Actualiteiten en Weblog


17 september 2011:Veerse Meer zie binnenkort onze speciale pagina over deze toch wel zware wedstrijd.
.

12 juni 2011:Venetie zie onze speciale pagina over deze prachtige protest tocht .
Een heel indrukwekkend evenement in en om Venetie

28 mei 2011:Zaanslag zie onze speciale pagina over onze thuis wedstrijd .
Het was weer een zware wedstrijd maar een heerlijk feest....

Zaan 23 april 2011:Zaanslag zie onze speciale pagina over deze gezellige wedstrijd .
Alweer de tweede wedstrijd voor ons dit seizoen. Binnenkort een verslag hiervan

Vecht  2 april 2011:Vechten op de Vecht zie onze speciale pagina over deze wedstrijd .
De start van het roeiseizoen.

muiden  6 en 7 november 2010:Muiden Pampus Muiden zie onze speciale pagina over deze wedstrijd .
De jaarlijkse afsluiting van het roeiseizoen .

BBQ  12 juni 2010:4e Kaagrace zie onze speciale pagina over deze wedstrijd .
Onze Thuiswedstrijd, in het teken van het 100 jarig bestaan van onze vereniging.

17 april 2010:20e Noordzeekanaal Sloepenrace zie onze speciale pagina over deze wedstrijd .
Lekker dicht bij huis .

Finish heren Vechten op de Vecht3 april 2010:2e Vechten op de Vecht zie onze speciale pagina over onze 1e wedstrijd van het seizoen, de 2e vechten op de Vecht .
Het beloofd weer een supergezellige wedstrijd te worden!!!met al onze roeivriendinnen en vrienden. en we hopen weer met een prijs huiswaarts te reizen .

muiden weekend  31 oktober en 1 november 2009 het is weer zo ver Muiden here we come :Muiden Ooooo wat was het weer een geweldig weekend. Geniet mee op onze speciale pagina over de M.P.M. 2009

Amsterdam10 oktober 2009:Amsterdam Zie onze speciale pagina over deze lange maar ongelofelijk gave 23e Grachtenrace!!!

het weekend  12 september 2009:Veerse Meer Zie onze speciale pagina over dit goddelijke weekend !!!

iedereen werd ingeschakeld  13juni 2009:Rotterdam Zie onze speciale pagina !!!

iedereen werd ingeschakeld  13 juni 2009:De Kaagrace Zie onze speciale pagina over deze fantastische dag !!!

Dank aan Dolly Bernadette en Nel 22 mei 2009:De HT. Voor de vijfde maal werd de HT geroeid. Dit maal een team van drie Tijgers aangevuld met twee Bluffers en een Vecht dame Zie onze speciale pagina !!!

Dansen met de zeilers 13 mei 2009:Feestje op de kaagsoos vanwege onze behaalde derde plaats in de Zaan. Zie onze speciale pagina !!!

De nieuwe kleren van de nieuwe spons 9 mei 2009:De slag om de Zaan 2009 weer een geweldig gezellige wedstrijd Zie onze speciale pagina !!!

Marco poetst zelfs de boot 25 april 2009:8e Lemmer Iepen Friesk Kampioenskip zie onze speciale pagina over de Iepen Frisk kampioenskip .
Holland tegen Friesland !!! Deze keer geen prijzen behalve dan dat we de snelste dames waren.

Finish heren Vechten op de Vecht4april 2009:1e Vechten op de Vecht zie onze speciale pagina over de 1e wedstrijd op de Vecht .
Het was een supergezellige wedstrijd en goed georganiseerd!!! Hiervoor onze complimenten, en... we zijn weer met de nodige prijzen huiswaarts gereisd.

Feestje Marco en Heidi22 november 2008: Feestje van de stuurman en zijn bruid(en)!binnenkort speciale pagina over dit super feest.
Marco en Heidi vierden hun 12 en een half jaar bij elkaar feest. En natuurlijk waren ook zijn Tijgertjes uitgenodigd. Zij zijn inmiddels al toe aan hun vijf jarig jubileum met Marco maar dat wordt een ander keertje gevierd.

