The Mix!OP zaterdag 10 oktober 2009 roeiden de Kaagtijgers de 23ste sloepenrace in de grachten van Amsterdam, een race over ongeceer 25 km.


&&&&&

DE KAAGBLUFTOMTIJGERS

De één na laatste wedstrijd staat weer voor de deur en dat is Amsterdam. Na de zwarte waterrace zijn de nieuwe kampioenen bekend geworden en dat is niemand minder dan de meiden van staal in de Kaag 1! Een hele knappe prestatie natuurlijk en daarom feliciteren wij onze verenigingsgenoten natuurlijk van harte.

Eerst Willie halen


We hebben een lekkere taart en natuurlijk een flesje champi in het lichthuis gezet zodat zij het na de training nog eens lekker kunnen vieren.

Helaas hebben wij weer andere dingen aan ons hoofd nl hoe krijgen we de sloep weer eens vol. Nel zou met ons mee doen en maar liefst 3 dames van dé TOM TOM roeiclub van Terschelling maar helaas moet Frida verstek laten gaan wegens rugklachten. Enorme pech voor onze essie want hoewel ze deze race te lang vindt moet ze toch mee en dat doet ze natuurlijk uiteindelijk ook. Er is helaas weer te weinig getraind maar we hebben er wel zin in want ondanks dat het zo’n 24 km roeien is is er ook altijd veel gezelligheid en daar zijn de tijgers gek op.

DE WEDSTRIJD

De avond voor de wedstrijd hoor ik de wind en regen nog om het huis heen gieren maar als ik ’s morgens opsta is het al ietsje beter.

Eerst Willie halen


Gauw mijn tas inpakken, Willie ophalen en dan naar de haven waar we rond negenen vertrekken.

Nel en Lein rijden ook met Marco mee dus het is weer gezellig in de auto en het is niet te geloven maar we rijden in één keer goed!

Nel is er al


Het takelen gaat vrij vlot en Jacoba onze invaltijger van Terschelling is daar ook bij.

takelen


Zij heeft er veel zin in en vraagt ons weer hoeveel slagen wij per minuut hebben of wij GPS hebben etc. Oh,oh wat moet ik haar zeggen?Als we dan in de sloep zitten en vraagt wat de bakboord en stuurboord riemen zijn weet ik het helemaal niet meer. Wij tellen geen slagen,hebben geen GPS en pakken gewoon een riem die lekker roeit en dat vindt Jacoba niet te begrijpen….. Tsja het is bij ons misschien allemaal niet zo profi maar hiermee zijn we toch al jaren heel ver mee gekomen maar of dat vandaag gaat lukken?

Jacoba


Marco heeft de auto weg gezet en springt ook in de boot op naar Nemo. Natuurlijk roeien wij dat stuk maar dat geldt niet voor de meeste herensloepen want die laten zich slepen en dat belonen wij natuurlijk weer met de “homogroet” Bij de tent komen we de volgende tomtom dame Teresa tegen die er ook helemaal klaar voor is en Essie en Maaike zijn er ook. Gauw gaan we de sloep uit om de Doxa mannen te groeten want die hebben we weer veels te lang niet gezien en ook de W2ers, de Vechters, de gaan87ers enz zeggen we even gedag.

Bammetjes en drinkjes


Nu is het tijd om de laatste bammetjes en drinkjes naar binnen te werken en vingers te tapen,te plassen kortom de gewone wedstrijd dingen. Kwart over 12 gaan we sloep in om nog even in te roeien en om de tomtommers de kans te geven om een beetje aan ons sloepje te wennen. Tien voor 1 liggen we klaar voor de start samen met 2 herensloepen nu gaat het gebeuren! Na de start moeten we de heren alweer gauw laten gaan en moeten we onze eigen race gaan roeien. Het weer is helemaal opgeknapt en het zonnetje zien we zelfs af en toe verschijnen. Bij de eerste grote brug zien we de bekende koppetjes verschijnen van Miek en Jacq zij schreeuwen ons uit volle borst toe en dat geeft een goed gevoel! Helaas zorgt het er alleen niet voor dat de race korter wordt want we moeten nog heel wat kilometertjes…. Het is heel jammer dat we niemand hebben om mee te sparren want dat houdt er de snelheid in en zorgt voor wat spanning nu zijn de stukken eindeloos lang en saai.

niet gelijk?


