De Kaagtijgers in de Kaagweek van 2004.


Op 10 juli 2004 roeiden de Kaagtijgers de wedstrijd voor Kromhout-whalers van de Kaagweek. Van deze wedstrijd zijn verslagen geschreven "vanuit de Voorbijganger". Er is het verslag door Kaagtijger Wilma en een iets uitgebreider verslag van "de schrijftijger". Misschien komen er nog meer verhalen!

Het was een dag met mooi weer, het waaide nogal maar er was ook regelmatig veel zon zoals te zien is op deze foto die werd genomen terwijl de Kaagtijgers nog wachtten voor de start van "hun" derde manche.

Wachten tot het zover is...

Roerganger Marco, die een tijd in de lappenmand had gezeten, was ook weer van de partij, hij stuurde de Kaagtijgers na lange tijd weer voor de eerste keer. Kort voor de wedstrijd werd de groepsgeest nog eens extra versterkt met de KaagtijgersYel (Probeer deze knop maar eens: ).

Daarop werd de sloep bevrouwd en werd er positie ingenomen voor de startlijn.

Positie kiezen voor de startlijn


De Kaagtijgers startten tegelijk met de Meiden van Staal en de Spieringen. De Meiden van Staal waren beter weg en daarom moest er hard "gebikkeld" worden (uitdrukking bij de uitreiking van de prijzen) om weer voorop te komen. Op deze foto zien we hoe de Kaagtijgers de Kaag 1 voorbijbikkelen.

Voorbijbikkelen


Daarna werd de wedstrijd uitgeroeid met lange slagen. Dat ging zo goed dat de roeisters bankje voor bankje vrijaf kregen om wat te gaan drinken. Op deze foto is mooi te zien van hoe ver weg de slagen gehaald werden.

De lange slagen werden van heel ver weg gehaald!


Onmiddelijk na de wedstrijd zijn je tegenstanders van de Kaag 1 weer je Kaagvriendinnen en meer je naast elkaar af. De Kaagtijgers haalden hun magische drank (dropshots) tevoorschijn en die werd ritueel genuttigd. Ricus zag de eensgezindheid van de beide teams en had het al over de Staaltijgers. Onder deze knop zit een kleine video van het dropshot-ritueel. Het beeld beweegt iets omdat de filmer ondertussen ook meedeed aan het ritueel.

Na een tijdje wachten kwam de uitslag in de feesttent. De Kaagtijgers hadden weer gewonnen, gevolgd door de Meiden van Staal die opnieuw een tweede plaats behaalden en de Spieringen 1 op de derde plaats, beiden bijzonder eervol. Ter informatie is hier de uitslag weergegeven, alleen van de damesteams die 10 km hebben geroeid.

Eind-
Positie

Team

Sloep

Cw

[kg/m]

Roeitijd:

UU:MM:SS

Geroeide snelheid

[m/sec]

Vermogen per roeier

[Watt]

1

Kaagtijgers

Voorbijganger

23.64

1:05:01

2.56

49.78

2

Meiden van Staal

Kaag 1

23.41

1:06:12

2.52

46.76

3

Spieringen 1

Spiering I

22.04

1:08:16

2.44

40.22

4

de Vecht dames

De Vecht

21.72

1:09:00

2.42

38.40

5

Masrova

Icterus

21.06

1:12:13

2.31

32.58

6

Meidenloos

Zuyderzee

20.34

1:13:39

2.26

29.71

7

Rechtachteruit

Caatje van Warmond

21.09

1:18:13

2.13

25.80

De volledige uitslag (met inbegrip van de heren- en mixteams en bovendien het resultaat van enkele damesteams die een andere afstand gereid hebben) is te vinden op de site van KWV de Kaag onder "Sloeproeien".
2004 is hard op weg om het jaar van de Kaagtijgers te worden!

Druk op deze knop om de prijsuitreiking mee te maken. We zien eerst Spieringen dames gefeliciteerd worden, daarna bleek dat er geen enkele Meid van Staal meer was om de tweede prijs in ontvangst te nemen en daarna zien we dolblije Kaagtijgers. Vooral is te zien dat Willem en Ricus de echte winnaars van deze dag zijn geweest.
De video werkt het beste met een breedband-aansluiting want het gaat om een bestand van ca 3 MB. Als de verbinding te traag is dan kun je misschien beter het bestand eerst downloaden d.m.v. een rechter-muisklik op deze link, als dat klaar is dan kiezen voor "Doel opslaan als ...". en daarna dubbelklikken op het gedownloade bestand. Op die manier zal de video (naar verwachting) ook goed afspeelbaar zijn met een trage inbelverbinding.



Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.