1 en 2 november 2008: De afsluiting van het roeiseizoen: Muiden-Pampus-Muiden,was voor ons de kroon op dit roeiseizoen we wonnen wederom de whalercup, Werden 2e van Nederland en 1ste in de Hoofdklasse!!! speciale pagina over de Muiden-Pampus-Muiden race.11 oktober 2008: De 22e Amsterdamse Grachtenrace het was weer ongelofelijk zwaar maar zoooo cool om te doen speciale pagina over de 22e Amsterdamse Grachtenrace .

20 september 2008: Het Zwarte Water yessss eindelijk weer een overwinning speciale pagina over de race over het Zwarte Water .

30 augustus 2008: Het Veerse Meer een heerlijk weekendje meiden tijgers speciale pagina over de race over het Veerse Meer .

Kaagrace5 juli 2008: Eindelijk onze thuiswedstrijd het was weer een enorme strijd. Waar we helaas niet als winnar uit de bus kwamen. Wat ging er mis?? U leest erover op onze kaagrace special onze speciale pagina over de Kaagrace.

21 juni 2008: Op naar Friesland, de 12 mijl van Hindeloopen roeien. Op dezelfde dag als het Nederlands elftal moest voetballen. Het was niet echt een goede dag voor Oranje. Maar het weer was super. speciale pagina over de 12 mijl van Hindeloopen .

31 mei 2008: De wedstrijd de slag om de Zaan is altijd een wedstrijd waar we weer naar uitkijkenen welke we dit jaar met goed resultaat geroeid hebben zie ook onze speciale pagina over de Zaanse Slag .

5 mei 2008: Ter gelegenheid van bevrijdingsdag werd er vanuit Wageningen een bevrijdingsvuur meegenomen door hardlopers, fietsers en skeelers. Als laatste mochten wij de fakkeldragers over de Maas roeien. We hebben ze naar de passagiersterminal in Rotterdam gebracht waar wij werden opgewacht door de premier en zijn kabinet. Helaas hebben we alleen Ivo Opstelten aarzelend kunnen toezingen. JP zelf hebben we niet gezien wel zijn lijfwachten. Na een heerlijk stukje appeltaart (sommigen 2) en een kopje koffie konden we wel weer gaan.

2 mei 2008: 5 kaagtijgers aangevuld met een meid van staal hebben de moeder van alle roeiwedstrijden geroeid in de Katowice. Het was een zware wedstrijd met als resultaat veel blaren en pijnlijke billen. Het eindresultaat was 15e bij de dames waar we toch echt wel blij mee waren.

19 april 2008: 18e Noordzeekanaal Sloepenrace in IJmuiden was weer een ouderwets succes We zijn 2e geworden in de Hoofdklasse A en 1e bij de kromhoutwhalers.

De Leidse Sloepenrace5 april 2008: Het roeiseizoen werd dit jaar voor de laatste keer geopend met de Leidse Sloepenrace. Het was een koude, natte en winderige dag maar op deze dag behaalden we de van Amerongenbokaal en dat maakte alles weer goed. Volgend jaar begint het roeiseizoen in Weesp! Zie ook onze speciale pagina over de 10e Leidse Sloepenrace.

Huldiging van de kampioenen20 januari 2008: De jaarlijkse huldiging van de kampioenen van KWV de Kaag in de Kaagsocieteit. Op deze daq werden diverse "kampioenen" van de Kaag, in het zonnetje gezet. "Kampioenen" werd hierbij ruim opgevat, het betrof leden die een bijzondere prestatie hadden geleverd. Dat kon een daadwerkelijk kampioenschap zijn, zoals van de Kaagtijgers in de nationale competitie voor Kromhoutwhalers in 2007, maar ook leden die veel voor de vereniging hadden gedaan werden geëerd. Op de mini-foto hiernaast zijn we net verrast met voor ieder een drinkfles met eigen naamopdruk.

Tartuffe in de Kaagsocieteit17 november 2007: Tartuffe in de Kaagsocieteit. Voorlopig roeien we even niet want de sloepen zijn uit het water, maar het blijft erg leuk elkaar te treffen. Toen de Kaagsocieteit een avond met Tartuffe voorstelde grepen we die gelegenheid dan ook aan om daar met z'n allen naar toe te gaan. Tartuffe betrok het publiek (ons dus) in het programma. Op dit mini-fotootje wordt Ruud geknipt en geschoren maar ook andere niets-vermoedende aanwezigen kregen een beurt. Leuk zo'n avond!

