

Supportijgers...
In de Grote Sloot behouden we onze voorsprong en bouwen die zelfs wat uit. We zijn blij met alle support die we onderweg krijgen want we hebben het nodig. De supportersboten van Ruud en Jaap varen de hele wedstrijd trouw mee en zorgen voor morele steun. Ook onze grote pluche Mascotte-Tijger vaart mee op de supportersboot tot groot plezier van de diverse tijgerwelpjes die ook uit volle borst mee supporteren.

Tijgers met vleugels...
Van de Grote Sloot gaan we via de Leede het Joppe op, op naar de boei! Ook het ronden van de boei hebben we geoefend en het gaat soepeltjes, op naar de volgende boei! We hebben inmiddels een mooie voorsprong en mogen per 2 wat drinken, maar dan blijken we toch wel erg veel snelheid te verliezen. Opeens komt de Kaag 1 in volle vaart op ons afstuiven. Dit keer zijn wij degene bij wie deze aanblik voor vleugels zorgt en binnen no-time is onze snelheid weer zoals die moet zijn en we gaan op naar de Leede. Het is nu wel erg spannend en we moeten echt keihard werken om de voorsprong te behouden. Even dreigen we nog in aanvaring te komen met een niets vermoedend bootje maar Marco maakt hem snel duidelijk dat hij maar beter even uit de weg kan gaan en alles gaat goed.

Ad, kan die???.
De laatste minuten van de wedstrijd zijn inmiddels aangebroken en we gaan op weg richting de finish. Volgens Ad "kan die" en we gaan dus binnendoor tussen de voor anker liggende boten en dat gaat ook zo goed als helemaal goed!!! Even later genieten we van het geluid van de finish-toeter en nog weer even later van de bubbels die Marco stiekem alvast mee de sloep in heeft gesmokkeld, hoezo arrogant om die van te voren al mee te nemen!

Eindelijk, het podium...
Na alle huldigingsdebacles van de vorige wedstrijden is het nu eindelijk zover, de Tijgers mogen het podium op voor de 1e prijs. Ook onze mascotte mag mee en omdat hij er echt bij hoort krijgt ook hij een Kaagweek-polsbandje als hij belooft zich netjes te gedragen en niemand aan te vallen! In het kader van een mogelijke Tijger-over-boord-aktie is het op het einde van de avond beter dat hij op de Soos blijft logeren! Hij krijgt een mooi plekje op de bar waar hij het ongetwijfeld prima naar zijn zin heeft tot we hem woensdagavond weer op komen halen! Dan moet hij toch echt weer mee want de Soos is natuurlijk geen waku waku, hè Frans!

- Met dank aan de schrijftijger -

Terug naar de Special over de Kaagweek 2004.