De 8e Roeisloepenrace van Grouw 6 mei 2006.Op zaterdag 6 mei 2006 roeiden de Kaagtijgers de 8e Roeisloepenrace van Grouw.
Dit is een vroege versie van een special over onze deelname

Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!


Het begon allemaal goed. Het was een zonnige dag, 20 25 graden en een lage luchtvochtigheid. We waren vroeg vertrokken en op tijd om de Voorbijganger in het water te laten. Hier hangt hij nog ongedeerd in de singels.

De Voorbijganger in de singels.Even later dreef hij weer in zijn element en kwamen we er achter dat de doppen er niet ingedraaid waren. Renate sprong onmiddellijk aan boord om met de vingers de gaten af te dichten. Mieke kwam er achteraan om de doppen er in te draaien. Even later konden we onze spullen er in brengen.

Voorbijganger in z'n elementEn toen konden wij ons voegen bij alle andere wachtenden. Deze keer waren wij in het groen.

We konden ons voegen bij de andere wachtendenKaagtijgers zijn ook van achteren de moeite waard. U mag even raden wie onze sponsor is.

Raad wie de sponsor is!!Op het water was het weer een gezellige drukte.

Drukte op het water voor de startWe vertrokken als een van de laatste damessloepen. Onderweg maakte Bert van Essen deze foto van ons (bedank Bert!).

Onderweg, foto van Bert van EssenNadat we meer dan de helft van het traject hadden geroeid hadden we naar schatting nog 4 sloepen voor ons om in te halen. Op dat moment kregen we een aanvaring met een zeilboot (een rode huurvalk volgens sommigen) die plotseling overstag ging. Daarbij kwamen hij tegen de bakboord riemen van de Kaagtijgers aan. De riem van Mijntje werd naar binnen gedrukt tegen Monique aan, daarna kreeg Wilma een klap van diezelfde riem, die met zo veel kracht doordrukte dat het roestvrije staal van de roeidol afbrak. Wilma lag even bewusteloos. Helaas zijn er geen foto's van de Kaagtijgers op dat moment, die zijn eigenlijk belangrijker, maar er is alleen een foto van de afgebroken dol. De vork is afgebroken van de steel.

De afgebroken dol


Wilma kwam gelukkig al weer snel bij. Ook een van de andere dollen was zodanig verkracht dat die niet meer te gebruiken was. Met twee dollen minder konden we maar met 6 roeisters verder roeien. Daarnaast waren er ineens twee passagiers, die konden weinig meer doen dan uit de wind blijven en eens een ongebruikelijke foto vanuit de sloep maken. Hier zien we Marco over de ruggen van enkele Kaagtijgers. Een opmerkzame kijker kan zien dat Wilma hier al weer roeit.

Marco boven de Kaagtijgers


Mieke maakte van de gelegenheid gebruik om even van de uitputting bij te komen.

Mieke ten prooi aan de uitputtingEn zo kwamen we dan over de finish, even na 2:54:41.

Bijna aan de finishlijn.Eindelijk konden we het er allemaal even van nemen, of, wat ook kan, de zorgen delen met anderen.

We konden het er even van nemenMaar even later zoeken we toch het gezelschap op van de andere roeiers en roeisters. Deze keer hoeven we waarschijnlijk geen prijs te verwachten. De wisselprijs van de vorige wedstrijd in Grouw hadden we weer ingeleverd, De speedcup die in IJmuiden ten onrechte aan ons was uitgereikt hadden we meegenomen naar Grouw en overgegeven aan de dames van de Jan van de Berg.Voor sommigen was dit een moment om eens goed na te denken over wat er nu eigenlijk fout was gegaan.

Peinsen ...Voor ons resteerde er een 13e plaats in het algemeen klassement en een tweede plaats in het klassement Kromhoutwhalers. De eerste plaats bij de Kromhoutwhalers was deze keer voor de Kaag 1. In het algemeen klassement was de eerste plaats voor Trewes 3, de tweede plaats voor de Eucalypta en de derde plaats voor de West Arvada. Onze gelukwensen voor de winnaars.

Lees ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" door onze schrijftijger!Voor meer informatie over de Roeisloepenrace van Grouw is er de website van de organisatie: www.roeisloepenracegrou.nl.

Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.