De 12 mijl van Hindeloopen op zaterdag 18 juni 2005.
Op 18 juni roeiden de Kaagtijgers de "12 mijl" van Hindeloopen. Ook dit jaar werden de Kaagtijgers gestuurd door Willem die (net als vorig jaar) optrad als invallende stuurman en er werd ook dit jaar geroeid over 19,5 km in plaats van de aangekondigde 22 km. De Kaagtijgers hadden daarvoor 2 uur en 2 minuten nodig, zo'n 33 minuten minder dan vorig jaar.

Dit jaar werd behaald:
* De eerste plaats van de deelnemers uit de Hoofdklasse B
* De eerste plaats in het klassement Kromhoutwhalers
* De 2e plaats in het Algemeen klassement (vorig jaar de derde)

In tegenstelling tot vorig jaar leverde de organisatie dit jaar wel een uitslag af voor Kromhoutwhalers.

En dan de overige Kaagdeelnemers: er waren geen heren-Kaagploegen aanwezig. Wel waren er de Meiden van Staal in de Kaag 1 die ook een goede wedstrijd roeiden, ze werden deze keer 1e in de 1e klasse en 2e bij de Kromhoutwhalers, waarvoor onze hartelijke gelukwensen.

Na afloop schreef stuurman Willem een verslag "vanuit de Voorbijganger". Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de stuurman te lezen.

Dankzei Ruud zijn er beelden beschikbaar. Er zijn zelfs videos van de start en van de finish. Hieronder worden enkele beelden weergegeven. Bij de videos hoort u ook gesproken commentaar van de omroeper en van het publiek.Voor de wedstrijd nog even koolhydraten stapelen en met de Meiden van Staal bespreken wie er vandaag gaat winnen......
Met startnr 39 startten we tussen de heren dus nog tijd genoeg om alles in de sloep in orde te maken.
Eigenlijk wilden we nog even inroeien maar dat mocht niet meer dus dan maar kijken of de tegenstanders er fit uitzien vandaag....
Vlak voor de start de riemen omhoog als groet aan het publiek....Videos van start en finish!!!

Van het gedeelte tussen start en finish hebben we nu 1 foto (zie onder), we blijven hopen op toezending van meer daarvan. Wel hebben we videos van de start en de finish zelf.

Een video-opname van onze start. Klik op het stilstaande beeldje om de video te starten. Een video-opname van onze finish. Klik op het stilstaande beeldje om de video te starten.
Klik om video te starten Klik om video te starten
Achteraf zagen we deze foto en kregen we van Mark Honkoop toestemming hem te gebruiken. Hier roeien we buitengaats op het Ijselmeer .
Na de wedstrijd schone shirts aan en heerlijk genieten van het weer, bier en het eten.
Yess.....eerste prijs Kromhout Whalers en Maaike laat zien dat wij echt alleen maar Spa drinken.....
En ja hoor, ook eerste in de hoofdklasse B. Hester kijkt of er misschien nog een speedcupje uit de lucht komt vallen maar helaas werd die niet uitgereikt....

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.