De Kaagtijgers in de Kaagrace van 2010.12 juni vond de 4e Kaagrace plaats. Dit is de voortzetting van het vroegere "sloeproeien in de Kaagweek" dat in vorige jaren plaats vond op de eerste dag van de Kaagweek. De tekst van deze special wordt gevormd door het verslag "vanuit de Voorbijganger"


Wie heeft er geen zin in ???


INSPIRATIE????!!!……

Ik zit nu al een tijdje voor mijn computertje en ben heel hard op zoek…. Op zoek naar inspiratie en geloof me die kan ik niet echt vinden. Als je goed geroeid hebt dan is het maken van een verslag niet moeilijk en dan begin je er gelijk de volgende dag aan maar als de resultaten wat minder zijn is het lastig om er een gezellig verhaal van te maken. Maarrrr ik ga het gewoon weer proberen…..

HT

Na een goede wedstrijd gevaren te hebben in ijmuiden is het weer tijd voor de HT. Floor heeft ons verschillende malen gevraagd of wij de HT weer willen varen in de Katowice maar na een aantal keren de HT gedaan te hebben in dit 6 pers sloepje bedanken we voor de eer. De eerste keer zijn we van het water afgehaald omdat het verschrikkelijk slecht weer was. Wel jammer omdat we er toen al bijna 5 uur roeien op hadden zitten. De volgende keren hebben we het gelukkig wel gehaald maar het bleef aanpoten met die rottige wind. Vorig jaar zaten we zowat tot aan onze kuiten in het water omdat de sloep lek was dus we waren er klaar mee. Floor vertelde mij dat hij dan de sloep uit wilde lenen aan de meiden van staal of wij dat erg vonden. Nou helemaal niet zij liever dan wij. Helaas hadden we geen andere sloep kunnen regelen dus dit jaar geen HT voor de tijgers. Miek, Maaik en ik wilde er wel graag bij zijn op het eiland want tijdens de HT is het altijd erg gezellig op Terschelling. De mannen van Gáán 87 nodigden ons uit om bij hun op de volgboot de wedstrijd mee te varen en dat was wel heel erg leuk en niet zo vermoeiend…. We boekten een kamertje in de stay ok en zo was ons weekend geregeld. Toen we in Harlingen aan kwamen lag de volgboot van Gáán al op ons te wachten dus gauw de spullen aan boord dan kunnen we gaan. Als we buitengaats zijn kan ik mijn ogen bijna niet geloven….

De zon schijnt heerlijk en er staat gewoon werkelijk geen zuchtje wind, de Waddenzee was helemaal glad!

Niet te geloven ik ben gewoon nog misselijk en naar van onze HT’s waarin we van de ene naar de andere kant gezwiept werden en de boegroeiers zich goed vast moesten houden om niet overboord te slaan en nu doen wij niet mee en dan is er dit heerlijke weer…. Een ieder krijgt wat die toekomt waarschijnlijk zal ik maar zeggen. Wij hebben in ieder geval een zalige dag gehad vol met lekkere happen en drankjes en veel gezang. De mannen van Gáán roeien als een speer zowat het hele veld voorbij en daardoor zien wij ook veel bekenden die we ook hard aanmoedigen. Het is lekker zo’n dag maar diep in je hart baal je want eigenlijk had je natuurlijk liever zelf mee willen doen maar goed het was niet anders. Als we in Terschelling aan komen nemen we nog een paar drankjes met de roeiers om de sterke verhalen te horen en daarna taaien we af naar ons hotel. Maaik, miek en ik hebben een leuk weekend gehad met leuke fiets tochten, shoppen en veel op terrasjes zitten want het weer was super. De winnaars bij de dames waren dit jaar natuurlijk onze tomtom vriendinnen en de meiden van staal hebben het ook best goed gedaan met een 6e plek,gefeliciteerd!

KAAGRACE

Het wordt bij ons een beetje een lappenmandje in de sloep want renaat is nog niet hersteld met haar been en als klap op de vuurpijl valt Mieke ook uit met een geblesseerde arm. Ze is er erg verdrietig omdat ze vorig jaar ook al het hele seizoen niet mee kon doen omdat ze toen een blessure had aan haar vinger. Monique is er niet meer Paula ook niet dus dat wordt weer lastig. We vragen Eline van de W2 of zij in wil vallen en dat wil ze graag maar waar we al een voorgevoel van hadden gebeurde want zij belde een paar dagen voor de wedstrijd ook al af omdat ze een pijnlijke nek had. Nou daar zaten we vlak voor de wedstrijd maar gelukkig wilde Paula invallen en dat bewijst maar weer dat ondanks dat ze gestopt is toch een tijger is want ze stapt bijna ongetraind toch het wedstrijd bootje in. Caroline onze nieuwe tijger roeit haar eerste wedstrijd en dat is ook knap want zij traint nog helemaal niet zolang met ons mee en durft het toch aan. Het is niet het sterkste team maar wij gaan er gewoon voor!!