MPM: de derde dag verkleed3 en 4 november 2007: Het jaarlijkse en tegelijk grootste roeifeest van Nederland. Bij dit festijn roeiden we de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap in de Kromhoutwhaler klasse en met succes. In de uitslag van Muiden werden we 1e in het klassement Kromhoutwhalers, 2e in de koofdklasse A en 7e in het Algemeen klassement. Ook werd in Muiden de einduitslag van de nationale competitie over 2007 bekendgemaakt en daarin eindigden we als 1e in het klassement Kromhoutwhalers, 4e in de hoofdklasse A en 6e in het Algemeen klassement. Al met al een resultaat om blij mee te zijn. Op de tweede dag roeiden we met maskers op uit het bekende schilderij "de schreew" van Edward Munch, zie hiernaast. Zie ook de speciale pagina (met extra fotopagina's van Kaagschuim, Kaag heren 1 en Kaagse Bluf) over onze MPM op deze site.

13 oktober 2007: 21e Sloepenrace Grachten Amsterdam. Deze keer behaalden we de 2e plaats in het klassement kromhoutwhalers. Deze race had geen andere nominaties die voor ons van betekenis zijn.

6 oktober 2007: 15e Victorie sloepenrace van Alkmaar. We roeiden ons naar tweede plaats in het klassement Kromhoutwhalers, naar de 7e plaats in de hoofdklasse A en naar de 11e plaats in het Algemeen klassement. Zie ook onze foto pagina over de 15e Victorie sloepenrace.

De slag om Makkum15 september 2007: Datum van de 5e slag om Makkum. We roeiden deze wedstrijd best snel, we startten met startnummer 18 en kwamen binnen als eerste van alle sloepen, maar ook andere roeiers zetten hun beste beentje voor waardoor we er toch niet echt uitsprongen in de uitslag. Wel waren we met de Voorbijganger de snelste sloep en zelfs eerste onder de Kromhoutwhalers voor dames maar daarvoor had deze wedstrijd geen nominatie. Zie ook onze speciale pagina over de 5e slag om Makkum. Daar kunt u ook weer doorklikken naar het verslag "vanuit de Voorbijganger".

Maasrace: Finish bij de Müllerpier8 september 2007: In het kader van de Wereld-havendagen roeiden we met nog 41 andere sloepen de Rotterdamse Maasrace. We werden verrast doordat de start iets vroeger was dan aangekondigd en bovendien stroomde het water deze keer landinwaarts in plaats van naar buiten. We werden eerste bij de Kromhoutwhalers, vierde in de hoofdklasse A en vijfde in het algemeen klassement voor dames. Er werden echter geen prijzen uitgereikt voor de Kromhoutwhalers zodat we zonder beker naar huis gingen. Zie voor meer informatie onze speciale pagina.

De Kaagrace7 juli 2007: We roeiden de vernieuwde Kaagrace. Eerdere jaren was dit een roeirace in een hoekje van de Kager plassen die verder werden ingenomen door zeilwedstrijden. Nu was het een apart feest, waardoor er een aantal mooie trajecten kon worden uitgezet. Terwijl de rest van de wereld vanwege het "live earth alert" nadacht over wat ze later zouden antwoorden op de vraag "waar was jij op 7-7-7" maakten wij ons eigen antwoord daarop met een nooit meer te vergeten overwinning op de Kaag. We roeiden de 15 km in 1 uur, 46 minuten en 29 seconden en werden daarmee eerste in het algemeen - en het Kromhoutwhalerklassement. Zie voor meer informatie onze speciale pagina.

Bert in Hindeloopen.16 jumi 2007: Ook dit jaar roeiden we weer de 12 mijl van Hindeloopen (Hylpen). Deze keer roeiden we met een gast-roerganger die zelf niet roeit. Desondanks werden we eerste bij de Kromhoutwhalers, vierde in de hoofdklasse A en vijfde in het algemeen klassement. Zie voor meer informatie onze speciale pagina.

Joep, een klein Kaagtijgertje9 juni 2007: Er is opnieuw een klein Kaagtijgertje geboren!!! Op deze dag beviel Paula van een zoon en inmiddels heet hij Joep. Eindelijk hebben we ook een foto (zie hiernaast). Deze foto is wel een paar dagen/weken later gemaakt. Als u op de foto klikt dan komt er een pagina waarop Joep meer comfortabel (ook zonder leesbril) is te bewonderen.Tijgers in de Waddenzee.18 mei 2007: Vijf Kaagtijgers en drie Meiden van staal roeiden samen de HT-race in de Gebroeders van Amerongen. Na 3 uur, 12 minuten en 14 seconden waren we over. Hiermee behaalden we de achtste plaats van de 29 damesteams. Over de deelname van de "(Kaag)Tijgers van Staal" aan deze 33ste HT-race is er een special op deze website.

