Kaagtijgers.!!!

Zaterdag 5 en zondag 6 november afsluiting van het roeiseizoen in Muiden komt allen!!!!!>

De Kaagtijgers is een dames-roeiteam van de KWV de Kaag uit Warmond. Jaren geleden (vorige eeuw) begonnen als de dames van een gemengd recreatie-roeiteam, is dit team uitgegroeid tot het beste dames-wedstrijdteam van "KWV de Kaag". In 2004 , 2005 en 2008 werden de Kaagtijgers nationaal kampioen in het klassement voor Kromhoutwhalers, in 2005 behaalden ze ook de eerste plaats in de hoofdklasse B en de tweede plaats in het Algemeen Klassement van de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN, zie daarvoor de link-pagina).


De troep Kaagtijgers bestaat uit de tijgerbloemen:

Tijgerbloem (tigridia pavonia) Tijgerbloem (tigridia pavonia) Tijgerbloem (tigridia pavonia) Tijgerbloem (tigridia pavonia) Tijgerbloem (tigridia pavonia)

Naam

Positie in de boot

* Mieke

BB1,

* Marjolein

SB1,

* Wilma

BB2

* Esther

SB2

* Jacqueline

BB3, boots

* Hilde

SB3

* Caroline

BB4

* Maaike

SB4

* Marieke

SB?

* wie o wie Hester??

BB?Mieke Roerganger Mieke

is deze wedsstrijd het geheime wapen van de Kaagtijgers. Deze tijger wilde ondanks haar blessure meedoen aan de MPM 2010 Niet roeien dan maar sturen.......En ze heeft het geweldig gedaan.


Marco Roerganger Marco is het geheime wapen van de Kaagtijgers. Deze stuurtijger bezit de gave het onderste uit de Kaagtijgers te halen en ze over het water te doen stuiven. Hoewel Marco een man is kunnen de Kaagtijgers toch meedoen als damesteam, dat mag zolang er geen man aan de riemen zit. Op de foto hiernaast zien we Marco met zijn favoriete attribuut.

Op de wekelijkse roeiavonden wordt er meegeroeid door Ton en Rijnder. Dit hangt af van het wedstrijdschema, kort voor de wedstrijden wordt er geoefend in wedstrijdformatie met alleen maar roeisters.


Voorbijganger De sloep waarin de kaagtijgers roeien is een "Kromhoutwhaler", een klassiek type roeiboot met vier vaste zitbankjes waarop je twee aan twee zit. Bij het sloeproeien roei je niet met je benen (dat is gebruikelijk bij moderne high-tech roeiboten met schuifbankjes) maar met je rug.
In deze sloep (de Voorbijganger) roeien de Kaagtijgers tijdens het roeiseizoen elke woensdagavond. Vaak komen we daarbij (letterlijk) in het vaarwater van de zomeravond-zeilwedstrijden. Kaagtijgers houden er rekening mee dat op open water een roeiboot wijkt voor een zeilboot. Het is ook elke keer weer fijn als een motorbootschipper er rekening mee houdt dat op open water een motorboot wijkt voor een roeiboot.


Tactische manoeuvre Kaagtijger  over boord De training bestaat meestal uit het maken van een roeitocht op de meren van de Kaag of, als het erg hard waait, door smalle wateren in de omgeving, bijv. naar Leiden. Onderweg worden er altijd tussenstops gemaakt, daarbij gaat het vaak om bespreking of oefening van tactische wedstrijd-manoeuvres (misschien nog wat meer aandacht voor de manoeuvre "tijger over boord"?) maar als het even kan stoppen we ook bij de Kaagsocieteit want daar zorgt Frans altijd voor een atmosfeer waarin Kaagtijgers goed gedijen.


Frans
Hester gesnapt Hier links zien we Frans terwijl hij weer eens een Kaagtijgers-special mixt. Meestal worden die geserveerd in kleine glaasjes (het is ook voornamelijk om te proeven) maar deze specials zijn vaak zo lekker dat je daarvan natuurlijk niets kunt achterlaten in de mix-beker. Op de foto rechts wordt iemand betrapt die het onderste uit de kan haalt.

Dropshot En nu we het toch over Frans hebben: Frans heeft de Kaagtijgers ook laten kennismaken met de Dropshot. Dit is een wondermiddel tot algemene verhoging van de teamgeest en tot verbroedering/verzustering. Dit wondermiddel wordt normaal genuttigd uit een reageerbuis zoals op de foto te zien is. Het zakt weliswaar in je benen maar, zoals hierboven al ergens is uitgelegd, omdat je die toch niet gebruikt bij het sloeproeien is dat geen bezwaar.


Het Sociale aspect. Waarschijnlijk was tussen de regels door al te lezen dat de Kaagtijgers, of eigenlijk de hele woensdagavondploeg van de Voorbijganger, meer is dan alleen een roeiploeg. Het is een stel roeivrienden die met elkaar plezier maken, zowel bij het roeien als daarbuiten.


Gebruik nu het menu aan de bovenkant van het scherm om deze site verder te verkennen. Indien uw browser geen frames ondersteunt kunt u hier desondanks toch naar de actualiteiten- en weblogpagina.


Colofon:
* "De Kaagtijgers" is een roeiteam van KWV de Kaag, maar deze webstek is onafhankelijk van -, en de inhoud valt niet onder verantwoordelijkheid van KWV de Kaag.
* "De schrijftijger" is een uitdrukking voor diegene uit de Kaagtijgers die ergens een verslag van heeft geschreven. Het is niet steeds dezelfde persoon.
* Deze website is het best te bekijken met een beeldinstelling van 1024 x 768 of meer pixels, maar de foto's zijn ook allemaal binnen een scherm van 800 pixels breed helemaal te zien.
* Deze webstek wordt onderhouden door Rijnder Hagedoorn, te bereiken via de contactpagina.
* Deze website is simpel, de meeste editing wordt rechtstreeks in html gedaan met notepad. Van Java wordt alleen scripting gebruikt. De weergave wordt alleen geverifieerd met IE7.


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" (met het navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.