Vermoeiend maar zoooo cool!OP zaterdag 11 oktober 2008 roeiden de Kaagtijgers de 22ste sloepenrace in de grachten van Amsterdam, een race over ongeceer 25 km. De tekst van deze special bestaat uit het "verslag vanuit de Voorbijganger".


AMSTERDAM,AMSTERDAM…….

Als ik mijn wekkertje af hoor gaan en ik naar buiten kijk ben ik blij verrast want het is prachtig weer met weinig wind. Douchen, eten, bakkie en mijn tas inpakken en dan op naar de haven waar we om half negen afgesproken hebben. Marco, Renaat, Maaike en ik brengen de, mooi schoongemaakte, sloep vandaag naar Amsterdam en de rest van de “prinsessentijgers” slapen nog wat uit en komen later. Het is heerlijk dat deze race zo dichtbij is en je zou zeggen dat het bekend terrein is, maar zoals gewoonlijk rijden we weer eens verkeerd dus komen we pas om kwart voor tien bij de takel aan.

mooi gelijk


Gelukkig zien we daar dat we niet de laatsten zijn want er staat een enorme rij en ook na ons blijven er sloepen binnenkomen. Het is toch altijd een prachtig gezicht al die sloepen vanuit heel Nederland die in een lange rij staan te wachten.Er zijn hele mooie vrachtwagens met eigen takels maar ook krakkemikkie aanhangers met zelf gemaakte constructies echt geweldig om te zien. Het wachten is dan ook niet erg want je kijkt hier en daar en kletst gezellig met de mederoeiers over de komende wedstrijd. We maken de riemen los en gooien alvast de tassen in de boot als Monique en Nel(je kent haar wel!) zich bij ons voegen. Al met al duurt het best wel lang maar dan is het toch zover sloepie erin en oproeien naar Nemo.

mooi gelijk


Vanuit de verte zie ik in het zonlicht de tent al staan . Het is een mooi gezicht al die sloepen bij elkaar en dan de mensen erin of langs de kant met een bakkie en een broodje. Het is eigenlijk jammer dat er aan zo’n mooi en groot evenement zo weinig aandacht besteedt wordt, maar goed we zijn er! De prinsessentijgers zitten al te wachten op ons en we nemen eerst even een lekker kopje koffie en groeten hier en daar wat bekende roeiers. Wij starten om 12.36 uur dus we hebben nog wel even. Gauw ga ik me nog even omkleden en natuurlijk mijn flessen vullen want dat zal iedereen met dit weer wel nodig hebben…..water,heel veel water.Om 12.15 uur gaan we de sloep in om nog even wat in te roeien.We varen naar de Kromhout loods en daar groeten we natuurlijk de “maker”van onze sloep de heer van Amerongen.Tijdens het inroeien twijfel ik of het wel slim is om met een nieuwe handschoen te gaan roeien maar ik denk dat het wel gaat lukken….

inroeien


DE RACE

We zijn begonnen samen met 2 herensloepen gaan we de 25 km strijd aan. Wij zijn natuurlijk als eerste weg maar al gauw moeten we er één laten gaan.De andere willen we persé achter ons laten en dat lukt aardig. Soms komen ze dichterbij en dan zetten wij weer even aan en dat kilometers lang… Ik merk na een slagje of dertig dat die nieuwe handschoen niet zo’n goed idee is want het doet NU al pijn oh wat erg… Al weken lang ben ik bezig iets te verzinnen om om het handvat van de riem te doen zodat de blaren wat minder zouden zijn. Ik had 2 lange zweetbandjes klein gemaakt en als condoompjes om mijn riem geschoven heerlijk zacht natuurlijk alleen jammer dat ik door de dikte met bijna gestrekte vingers moest roeien…..dat ging natuurlijk niet maar Lein met haar enorme lange piano vingers wilde ze dan wel even proberen. Je raadt het al bij haar zaten ze zááálig…grrrrrr. Toen had ik van zeemleer een hoesje gemaakt en dat zou in combinatie met de lange vinger handschoen dé oplossing zijn, niet dus! Er zit niets anders op om maar door te bijten want stoppen gaat nu éénmaal niet. We roeien een mooie gelijkmatige slag en dat gaat lekker.

mooi gelijk


Af en toe zien we Mieke langs de kant of op de brug staan om ons aan te moedigen wat natuurlijk erg leuk is. Zoals elk jaar lijkt er geen einde te komen aan de enorme lange saaie stukken maar dan zie ik toch opeens de woonboten en dat betekent dat we de stad in gaan. De Grutte beer boot zit nog steeds achter ons en af en toe halen we ook een sloepje in. De zon maakt het ons niet makkelijk want ze schijnt echt vol op de bol en dat is niet erg prettig Wel voor de mensen op de terrassen natuurlijk want die zitten daar zalig met een biertje vol medelij naar ons te kijken en dat is wel weer leuk, veel toeschouwers! Vanaf alle kanten wordt je toe gejuicht en dat zorgt ondanks de warmte toch voor een kippenvelletje. We hebben weinig oponthoud bij de bruggen en dat komt mede door onze stuurman Marco. Vanuit de verte schat hij de situatie al goed in en ligt er iemand in de weg dan probeert hij ze eerst met handgebaren opzij te laten gaan. Lukt dat niet dan schreeuwt hij ze toe dat ze nu echt heel gauw weg moeten wezen en geloof me dat helpt! Tijdens het roeien onder de bruggen krijg je af en toe de kans om even wat te drinken of te eten en dat is heerlijk.