De slag om de Zaan12 mei 2007: Dit jaar roeiden we weer de slag om de Zaan, en met succes! We behaalden de eerste plaats in het klassement Kromhoutwhalers. Tot onze verbazing had deze organiserende vereniging besloten de Kromhoutwhalers uit te sluiten bij de uitslag van het Algemeen klassement, terwijl een klassement Kromhoutwhalers alleen maar een gefilterde versie is van het Algemeen klassement (Kromhoutwhalers staan ook in het Algemeen klassement bij de FSN). Zo gebeurde het dat de 7 Dollen werden uitgeroepen tot winnaar in het Algemeen klassement met 43,16 Watt, terwijl wij 47,85 Watt hadden geroeid (+1 strafWatt), onterecht! Het is dan ook maar goed dat deze wedstrijd geen nominatie heeft voor de hoofdklassen. Over onze deelname aan deze slag om de Zaan is er weer een special op deze website

Eerste prijs Kromhoutwhalers21 april 2007: We roeiden de 17e Noordzeekanaal Sloepenrace. Mieke kon vandaag niet mee maar we hadden versterking van Dinie uit de Kaag 1. Dat past ook helemaal in de samenwerking die nu opbloeit tussen de beide damesteams voor de aanstaande HT-race. Het weer was goed en we roeiden nu al weer harder dan in de Leidse sloepenrace. We gingen naar huis met de eerste plaats bij de Kromhoutwhalers, de vierde plaats in de hoofdklasse A en de achtste plaats in het Algemeen klassement. Over onze deelname aan deze 17e Noordzeekanaal Sloepenrace is er weer een special op deze website.

Start van de Kaagtijgers in de Leidse Sloepenrace van 2007, klik hier om naar de special over deze Leidse Sloepenrace te gaan.14 april 2007: Dag van de 9e Leidse sloepenrace. Het was een prachtige dag en een mooi roeifeest. We hadden flink getraind en dat resulteerde vandaag in een tweede plaats. De eerste plaats was voor de Kaagvriendinnen in de Kaag 1. Het was prachtig weer maar door de warmte (de stralende zon) moest onze Mieke na afloop van de race even bijkomen en water en zout aanvullen. Bij de heren ging de eerste plaats deze keer naar Friesland met de Krommedick. Over onze deelname aan deze Leidse Sloepenrace is er weer een special op deze website.

Beraad over het seizoen 200728 februari 2007: Deze avond overlegden we welke wedstrijden we in 2007 gaan roeien en ook hoe we dat willen doen. Natuurlijk roeien we de wedstrijden die genomineerd zijn voor zowel de hoofdklasse A als voor de Kromhoutwhalers. Even natuurlijk is het dat we de wedstrijden van onze eigen vereniging roeien (de Leidse sloepenrace en de Kaagrace). Daarnaast zijn er nog een paar wedstrijden gekozen om het programma te completeren. De tabel met wedstrijden die we zullen roeien kunt u zien op de pagina "Wedstrijden" van deze website.

27 december 2006: De sloepen zijn het water uit. We kunnen nu niet roeien en daarom hadden de Kaagtijgers een gezellige avond in Noordwijk afgesproken met de mogelijkheid de sauna en de zonnebank te gebruiken. Er werd flink bijgepraat, er waren lekkere hapjes, drankjes en video's van de afgelopen jaren, lekkere muziek enz. De Kaagtijgers hebben er al weer zin in! .

Klein Kaagtijgertje?17 november 2006: In de Kaagsocieteit werd het roeiseizoen officieel afgesloten met een gezamenlijke maaltijd (met de diverse roeiteams), en een borrel. Dit betekent natuurlijk niet dat we de rest van dit jaar niet meer roeien. Bovendien konden we Hester feliciteren met haar verjaardag dus waren we niet klaar voor middernacht. De Kaagtijgers hebben ook al weer zin in het komende roeijaar. Er komt opnieuw een klein kaagtijgertje aan en dat zal merkbaar zijn in de bezetting van de riemen.

