KAAGTIJGERS IN DE KAAGWEEK.


Hier volgt een verslag van de titanenstrijd tussen de kromhout whaler sloepen.

Zaterdag 10 juli was het eindelijk zo ver. De wedstrijd der wedstrijden voor ons, het is natuurlijk een thuiswedstrijd en daarom o zo belangrijk om geen modderfiguur te slaan. 's Morgens al wat telefonisch kontakt met elkaar gehad en ik geloof dat we bijna allemaal ernstig zenuwachtig waren, volgens onze stuurman is dat goed, want dan zijn we scherp.

Niet alleen vanwege de thuiswedstrijd waren we wat nerveus maar ook vanwege onze nieuwe start. Lang hebben we hem geoefend en de meningen waren ernstig verdeeld over de effectiviteit ervan. Maar de stuur besloot dat we "hem", de tijgerstart, toch gingen doen. Echt snel was hij niet maar hij bracht wel rust in de boot waardoor we al snel in staat waren onze clubgenoten "Kaag 1" in te halen.

Het eerste stuk was erg zwaar maar dank zij onze fans bleven we goed presteren. Zelfs zo goed dat we bij de tweede keer drinken niet per riem maar per bankje mochten drinken van de stuur. Op de leede hadden we nog een kleine aanvaring met wat jeugdigen onbenullen, meer verbaal dan materieel. Maar daar is Marco (onze stuur, dan ook erg goed in.

Het laatste stuk ging eigenlijk goed en met ruime voorsprong hebben we dan ook deze race gewonnen. Bij aankomst hadden we nog genoeg adem om iedereen toe te zingen, en kregen we van Marco een champagne douche.

Om half 6 was de officiele uitslag en die bevestigde ons vermoeden We waren weer eerste, zodat we zaterdagavond ook weer even lekker konden feesten.
Op naar de volgende wedstrijd!!!

Kaagtijger Wilma


Terug naar de Special over de Kaagweek 2004.