De Kaagtijgers in de Kaagrace van 2011.28 mei vond de 5e Kaagrace plaats. De tekst van deze special wordt gevormd door het verslag "vanuit de Voorbijganger"


De thuiswedstrijd !!!!


Kaagrace 2011: Halleluja wat een race!

Naarmate de week vordert en de zaterdag komt dichterbij, begint het weerbericht ook steeds vastere vormen aan te nemen en daar zijn we kort gezegd niet blij mee! Regen, storm en een matige 15 C. Dat belooft wat anders te worden dan onze laatste wedstrijd bij tropische temperaturen in de Zaan. Maar enniewee, wat het ook wordt, we zijn er klaar voor. De woensdag voor de wedstrijd nog heerlijk getraind, wat startjes geoefend en daarna lekker naar de Kaagsoos. Lekker lang buiten gezeten onder het genot van een muziekje, een wijntje, een kippe(n?)pootje en een bitterbal. Lekker relaxed en zingend naar huis, kortom we waren er klaar voor!

lekker poetsen??


Zaterdag om half 10 verzamelen. Essie en Willie poetsen nog even de boot en langzaam druppelt iedereen om ca. kwart voor 10 binnen. En Norrie komt aangepeddeld per kano! Het water is behoorlijk choppy, dat belooft wat. Herinneringen aan diverse MPM’s en HT's komen boven! Gelukkig zijn we ook dat gewend ! Helaas zijn een paar tijgers niet helemaal in topvorm dus we zijn eigenlijk met te weinig! Gelukkig kan Lilly ons komen versterken als Mieke de Kaagse Bluf kan sturen. Die deal is snel gemaakt. Voor het eerst dit jaar gaat Norrie ons weer sturen.

kanie?


gooi maar los!!


We kijken naar het water en zijn blij dat wij de ochtend race hebben, de voorspelling is dat het allemaal nog zwaarder wordt dan het nu al is. Intussen doen er geruchten de ronde dat Maxima op de Kaag is, ze viert haar 40e verjaardag. Aan het aantal rondvarende politieboten te zien zou dit wel eens kunnen kloppen en even later wordt door sommigen ook de Groene Draeck gesignaleerd. Maar ja, wij moeten roeien en dat is “ogen in de boot” en geen oog op de ongetwijfeld weer fashionable outfit van Max! En onze Norrie is daar zeer streng in !

start


start


Start en go. Het 1e deel hebben we meewind en alhoewel we dat best lekker vinden zijn we dan nooit op ons sterkst. Het lijkt wel te makkelijk of zo iets... We starten met alle boten tegelijk. De Kaag 1 sprint weg, wij er achter aan met vlak achter ons de Kaagse Bluf met Miekie aan het stuur.

Kaagse Bluf


En hoewel Miekie in hart en nieren een tijger is, neemt ze haar taak van stuurvrouw Kaagse Bluf heel serieus, ze zweept ze op om ons bij te blijven (of zelfs in te halen, maar dat laten we natuurlijk niet gebeuren). En een tijdje lukt het ze ook redelijk in de buurt te blijven.

Hessie en Leinie en Paula in de zodiac


Maar dan komt de tegenwind en dan komt onze oerkracht naar boven en lopen we uit (helaas nog niet ín op de Kaag 1 maar ja). Onder de aanmoedigingen van Hessie en Lein vanuit een Zodiacje doen we ons uiterste best. Bloed, zweet en blaren, roeien, roeien en nog eens roeien.

roeien


roeien


en nog eens roeien


Gelukkig we passeren eindelijk de starttoren, nog even over het Joppe, door de Grote Sloot, over de Leede en weer terug. Dat “even” valt vies tegen.

passage starttoren


Ik heb nog nooit zulke golven meegemaakt op Het Joppe. Ze slaan zelfs om! MPM is er niets bij (al zullen sommigen dat ongetwijfeld betwisten ). We kruipen vooruit. Halen zelfs een GIG in en nemen steeds meer afstand van D’Isela.

ziet er goed uit


Marco roept dat we het goed doen, van Lein en Hes horen we “dat ziet er goed uuuuuuuuuuit” en we zwoegen door. In de Leede eindelijk weer windje mee en dan zien we D’Isela alweer dichterbij komen maar ons inhalen laten we natuurlijk niet meer gebeuren. Nog een klein eindje en we gaan over de finish.

finish


Iedereen is trots op ons en wij zijn dat natuurlijk ook. Wat een helse tocht! Gelukkig zit het er op! Voor de heren wordt het een zware dobber maar wij mogen bijna allemaal, (Willie moest eerst nog even klokken bij de heren) alvast lekker uitrusten en ons voorbereiden op onze volgende taak. Het uitserveren van het diner!

Onze serveersters outfit bestaat dit keer uit een jumpsuit (je moet een béétje met de mode meegaan) in tijgerprint. Bij het doorpassen op de Kaagsoos was niet iedereen direct laaiend enthousiast. Zo’n redelijk bloot pakje en dan een laag kruis en en enzzzz….

doorpassen op de soos


enery drankje??


mooi toch??


mooi toch??


Maar goed, een veilig zwart vestje doet wonderen en al snel zijn we er toch allemaal aan gewend (bijna dan). Even later bij de BBQ zijn alle twijfels in no-time bij iedereen verdwenen en huppelen we allemaal vrolijk rond in ons outfitje en wat later gaan ook de “veilige vestjes” uit. We voorzien iedereen keurig van een worstje, sateetje, kipfileetje en hamburger en ondertussen worden wij door (pappa Frans) voorzien van een wijntje.

Willie en papa Frans


Gelukkig hebben we toch een prijs gewonnen al weet ik op dit moment even niet meer welke. We hebben er in ieder geval allemaal vrolijk mee rond gedanst tijdens de afterparty.

maaike


maaik en leinie


miekie little c, jacqie,essie en leinie


prijs??


 mooie prijs


Ook de bikkels van de dag de roeiers van de Kaapse Pracht bleven nog heel lang zitten in de feesttent lekker genieten van een biertje wat zij zeker verdiend hadden. toen de eerste heren over de finish kwamen passeerden zij pas de Kaagsoos en moesten toen nog Het Joppe ronden dit getuigt van een enorm doorzettingsvermogen!!!! Chappeau!!!!

kaapse Pracht


party time


??


Kortom, het was weer een heerlijke dag. Organisatie bedankt, Lein en Hessie bedankt voor het aanmoedigen, Mieke en Norrie bedankt voor het sturen, Lilly bedankt voor het invallen, Frans bedankt voor de BBQ en tijgertjes bedankt voor het roeien, dansen en lachen.

ennuh bedankt


vrienden


we krijgen er geen genoeg van


liberation


<

De volledige uitslag is te vinden op de site van www.kaagrace.nl


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.