De 12 mijl van Hindeloopen op zaterdag 19 juni 2004.


Op 19 juni roeiden de Kaagtijgers de "12 mijl" van Hindeloopen. Er waren 16 damesteams, waarvan er 5 roeiden in Kromhoutwhalers. Er werd geroeid op het Ijselmeer over 19,5 km en er was behoorlijk veel golfslag. De Kaagtijgers werden gestuurd door Willem (die bij deze gelegenheid optrad als invallende stuurman) en hij deed dat zo goed dat de derde plaats werd behaald in de rangschikking van alle dames-roeisloep-teams in een tijd van 2 uur, 35 minuten en 36 seconden.

Na afloop schreef de stuurman (Willem) een verslag "vanuit de Voorbijganger", aangevuld met een nabeschouwing over de factoren die hier aan de orde zijn. Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" te lezen over de race, door de stuurman.

Voor de Kromhoutwhalers bestaat een apart klassement met een eigen nationale competitie, hieraan werd geen aandacht besteed door de organisatoren in Hindeloopen, er werd dus ook geen uitslag van de Kromhoutwhalers onderling bekend gemaakt. Desondanks is die uitslag er natuurlijk wel en voor de dames luidt die als volgt:

Eind-pos.

Team

Sloep

Tijd (u:mm:ss)

Vermogen (Watt/pers.)

1

Kaagtijgers

Voorbijganger

2:35:36

25,06

2

Meiden van Staal

Kaag 1

2:37:16

23,77

3

Spiering

Spiering I

2:43:53

21,35

4

De Vecht

De Vecht

2:47:33

19,46

5

Meidenloos

Zuyderzee

3:06:15

12,37

Hierin behaalden de Kaagtijgers van alle dames Kromhout-whaler-teams de hoogste positie, op 100 seconden gevolgd door de Meiden van Staal in de Kaag 1. Al kregen de Kaagtijgers geen prijs uitgereikt in Hindeloopen, het resultaat zal zich wel vertalen in de koppositie in het algemeen klassement voor de Kromhoutwhalers voor dames.
Na afloop van de wedstrijd waren de zwemvesten verdwenen, maar die zouden inmiddels zijn teruggevonden.

Hieronder volgen een aantal beelden, opgenomen in de haven van Hindeloopen en belangeloos ter beschikking gesteld, waarvoor hartelijk dank.
De Kaagtijgers met de Voorbijganger tussen het Sloepweesje (van het Sloepwezen) en de Claes Compaen


Tussen Sloepweesje en Claes CompaenOp deze foto zijn de Kaagtijgers te herkennen aan de oranje jassen, Willem is de man in de korte rode jas en de blauwe broek.


Willem al gevonden?Het wachten duurt altijd lang, vooral als je nummer twintig hebt en er maar één sloep per minuut start.


Zucht...Eindelijk kunnen we vertrekken naar de start.


Eindelijk!Even positie kiezen, even lachen naar de fotograaf.


Dag fotograaf!En daar gaan we dan. Lees voor het vervolg het verhaal van Willem.


Geef alles wat je hebt...!
Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.