Weesperbluftijgers in de HT-roeirace van 2009


Een korte foto impressie van de HT 2009.


Een nieuw team? . . . de Weesperbluftijgers?


Dit is een gelegenheidsteam samengesteld uit Dolly van de Vecht Twee Kaagse Bluffers, Nel en Bernadette en drie tijgers, Hester Mieke en Wilma om de HT te roeien. Het had nogal wat voeten in aarde, mag ik wel zeggen, om wederom in de Katowice dit knap stukje roeiwerk te volbrengen.

Nadat een van de tijgers plotseling ziek was geworden, werd Dolly bereid gevonden om op het laatste moment ons bootje vol te maken.

Nel Bernadette en de Katowice ...


Donderdag 21 mei om 12 uur vertrokken Wilma,Nel en Bernadette samen met de Katowice richting Harlingen. De reis verliep voorspoedig en het takelen ging eigenlijk ook allemaal snel. Dus lag onze Katootje binnen heel korte tijd in het water. We waren wel een beetje angstig want ze werd droog in het water getakeld maar alles zag er prima uit.

Zoekplaatje ...


Toen werd het tijd om ons Hotelletje op te zoeken. Hester had ons voor een nachtje in het Heerenlogement van Harlingen geboekt. Het was simpel te vinden en al snel na een heerlijk bakkie zaten we achter ons eerste biertje

een biertje voor het Heerenlogement ...


Toen was het wachten op onze zusjes Hester en Mieke, dat was absoluut geen straf. En ja hoor om over zessen waren ze er, nog gauw een lekker bakkie en dan maar even een hapje eten..

Toch het verkeerde restaurant ...


Na het eten nog even kijken hoe het zat met ons lieve bootje. En ja er moest nog even gepompt worden. Maar ze zou het vannacht wel halen hoor. Morgen weer een dag. We hebben daarna nog een klein ommetje gemaakt in Harlingen om het eten te laten zakken. Nog een kopje koffie te pakken nog een biertje te pakken enz enz. En dan het onvermijdelijke het is tijd, we gaan naar bed

Harlingen in de avond ...


De volgende ochtend om zes uur is het ontbijten. Het viel voor sommigen niet mee om de koolhydraten naar binnen te werken. Anderen hadden gek genoeg daar helemaal geen moeite mee. Ja en toen was het tijd om naar de haven te gaan. Met de auto natuurlijk, daarna snel een parkeerplekje zoeken, inmiddels waren Norrie en Dolly ook gearriveerd. Floor en Mo hadden de vroege boot vanuit Terschelling genomen. KOnden de sleutel van de trailer in ontvangst nemen en de trailer weer naar Terschelling brengen. Vervolgens konden wij de boot in. En lichtelijk gehaast en nerveus konden we ons installeren.

Help??? ...


Mmm moeilijk om gelijk te blijven ...


Er kwam geen eind aan ...


Erg moe maar... kom op...


toch nog even strijden ...


Haven West Terschelling ...


Lieve Bernadette Dolly en Nel zonder jullie hadden we echt niet gekund. Het was weer een beregezellig weekend
--> Met dank aan Marcel Kramer voor toezending van zijn roei-kraker "Van Harlingen naar Terschelling" als achtergrondmuziek, een betere versie hiervan is voor download beschikbaar op onze downloadpagina

Met dank aan Annet en Gerard voor de foto's.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.