Mieke


Marco had voor ons grote witte druiven gekocht en tijdens het slippen nam ik snel een hele grote in de mond…. Maar voordat ik het wist moest ik alweer uitzetten en van schrik schiet het druiven velletje in mijn verkeerde keelgat,nee hè ook dat nog. Ik hoest uit alle kracht,gooi er nog een harde GRRRRRRRRRR uit maar het velletje blijft zitten. Bij iedere ademhaling lijkt er nu een soort vlieg in mijn keel te trillen om gek van te worden! Met een blaar zo groot als een ei en een vibrator in mijn keel probeer ik de laatste kilometers uit te roeien. Als ik af en toe opzij kijk zie ik Lein heerlijk ontspannen met mijn zelf gemaakte, heerlijk zachte badstof hoesje roeien. Grrrr waarom heb dan niet alleen te korte benen maar ook nog eens te korte vingers, het is niet eerlijk! Terwijl ik me druk loop te maken om mijn tekortkomingen gaan we de laatste brug onder door nu op naar de finish. We proberen elkaar nog op te peppen maar dat lukt gewoon niet, de koek is op. We roeien op onze laatste krachten de wedstrijd uit pfffff gelukkig het zit er op! Even snel een dropshotje en dan gauw naar de takel.Gelukkig zijn we daar snel bij en ligt de sloep alweer gauw op de trailer. Mieke had heerlijke biertjes en chipjes voor ons mee genomen en dat ging er goed in. Bij het 5e chipje schoot eindelijk mijn druiven velletje los,wat een verlossing…. We hebben allemaal lekker geroeid en alles gegeven en ondanks wat de uitslag zou zijn waren we tevreden, op naar de tent!

W2


NA DE WEDSTRIJD

Bij de tent aangekomen gaan sommige snel naar de douche terwijl weer anderen een heerlijk biertje of roseetje naar binnen laten glijden.Echt superlekker smaakt dat na zo’n wedstrijd en hij komt ook 2x zo hard aan dus na 2 roseetjes zijn we alweer helemaal in de juiste stemming. We zoeken gauw onze roeivriendjes en vriendinnetjes op om natuurlijk de wedstrijd en andere zaken door te spreken maar na 4 drankjes gaat het al gauw nergens meer over. De Tom tommers nodigen ons uit om in Muiden ook nog even wat drankjes te komen doen, de Doxavriendjes maken weer gezellig een dansje met ons,de Zeestegers,de Zeeotters, de W2ers etc ze waren er allemaal weer om gezellig met ons een feestje te bouwen. Vandaag zagen we ook nog een oud tijgergezichtje van Mijntje die wegens een nek blessure een jaar uit de running is,leuk om haar hier te zien en het gaat goed met haar. Willie moet helaas vroeg naar huis en baalt daar natuurlijk van maar de andere tijgers feesten dan wel voor haar in de plaats…..

feesten


onze vaste fans Floor en Jarim


Dan is het weer zover, de prijsuitreiking!!! We verwachten er niet zoveel van maarrrrrr we zijn toch 4e overall geworden en daar zijn we heel blij mee!Hiermee zijn we dit jaar tweede geworden in het algemeen klassement en dat is niet iets om je voor te schamen toch? De winnaar bij de dames waren natuurlijk de Tom tommers dat kan ook niet zijn gewoon dit jaar het allersterkste team, gefeliciteerd dames!

vierde prijs


Norrie en Renaat


Na de prijsuitreiking maken we nog een paar dansjes. Dit jaar,in tegenstelling tot andere jaren, was er echt een goeie band en dat zorgde ervoor dat bij iedereen de beentjes van de vloer kwamen, één hossende roeimassa!Dan zit het erop we gaan naar huis. Als ik op het pontje kijk naar alle feestende mensen kijk die nog op de kant staan denk ik wat was het weer een mooie, gezellige dag!!

Doxa


Amsterdam,Amsterdam….

- V i d e o ! -
Beelden van rond de start. Bovenaan oproeien naar de start en de start van de Voorbijganger. Daaronder de start van de Kaag 1 met de roeivriendinnen van de Kaag (10 minuten eerder).
Start: Klik op een beeld om een video te starten
Oproeien naar de start van de Voorbijganger, Klik om video te starten

Hester


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.