De 14e Victorie sloepenrace van Alkmaar ..OP zaterdag 30 september 2006 roeiden de Kaagtijgers de 14e Victorierace sloepenrace van Alkmaar. De tekst van deze special bestaat uit het "verslag vanuit de Voorbijganger"


De TRAAGTIJGERS in Alkmaar……

Na Makkum hebben we onze trainingen iets aangepast om nog iets te kunnen betekenen in de “roeiwereld”.

Net als de echte snelle teams roeien we nu met een GPS om eens te kijken hoe hard we nou eigenlijk gaan, volgens Marco natuurlijk niet hard genoeg dus gaan we allemaal maar weer eens ouderwets aan de riemen hangen. We roeien een pyramidetje hier en daar, een paar kilometertjes extra, drinken minder vaak en zo waar trainen we ook nog eens een keertje extra. Het enige probleem blijft toch de after borrel….

Na de zware trainingen zijn we altijd zo blij dat we weer bij onze Frans op de soos zijn en dat moet natuurlijk gevierd worden!! We beginnen met een bakkie en dan spreken we af dat we nog één wijntje nemen……maar ja op één been kan je niet lopen toch? Het wordt steeds gezelliger, de nootjes komen op de bar, de muziek gaat hard en ja als het zo gezellig is dan blijf je toch nog even want je wilt niets missen. Uiteindelijk wordt door mijn grote zus Mieke besloten dat we nu toch echt terug naar huis gaan. Lein en ik balen daar een beetje van want we komen net los en daarbij hebben we de pinda’s nog niet op en er staat ook nog ruim een halve fles rosé. Mokkend staan we op om naar huis te roeien maar als ik zo langs de bar loop vind ik het toch zonde om alles te laten staan en als niemand kijkt verdwijnt al het lekkers in Hessies tasje.

Op één of andere manier gaat het roeien terug altijd veel soepeler, we zingen gezellig wat en verzinnen om de beurt een versie van het liedje “oh wat ben je mooi” Het begint allemaal héél beschaafd maar tegen de tijd dat we bij Lein zijn is de versie al “oh wat doet die pijn” dus het wordt tijd om de boot even te laten lopen om wat te drinken…. En wat vind ik in mijn tasje, een heerlijk flesje rosé!!! Terwijl de anderen keurig hun watertje drinken genieten Lein en ik van de rosé met de nootjes want die waren ook per ongeluk in mijn tas terecht gekomen… Aan de trainingen heeft dus niet gelegen, die waren prima!!


Op naar Alkmaar, het is super lekker weer als we om half negen richting Alkmaar vertrekken. De sloep ligt al snel in het water en dat geeft ons even de tijd om ons aan te melden, een bakkie te doen, startlijst te bekijken en roeivrienden te begroeten.

De Jan vd Berg is de bofkont vandaag want die start als eerste, wij hebben nr 18 en de Kaag 1 start achter ons.


Tegen half elf stappen we in onze Voorbijganger om naar de start te roeien.


Wij starten met de spiering 1 en 2. Wij liggen op de starlijn tussen hun in en als het startschot klinkt spuiten de 3 whalers weg. Het is zaak om als eerste bij de brug te komen en dat lukt ons op het laatste nippertje. We laten de spieringen achter ons en de wedstrijd kan beginnen.

In het water naast de Spieringen


Het slagtempo ligt loeihoog en we zijn dan ook blij dat er even een verfrissend buitje op ons neerdaalt. We halen verschillende sloepen in en het gaat best lekker alleen Lein heeft een rotriem die telkens naar buiten schiet en het kost altijd veel kracht om dat te corrigeren maar het is niet anders we moeten door.


Dan krijgen we een heel lang stuk met tegenwind, dat valt niet mee en het tempo wordt een stuk lager. In je achterhoofd weet je dat je dit stuk nog eens moet roeien en daar wordt je niet blij van…


Voor ons ligt al een tijdje de Kaagse Bluf en die komen we echt met veel moeite voorbij op naar het tweede rondje. Ik had me voorgenomen om niet kijken naar wat er achter ons gebeurd omdat het me heel onrustig maakt als ik DE blauwe sloep Kaag 1 aan zie komen. Ik zie wel dat Marco na iedere brug omkijkt en klokt en als die dan zegt dat het tempo echt omhoog moet weet ik genoeg……. Ze komen eraan!!!! Nu moet ik toch maar even kijken en ja hoor daar komen ze en de afstand is zo klein dat ik weet dat dat echt geen twee minuten zijn, verdomme!!


We hadden ons vandaag voor genomen om ons niet te concentreren op een eerste plaats overall want dat was niet realistisch meer maar op een speedcupje en de whaler prijs maar toen we de finish over gingen en de kaag 1 kort na ons finishten wisten we dat zelfs dat niet meer mogelijk was….


- V i d e o ! -
Bijkomen en een dropshot
Start: Klik op het beeld om de video te starten
Bijkomen van de race en tijd voor een dropshot, klik om video te starten


Teleurgesteld roeien we terug naar de kraan en bespreken waar het aan heeft gelegen, dat kon maar één ding zijn, we hebben niet hard genoeg geroeid punt uit. Bij de takel moeten we nog even wachten en we knappen alweer een beetje op als de mannen van de zeesteeg besluiten zich van hun shirts te ontdoen en lekker in het gras gaan liggen, een prima uitzicht!!


Er wordt nog een fotootje geschoten van Marjolein’s enorme lange benen (maar ja wat moet je er mee?) en dan wordt het tijd om de sloep uit het water te takelen.

Maar ja, wat moet je er mee?


Hierna gaan we heerlijk in de zon zitten met de dames uit Urk en onze eigen teams, we lachen, eten,praten, drinken en zeuren er stevig op los. De Kaag 1 zit er ook bij met een blik van “hihi eindelijk waren wij eens beter” dat doet natuurlijk pijn maar zij waren terecht de winnaars vandaag!!Lein en Essie gaan naar huis en de rest wacht op de prijsuitreiking, natuurlijk waren we liever weg gegaan, maar we blijven sportief!! De Kaag 1 had de whaler- en de speedcup, gefeliciteerd, en wij zaten er net achter. We waren vierde in de hoofdklasse A en zesde overall, de Trewes was ook eens derde ipv eerste geworden, deze keer was de Bruzer eerste, gefeliciteerd dames!!


Ik zat klaar met mijn camera om onze vriendjes Zeesteeg te filmen met hun eerste prijs maar dat ging toch iets anders, in Alkmaar wisten ze blijkbaar niet wat een whaler was want hun prijs ging naar een andere sloep en dat gebeurde ook met de eerste prijs in hun klasse, dat was balen voor hen. Het is geloof ik al recht gezet en ere wie ere toekomt gefeliciteerd mannen met 2x een eerste prijs, super!! Wij hadden gelukkig nog een vaantje van Alkmaar gekregen maar of dat nou leuk staat in onze prijzenkast?


In Amsterdam moet het kampioenschap uit gevochten worden voor de whalers met de Kaag 1. Dat wordt weer spannend en ik hoop dat we dan weer gewoon de KAAGTIJGERS zullen zijn en anders zullen we onze naam maar moeten veranderen in de” TRAAGTIJGERS” met de sloep “HET IS VOORBIJ”……We zullen zien.

Met dank aan Ruud Witteman en Anne Sjoerd Dikkerboom voor de foto's.
Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.