De Kaagtijgers in de Kaagrace van 2008.5 juli vond de 2e Kaagrace plaats. Dit is de voortzetting van het vroegere "sloeproeien in de Kaagweek" dat in vorige jaren plaats vond op de eerste dag van de Kaagweek. De tekst van deze special wordt gevormd door het verslag "vanuit de Voorbijganger"


8 TIJGERS DIE DE WEG KWIJT ZIJN


8 TIJGERS DIE DE WEG KWIJT ZIJN……

Een verslag schrijven over een wedstrijd is altijd leuk behalve als we die niet gewonnen hebben maar wat moet dat moet.

Na onze forse nederlaag in Hylpen waren de tijgers toch wel wat uit het veld geslagen want verliezen is niet hun sterkste kant. Op de eerste training na Hylpen was het ook muisstil aan boord bang voor de donderpreek die we van Marco zouden krijgen. Gelukkig viel dat mee want Marco vertelde ons gewoon waar het aan gelegen had en dat was simpel…..we hadden niet hard genoeg geroeid!! Lang konden we er niet bij stilstaan want over 2 weekjes zou de kaagrace alweer voor de deur staan dus werd het gewoon weer trainen, heel hard trainen. Goed op de in en uitpik letten en lange hele lange slagen maken. Gelukkig was Marco niet zó boos dat er niet naar de soos gegaan werd maar echt een latertje werd het niet.

Je voelde dat iedereen toch wel erg bezig was met DE kaagrace en daar werd ook uitvoerig over gesproken.” Wat als dit en wat als dat” je kon het duidelijk merken dat de schrik er goed inzat. Maar we spraken elkaar wel de moed in want roeien en ook hard roeien kunnen wij heel goed! Dat bleek maar weer toen we de terug weg een wedstrijdje roeide tegen een zeilboot(met motor) en de gps tegen de 11 km per uur zat. Dat was lekker en gaf ons ook weer een beetje moed. Op naar de race op eigen water!!

Kaagsoos


Op zaterdag 5 juli verzamelen we bij de kaagsoos.De avond ervoor heeft Willie onze Voorbijganger al gebracht dus die ligt al prachtig schoon (bedankt Paula en Jur) in het zonnetje op ons te wachten. Het weer is prima, zonnig met een beetje wind. Als we met elkaar rond een tafeltje een bakkie staan te doen zie ik toch wel nerveuze tijgersnoetjes.Iedereen is wat pinnig en kort aangebonden en dat betekent 1 ding...wedstrijdspanning! Van onze sponsors hebben we prachtige nieuwe shirts gekregen dus daar zal het niet aan liggen. Frans komt even naar buiten voor een gezellig kletsje met ons maar die druipt al gauw af want gezellig is het echt niet. Even later komt hij terug met een blad vol “energy drinks” en daar scoort hij mee want ze gaan erin als water.

De laatste voorbereidingen worden getroffen hier wat tape daar een plasje, flessen vullen en nog een riem bijschuren. Aan de voorbereiding kan het niet liggen alles is perfect in orde het inroeien kan beginnen.Tijdens het inroeien treffen we onze supporters, sloepen vol!

Onze supporters


Voor het eerst in tig jaar komen mijn ouders kijken nou dat is echt héél bijzonder! Van alle kanten worden we toegejuicht en ik denk dat we toch al gauw 5 fan sloepen om ons heen hebben en dat was ook niet echt bevorderlijk voor de zenuwen .Nu moesten we wel winnen want al die mensen horen al jaren alle stoere roeiverhalen met natuurlijk alleen maar overwinningen....

Start


Oooooh als dat maar goed gaat. We roeien op naar de start en liggen midden in het veld met de kaag 1 een heel stuk van ons vandaan. Heerlijk dan hoef ik die tenminste niet te zien denk ik.Het startsignaal klinkt en daar gaan we! Roeien,roeien,roeien hoog tempo maar dan zie ik wat ik graag zie...de loeders van staal liggen achter ons,yes!

meiden achter ons


Dat wordt bikkelen zij zetten aan bij ons ook en tandje erbij,zij zetten aan etc doodvermoeiend. Ook voor de andere damesboten is het bikkelen naar de finish.

onze Friese vrienden


Kaapse Pracht


whaler


Pulletje


Dan gebeurd waar we altijd zo bang voor zijn ze komen dichterbij eerst zie ik de neus van de sloep dan liggen ze naast ons en dan patsboem gaan ze aan ons voorbij...Nee hč wat een drama! Marco wil op hun kontje blijven hangen maar het lijkt net of we opeens in een 65+ sloep zitten want er is geen gang meer in te krijgen.

65+?


Het geluid van de stuurvrouw hoor je langzaam vervagen en de supporters worden muisstil dit betekent 1 ding,foute boel. Marco probeert ons op te jagen hij doet er echt alles aan hij laat sommige drinken andere besproeit hij met koel water,hij gaat zowat op zijn buik liggen om geen wind te vangen en ga zomaar door. Aan hem heeft het zeker niet gelegen het was echt helemaal onze eigen schuld!

Marco


Wij kunnen ons zelf niet herpakken, totaal niet. We zakken in en laten het erbij zitten,echt niet te geloven. Het zit gewoon tussen onze oren. Het wordt erger en erger er wordt niet meer gelijk ingepikt er moet bijna iemand spugen,een ander zegt het niet meer vol te houden. Wat een drama en vooral ook een afgang. Het laatste stuk proberen we nog wat aan te zetten en dat lukt maar het kan de race echt niet meer redden. De meiden van staal waren maar liefst 3 minuten voor ons geëindigd,.DRIE MINUTEN dat is echt heel veel! Teleurgesteld en verslagen zitten we in onze sloep Gelukkig blijven de supporters ons trouw en juichen en klappen ons toe alsof we gewonnen hebben en dat is wel heel fijn. En het geeft ons de kracht om de meiden nog toe te zingen.

Kaagtijgermini


Als geslagen katjes lopen we het eiland op en nou gaan we krijgen waar we natuurlijk geen zin in hebt…de winnaars in de ogen kijken. We blijven sportief en zingen de meiden toe en feliciteren ze van harte (echt niet!). Nu moeten we even doormaken wat de meiden van staal al eeuwen met ons meemaakten als wij gewonnen hadden.

Roseetje en biertje


We gieten er maar gauw een paar roseetjes in en al gauw wordt de stemming al beter behalve bij mij ik ben een slechte verliezer. Ik baal enorm dat we het zo hebben laten liggen.

Een paar weken geleden waren we zo goed bezig met onze weg naar de top en nu zijn de tijgers even de weg kwijt…. Gelukkig is het allemaal nog niet verloren want we staan nog steeds 2e in het algemeen klassement maar we staan in het whalerklassement gelijk met de meiden van staal en dat is geen prettig gevoel.

Er zit maar 1 ding op en dat is weer vertrouwen krijgen in elkaar. Wij gaan zeker ons tijgerkoppie niet laten hangen,nee we gaan er weer tegenaan!De gezelligheid blijft bij ons altijd bovenaan staan wat er ook gebeurd en dat is heel belangrijk maar we geven ons echt nog niet gewonnen, ben jij gek!!!!?

Joris's moeder haar handen


De kaag 1 werd 1e overall en in het whalerklassement en daar feliciteren we de dames mee en wij werden 3e overall en 2e in het whalerklassement.

Hester de Ruijter

P.S. Pa en Ma de Ruijter zijn jullie nog wel een beetje trots op de Tijgers?

pa en ma de Ruijter met JorisDe volledige uitslag is te vinden op de site van KWV de Kaag onder "Sloeproeien".


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.