De Kaagtijgers in de Kaagrace van 2007.



7 juli vond de Kaagrace plaats. Dit is de voortzetting van het vroegere "sloeproeien in de Kaagweek" dat in vorige jaren plaats vond op de eerste dag van de Kaagweek. De tekst van deze special wordt gevormd door het verslag "vanuit de Voorbijganger"


WE DID IT AGAIN!!!


Er werd al weer weken met spanning naar uitgekeken…. onze eigen Kaagrace! De trainingen worden wat aangepast en zijn flink pittig, interval hier interval daar en als klap op de vuurpijl besluit Marco ook nog een keertje dat we niet naar de soos gaan. Het moet echt niet gekker worden, we willen er echt alles aan doen, extra trainingen, met één arm roeien, Marco’s voeten masseren en desnoods 5 km achteruit roeien maar je gaat een tijger niet haar wijntje ontzeggen dat is echt onmenselijk!! Nou dat heeft onze stuurman geweten op het moment dat hij het bekend maakte in de sloep sloeg de stemming gelijk om.

De meeste tijgers hadden zich er na een tijdje al bij neer gelegd maar Lein en ik hebben de hele weg terug als 2 zure augurken zitten kijken. Daar waar de charmes van Lein altijd als een bom bij Marco inslaan mochten ze nu echt niet baten, we gingen niet (naar de Kaagsoos)!! Thuis werd me ook al gevraagd wat ik op woensdag avond om tien uur thuis kwam doen dus dat maakte het er niet beter op…. Dus aan voorbereiding heeft het niet gelegen we hebben er echt een enorm offer voor moeten brengen.

Maar we waren er klaar voor op zaterdag 07-07-07 en met toch wel de zenuwen in mijn lijf reed ik de dijk op. Vandaag had ik voor de gelegenheid de Kaagtijgermini van stal gehaald met Sjaak onze mascotte als bijrijder.

Kaagtijgermini


Op de soos aangekomen druppelden de teams langzaam binnen en werd er gezellig bijgekletst onder het genot van een bakkie koffie. Half elf was het palaver en dan snel banken stellen ,vingers tapen en natuurlijk even de lippen stiften want je weet maar nooit wie je tegenkomt onderweg… Alles gereed dus de sloep kon los om even een stukje in te roeien,het waait echt heel stevig!

Palaver


Even voor elven lijnen we op bij de start waar alle andere damesteams al liggen te wachten. We starten voor het eerst met alle teams tegelijk en dat is best wel weer even spannend. In de sloep is het erg stil en iedereen staat strak van de spanning als het aftellen begint…. 3,2,1 toeoeoet daar gaan we. We hebben een goede start maar liggen niet direct aan kop zie ik uit mijn ooghoeken.

Start


Het eerste stuk hebben we wind mee maar is toch zwaar omdat je extra hard aan de riemen trekt om de andere sloepen voorbij te gaan. De kaag1 en wij blijven een stukje naast elkaar roeien wat altijd erg rot en onrustig is maar dan gaan we er toch langzaam aan voorbij. Ze blijven ons een heel stuk vlak op de hielen maar als we het stuk tegen de wind in krijgen roeien we ons eindelijk goed los. Een heerlijk gevoel want daar doen we het natuurlijk toch elke keer voor en gelukkig is het ons weer gelukt.

Na de start


Er is in de boot grote concentratie je hoort alleen de stem van marco die ons met mooie lange slagen over de kaag jaagt. Onderweg probeer ik stiekem een beetje te kijken wat er om ons heen gebeurt. Dat is natuurlijk ten strengste verboden door Marco want zijn motto is altijd OGEN IN DE BOOT maar goed een tijger wil ook wel eens zien waar ze roeit. Toen ik toch keek kon ik mijn ogen niet geloven want het leek wel of de groene draeck met de koningin over de kaag voer ipv de Voorbijganger met de kaagtijgers. Er waren wel 6 bootjes om ons heen met mensen die ons toe schreeuwden en filmden, echt geweldig!!