WEDSTRIJD

Dit jaar haalt willie mij op en we rijden samen met Norrie naar de pont. We zijn wat laat en dat maakt me nog zenuwachtiger want ik heb voorbereidingstijd nodig. Even op het gemakje een sigaretje een bakkie en een bammetje maar dat zit er nu even niet in.

enery drankje??


Frans giet gauw nog even een energy drankje met wodka bij me naar binnen en dan moeten we de sloep al in. Inroeien lukt ook helaas niet echt want de tijd is tekort. Marco sluit net op tijd aan bij de startlijn en dan gaan we al. De laatste woensdag voor de wedstrijd is er besloten dat we na 6 jaar een ander start doen maar dat blijkt al heel gauw niet de goeie te zijn want ik zie uit mijn ooghoek de sloepen aan ons voorbij speren.

west-arvada


Terwijl normaal wij degene zijn die als eerste vertrekken zitten wij nu nog helemaal achterin en dat is geen goed begin. Wij liggen achter de trewes, westarvada, de vecht en de karakter en dan noem ik nog niet eens de sloepen die daar nog voor liggen.

de Trewes voorbij


Marco pept ons op en we proberen in een krachtige lange slag te komen en gelukkig passeren we al gauw de Trewes.

west-arvada


Daarna is de westarvada aan de beurt en dat lukt ook al blijven die wel op korte afstand van ons zitten. Voor het ronden van het faljeril komen we nog naast de karakter te liggen en vlak achter de vecht maar na een paar inhaal pogingen moeten we ze laten gaan,wat een drama!

Vecht


Als we de boei ronden bij de paddenstoelhuisjes kijk ik even om en zie tot mijn grote schrik dat niet alleen de kaag1, karakter, vecht maar ook de spieringen nog voor ons liggen nou moet het echt niet gekker worden.

kaag 1


Dolly en haar meiden liggen voor ons!! Wat zullen zij een lol hebben nou wij in ieder geval niet.

spieringen


Marco blijft ons maar aansporen en blijft positief en dat helpt wel om niet helemaal het tijgerkoppie te laten hangen.

Marco blijft aansporen


We moeten het joppe over,de grote sloot en al die tijd houden we gelukkig de westarvada wel achter ons. Nog een klein stukje en dan zijn we er maar dan besluit de westarvada dat ze er toch langs willen.Ze proberen het links dan weer recht,weer links weer rechts ze gaan maar door!!En dat kost ons kracht heel veel kracht want we willen ze er echt niet langs laten en dat gebeurd gelukkig ook niet, we zijn er!!

oei


Ik begrijp er echt helemaal niets van wat er nou gebeurd is. Ok we hadden niet ons sterkste team en hadden ook niet op een overwinning gerekend maar zó slecht, echt onbegrijpelijk. Het enige wat we nog kunnen verzinnen is sabotage maar als ik onder de sloep kijk zie ik ook niets dus het heeft aan onszelf gelegen. Dat kl.. roeien waar doe ik het toch voor denk ik bij mezelf. Ik ben er echt even helemaal klaar mee!! Als we in de haven komen legt Marco de sloep naast de spieringen en die hebben echt de grootste lol en lachen zich rot, begrijpelijk zou ik in hun plaats ook doen. Ik blijf nog maar een tijdje in de sloep zitten want ik durf het eiland echt niet op maar Marco geeft me even een heerlijke knuffel en dan ga ik toch maar. We hebben gelijk maar even het hele eiland rondgelopen zodat iedereen even wat tegen ons kon zeggen dan hadden we dat in ieder geval gehad en kon de fles open. Languit in het gras gieten we wat rosé in onze giecheltjes en al gauw kan er weer gelachen worden.

rieten rokjes


En tegen de tijd dat de mannen terug zijn is de oude tijgerstemming weer helemaal terug en we gaan ons gauw omkleden voor de bbq. We hebben gezellige rieten rokjes aangedaan en wat oranje bloemen in ons haar en op onze rug staat “meet and eat the tigers”en dat wordt gelukkig door iedereen wel weer erg leuk gevonden.

meet and eat


De tijgers vieren hun eigen feestje achter de bbq en zorgen dat iedereen snel te eten heeft. Ik zie Marco op een afstand toch met een beetje trots naar zijn tijgers kijken,gelukkig maar want we hebben hem vandaag wel een beetje teleurgesteld. De Garuda was 1e en de Kaag 1 had de 2e plaats,gefeliciteerd! De zomerstop is gekomen waar we eens gaan kijken wat we in het naseizoen gaan doen. Eerst staan ons nog wat gezellige dingen te wachten waaronder de intocht van de sail waar de tijgers weer met een grote feestsloep aanwezig zullen zijn .So watch out for the tigers!! We willen de organisatie van de kaagrace bedanken voor de leuke dag alles was perfect geregeld!! Oja wij hadden de 11 e plaats… <

De volledige uitslag is te vinden op de site van www.kaagrace.nl


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.