BETER LAAT DAN NOOIT!OP zaterdag 14 oktober 2006 roeiden de Kaagtijgers de 20ste sloepenrace in de grachten van Amsterdam, een race over ongeceer 25 km. De tekst van deze special bestaat uit het "verslag vanuit de Voorbijganger". Dit is een vroege versie van de special.


Het is weer zover vandaag gaan we naar de hoofdstad om een stukje te roeien.Na alkmaar hebben we niet zo hard meer getraind wel wat bruggetjes geoefend in de stad en dat gaf ons ook weer eens de gelegenheid om wat te drinken bij Einstein. Ik zeg met nadruk wat te drinken want het waren er deze keren echt niet meer dan twee!!

Onze Marco had alles bij ons in de sloep bijgebogen en op gepoetst om ons een goede wedstrijd te kunnen laten varen. Hij heeft zelfs wat asters die hij zelf gekweekt heeft naar ons vernoemd om ons gunstig te stemmen, is dat niet gaaf? Zo hebben we aster Marjolein, Mieke, Wilma, Renate, Esther en natuurlijk de mooie, sterke en lekker ruikende aster: HESTER !!!!

De asters: Marjolein, Mieke en Wilma
Aster Marjolein Aster Mieke Aster Wilma

De asters: Renate, Esther en Hester
Aster Renate Aster Esther Aster Hester


En dat wordt de topper, daar gaat Marco geld mee verdienen, zeker weten!! Een beetje jammer dat de andere tijgers daar ietwat jaloers op zijn, zij noemen mij nu tegenwoordig HASTER, een beetje jammer……

Maar goed, zaterdag zijn Marco, Mieke, Renate, Wilma en ik om half negen naar Amsterdam vertrokken. Er stond een enorme rij met sloepen te wachten voor de takels maar dat gaf ons weer even de gelegenheid om bij te kletsen met de andere roeiers. Buiten onze vriendjes van de zeesteeg hadden we in alkmaar alweer nieuwe potentiële vriendjes gezien, de Zeeotters. Gelukkig stonden ze naast ons te wachten en konden we ze even goed bekijken en Renate heeft ze goedgekeurd als nieuwe roeivriendjes van de kaagtijgers…..Renate had ook wat gezegend water meegenomen uit Lourdes en heeft onze sloep nog even voor het takelen gezegend voor een goede race.

Daarna was onze boot snel aan de beurt om getakeld te worden. Marco zet de auto even weg en dan kunnen we roeien naar Nemo..Het was weer eens verbazingwekkend hoeveel sloepen met hele sterke mannen erin zich lieten slepen, niet te geloven! Wij roeien de hele sleep natuurlijk voorbij en zingen de mannen met het homo lied toe en dat vonden ze niet echt leuk geloof ik….

Bij de tent stond de rest van de tijgers al op ons te wachten. We kunnen op ons gemak nog een bakkie of twintig doen want wij hoefden pas om 13:00 uur te starten. MankeMmijntje en Rijnder waren gekomen om ons aan te moedigen en rond 12.00 uur kwam mijn lieffie eraan. Hij had de fiets meegenomen in de auto om het parcours mee te fietsen. Behangen met stopwatches en camera’s was hij er klaar voor. Hij moest de start filmen, de tijden van de kaag 1 en van ons opnemen, dan zo’n beetje bij iedere brug de tussenstand doorgeven en foto’s maken en dan weer terug racen naar de finish om daar weer hetzelfde te doen als bij de start,het valt niet mee om de man van een tijger te zijn…...

Voor de start even inroeien en een groet uitbrengen aan Dick van Amerongen en de wedstrijdleiding en dan kunnen we beginnen. Daar liggen we als klein damessloepje tussen 3 herensloepen best wel spannend. Het sein klinkt en daar gaan we!!

- V i d e o ! -
Beelden van rond de start. Bovenaan oproeien naar de start en de start van de Voorbijganger. Daaronder de start van de Kaag 1 met de roeivriendinnen van de Kaag (10 minuten eerder).
Start: Klik op een beeld om een video te starten
Oproeien naar de start van de Voorbijganger, Klik om video te starten Start van Voorbijganger met de Toverbal, de Thussen Uit en de Steenbok, Klik om video te starten
Start van roeivriendinnen in de Kaag 1, Klik om video te starten


De heren hebben het gelukkig niet gemakkelijk met ons en dat is een supergevoel maar uiteindelijk moeten we ze toch laten gaan. We proberen in de buurt te blijven maar dat lukt niet erg, deze race moeten we alleen roeien en dat valt niet mee.

In de Amsterdamse grachten, onder bruggen door


Normaal geeft het je een kick om hier en daar wat in te halen maar dat ging nu niet gebeuren. Wij zaten tussen de echte snelle, sterke herenboten in en dat is toch een maatje te groot voor ons dat ging niet lukken.

In de Amsterdamse grachten, onder bruggen door


We hebben weinig oponthoud gehad onderweg en ondanks dat het best een lange race is hebben we toch genoten van alle support op de bruggen, wat is dat gaaf daar doe je het toch voor?

- V i d e o ! -
Beelden van onderweg. Start: Klik op een beeld om een video te starten
Doorkomst van de Voorbijganger, Klik om video te starten Doorkomst van de Voorbijganger en anderen, Klik om video te starten


- V i d e o ! -
Beelden van onderweg. Ook Trewes 3 kwam voorbij. Start: Klik op een beeld om een video te starten
Doorkomst van Trewes 3, Klik om video te starten


In de Amsterdamse grachten, onder bruggen door


Na 2 uur 42 minuten en 50 sec komen we eindelijk over de finish maar beter laat dan nooit, toch? We hebben verloren van de kaag 1 en zijn na 2 jaar de whalercup kwijt geraakt. Maar ja je raakt toch een beetje op dat ding uit gekeken als je er al zolang tegenaan kijkt…..Na de race gaan we heerlijk borrelen in de tent, het was wel wat koud en van 8.75 euro voor een stokje saté wordt je ook niet echt blij maar het was gezellig. De damesploegen waren bijna allemaal weg dus voelden wij ons genoodzaakt om dan maar met de heren te praten, het is niet anders…..Zo hebben we gezellig met de mannen van de Pollux, W2, de zeeottertjes, Doxa en nog vele anderen gesproken en hebben ze uitgenodigd om in het voorjaar eens bij ons op de Kaag in Kromhout whalers te komen roeien en dat vonden ze een leuk idee.

Ondertussen waren we van de kou zowat aan de grond vast gevroren maar we wilden sportief blijven om ook deze keer de meiden van staal toe te juichen als zij hun prijs in ontvangst zouden nemen. De dames Bruzer waren eerste geworden en de waterheks tweede, gefeliciteerd dames. Bij de Trewes3 gaat het dit jaar ook steeds minder goed, zij waren vierde. De kaag 1 was vijfde en wij waren zevende en kregen toch nog een bekertje. Helaas zaten de dames van de kaag 1 nog in de kroeg en waren onze heren al naar huis waardoor 2x een prijs niet werd opgehaald en dat vind ik wel een beetje jammer. Maar goed, wij waren er wel en hebben genoten van deze gezellige dag!

En nu op naar het weekend in Muiden waar we deze keer nergens meer voor hoeven te strijden, dat is ook weleens lekker….

Hester


Terug naar de Specials- en Archiefpagina van de Kaagtijgers.

Terug naar de Hoofdpagina van de Kaagtijgers.

Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.