Bootjes om ons heen


Ruud met een boot vol , Hans, Ben, Marco’s ouders, Menno en Piet vd Lans. Piet is net als Menno een zeiler van de woensdagavond en een grote fan van de tijgers. Als wij na de training op de soos aankomen staan de flessen rosé van Piet altijd al klaar. Piet schreeuwde de longen uit zijn lijf om ons aan te moedigen en toen we vlak bij de start toren waren schreeuwde hij “Kom op tijgers nog een paar meters en het zit er weer op!” ik moest erg lachen want helaas was dat niet zo we zaten pas op de helft en moesten het hele Joppe nog roeien tegen de wind in, pffff. Maar dat kan de pret niet drukken de boten hebben ons de hele weg bij gestaan en dat is echt een fijn gevoel. Als we eindelijk het Joppe geroeid hebben komen we een beetje in de luwte en kunnen we de slag weer wat langer maken, zalig. Als we langs het theehuisje komen worden we door een heleboel mensen vanaf de brug aangemoedigd en een stukje verder zien we onze Paula aan de kant staan schreeuwen, heel leuk allemaal.

Theehuisje


Nu we hier voorbij zijn ruiken we de stal en weten we dat het niet meer zover is. Iedereen geeft het laatste wat ze in zich heeft en met een mooie eindsprint komen we als eerste over de finish. Riemen hoog,even zingen en een dropshotje en dan gauw terug naar de haven waar het gezellig druk is.

Dropshotje


We worden van alle kanten gefeliciteerd en dan is het de beurt aan de heren. Er zijn dit jaar veel sloepen aanwezig het sloepweesje, de kromme dick, ame gijs, lost of titanic, kon. Marine, de vecht etc, etc en natuurlijk de Doxa’s en de Zeesteeg.

Start heren


Het is een prachtig gezicht als de mannen vertrekken ,wat een oerkrachten komen daar naar buiten ongelofelijk! Renaat,mieke,lein en ik stappen bij Ben in de boot om de heren aan te moedigen tijdens de race. We schreeuwen onze kelen schor want het zijn er zoveel.

- V i d e o ! - Klik op eerste beeld
Sloepweesje. Klik voor video.


“Kom op mannen wij zijn het de tijgers, zet em op het is nog maar 10 kilometer…” zorgden ervoor dat er af en toe toch een lachje verscheen op de rode ingespannen gezichten. Als we iedereen gehad hebben gaan we terug en zien we dat de vecht met grote voorsprong als eerste over de finish komt gevolgd door de kromme dick.

de Vecht


Het zonnetje is lekker doorgebroken als alle teams fris gewassen bij elkaar komen bij de feest tent. De sfeer is lekker ontspannen de één ligt in het gras,de ander drinkt een biertje en kletst lekker bij kortom gewoon gezellig. Alles is perfect georganiseerd en iedereen is tevreden. Wij zitten ook lekker in het zonnetje en bespreken de wedstrijd nog even met de spiering dames en met de mannen van….ja zowat met alle mannen hihi. De Doxa’s balen als een stekker want die hadden een boei teveel gerond waardoor zij verloren hadden van de Zeesteeg.

In het zonnetje


Ja zo gaat dat met het sloeproeien zo zit het mee en zo zit het tegen. Ons zat het mee vandaag want we waren winnaar overall, kaag 1 was tweede en de zeesteeg was derde.

Winnaar overall


Bij de heren was het sloepweesje eerste.

Sloepweesje


Met een tevreden gevoel stap ik in de mini, yess we did it again!!

Hester


De volgende dag was er op RTV-West een uitzending over sport met daarin o.a. aandacht voor de Kaagrace. Die uitzending kunt u in zijn geheel terug zien via westonline.nl onder "uitzendig gemist", dan onder "sportuitzending" en dan onder "8 juli".
Via Karin van RTV-West kregen we toestemming om het nieuwsitem over de Kaagrace zelf daar uit te lichten en dat op onze eigen website te plaatsen. Door op deze knop te drukken kunt u rechtstreeks naar het fragment over de Kaagrace (er is wel een snelle internetverbinding voor nodig: adsl of kabel).

De volledige uitslag is te vinden op de site van KWV de Kaag onder "Sloeproeien".


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.