De snelheid zakt in en ook merk ik dat er niet gelijk ingepikt wordt en dat is zo zonde van de energie maar joh het is niet anders we gaan gewoon door! Miek en Jacq zijn met stopwatches in de weer en merken ook al gauw dat dit hem niet gaat worden dus bij de volgende brug roept Miek”jullie gaan niet zo hard maar jullie zijn wel het mooiste roeiteam!!!” We lachen ons helemaal suf om haar en het doet je zo goed zo’n oppepper want mieke weet wat wij doormaken. In de verte zien we een boot naderen en al gauw liggen ze achter ons het is de ARAD van Terschelling. Achter uit onze sloep schreeuwen de eilanders jacoba en teresa wat voor ons onverstaanbare kreten naar hun en dan gaat de strijd beginnen…. Opeens komen we uit ons slaapje en dagen de mannen uit en dat lukt aardig met diens verschil dat wij alles moeten geven en de heren het redden met hun goede conditie. We sparren een tijdje en dan geeft Marco ze ruim baan voor de brug want de Arad zit nog vol in de competitie en wij allang niet meer maar dit verzetje was even leuk. Na een tijdje(het leek wel een week)komen we aan in de stad en dat geeft gelukkig ook weer wat afleiding met de mensen op de bruggen.

Ga naar www.utube.nl voor beelden van de grachtenrace 2009

Op het allerdrukste kruispunt drukken we nog even een herenboot opzij wat natuurlijk voor het publiek enig was om te zien en wij worden ook als powergirls bestempeld(ze moesten eens weten haha..) Zo touren we de hele stad door maar helaas bij één bruggetje maakt marco een kleine stuurfout waardoor bakboord vol met de riemen tegen de brug aankomt. Het geeft een harde klap en ik krijg mijn riem vol in mijn buik maar omdat dat gedeelte zo gespierd is (sixpack) voel ik niet zoveel maar wilma haar hand klapt helemaal dubbel en dat doet enorm veel pijn. Even stopt ze maar natuurlijk laat ze haar tijgers niet in de steek en roeit de laatste kilometers met een dikke zwaargekneusde hand(bleek later) uit.

nog even pakken


Net voor de finish pakken we nog even een herensloep en dan pffff we zijn er!! Gauw naar de takel om de sloep eruit te halen want we zijn toe aan een roseetje. Het is natuurlijk weer druk bij de takel en moeten wel even wachten dus de chipjes en tijgernootjes komen uit de tas. Lein heeft voor de gezelligheid een jerrycan rosé meegenomen die we liggend op de banken opdrinken wachtend op Marco. Als hij er is takelen we gauw de boot want we worden nu toch wel een beetje koud. Zo het zit erop nu gauw naar de overkant maar dat is alweer geregeld door onze maaike. Zij heeft een kleine maar snelle boot geregeld met mannen van de marechaussee en alleen wij mogen erop.jippie nog even zwaaien naar de andere mensen aan de kant en dan vol gas naar de overkant. Eén van de mannen vraagt of het feest wel leuk is want zij zijn ook uitgenodigd en natuurlijk vertellen wij ze dat het enorm gezellig is en dat ze zeker moeten komen. Ze zeggen dat ze zich even omgaan kleden en dan ook komen maar ik zeg dat ik gek ben op mannen in uniform dus dat ze die zeker aan moeten houden,haha.

NA DE WEDSTRIJD

Als we bij de tent aankomen is het feest al in volle gang,de band speelt en de sfeer is weer helemaal goed! We kleden ons snel om en mengen ons in het feestgewoel maar na 5 minuten vraagt marco of we mee gaan om wat te gaan eten. Helaas moeten wij onze heerlijke stuurman teleurstellen want we komen natuurlijk voor het feest en gaan dan zeker niet in een restaurant zitten,sorry Marco! Onze Willie ziet haar kans waar en zegt dat zij wel mee wil met Marco dus daar gaan ze hand in naar de pizzeria waar zij weer een hoop gezelligheid beleven met de spieringdames. Wij hebben vooral gezellig in de tent met zo’n beetje iedereen die we kennen maar vooral met de mannen van de Doxa en de W2 mannen die net als wij ook van een feestje houden. Om half 8 is de prijsuitreiking en bij de dames heeft de Garuda gewonnen en bij de heren de Orkaan helaas waren wij dit jaar heeeeeeeeeel slecht met een 13e plek maar we drinken er nog maar eentje waardoor we dat weer gauw vergeten zijn. Als de band stopt met spelen is bijna de hele tijgergroep al naar huis behalve natuurlijk de diehards jacq,lein en ikzelf wij gaan nog even met Eline en haar mannen wat eten en daarna nog een afzakkertje drinken in café de Druif. We lachen ons helemaal gek met die W2ers maar na een tijdje komt toch de man met de hamer en is het tijd om naar huis te gaan.We willen Eline en haar mannen nog bedanken voor het heerlijke diner en alle gezelligheid . Nu gaan we ons opmaken voor Muiden waarvan ik nu al weet dat het weer tóp gaat worden.

Jacoba,Teresa en Nel enorm bedankt dat jullie bij ons in wilde vallen.

Hester de Ruijter


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.