MPM sloepenrace4 en 5 november 2006: Deze twee dagen van de Muiden-Pampus-Muidenrace vormen de afsluiting van het roeiseizoen. Het was een groot feest en we gingen naar huis met de rapste ronde-trofee, de wisselprijs voor de snelste dames Kromhoutwhaler op handicaptijd, de tweede prijs in de hoofdklasse A, de eerste prijs in de Kromhoutwhalerklasse, en van de FSN de tweede plaats in de Kromhoutwhalerklasse. Over de MPM van 2006 is er een special op deze website. Daar vindt u ook het verslag "vanuit de Voorbijganger" en een column met de onafhankelijke visie van de roerganger.

Grachtenrace Amsterdam14 oktober 2006: Deze dag namen we deel aan de 20ste sloepenrace in de grachten van Amsterdam. Er hadden 137 roeiteams ingeschreven waarvan 28 damesteams. Met 2 uur, 42 minuten en 50 seconden werden we 7e in het algemeen klassement voor dames. Over de Kaagtijgers in de grachtenrace van 2006 is een special geplaatst op deze site.

14e Victorie sloepenrace30 september 2006: De dag van de 14e Victorie sloepenrace. Deze keer was het geen victorie voor de Kaagtijgers. We werden 4e in de hoofdklasse A, 6e in het overall klassement en 2e in het klassement Kromhoutwhalers. Er is een special over dit roeifeest op deze site.

Slag om Makkum16 september 2006: We roeiden de 4e slag om Makkum. In de wedstrijden voor onze competitie zit een erg lange vakantieonderbreking. Daarom deden we deze keer mee aan deze slag als een oefenwedstrijd want deze wedstrijd speelt voor ons geen rol in de competitie. Van onze deelname is een special geplaatst op deze site.

Roeiavond voor zeilers6 september 2006: Deze woensdagavond organiseerden de Kaagtijgers een gelegenheid voor de zeilers van "de Kaag" om eens kennis te maken met het sloeproeien. Al eerder waren de Kaagtijgers op een woensdagavond meegeweest met de zeilers van "de Kaag" en dat beviel zo goed dat we opnieuw samen in de boot stapten, maar nu in roeisloepen. Het was een enorm leuke avond en diverse zeilers vonden dat we hiervan een nieuwe traditie moeten maken. Er is een special over deze speciale avondop deze site.

Rondje REM-eiland19 augustus 2006: De ochtend van deze zaterdag roeiden roei(st)ers van diverse Kaagploegen (waaronder veel Kaagtijgers) een rondje om het REM-eiland (voor de kust bij Noordwijk). Vanwege de sloopplannen voor het eiland was dit misschien het laatste jaar zijn waarin dat kon. Deze dag was het alleen in de ochtend mooi weer. Er werd geroeid in de Kaag 1 en de Caatje van Warmond. Op een tijdelijke pagina laten we de beschikbare foto's om de 10 seconden rouleren.

Kaagweek prijsuitreiking8 juli 2006: De eerste dag van de Kaagweek. Op deze dag vonden de traditionele sloeproeiwedstrijden voor Kromhoutwhalers plaats waaraan deze keer 20 teams deelnamen. De Kaagtijgers veroverden de eerste plaats van de genomineerde wedstrijd over 10 km. Er is een special over onze deelname aan de Kaagweek geplaatst op deze site. De schrijftijger schreef het verslag "vanuit de Voorbijganger" en daarin zijn video's te zien die tijdens de race zelf zijn gemaakt vanuit de volgboot.

(kam)pioenrozen14 juni 2006: Een gewone trainingsavond. Deze avond had Marco een grote hoeveelheid boeketten (kam)pioenrozen georganiseerd en Ton bracht ze naar de Kaagsocieteit. De (kam)pioenrozen werden door de Kaagtijgers uitgedeeld aan de aanwezige zeilers en aan het bestuur dat toevallig zat te vergaderen. Als reactie kwam er een uitnodiging aan de Kaagtijgers dit jaar weer eens mee te gaan zeilen.

Haven van Vlieland (met rode vlag)10 juni 2006: De Kaagtijgers roeiden de Terschelling-Vlieland race, ook wel de TV-race genoemd of de Lutine race. Het was een race met mooi weer maar ook een race waarbij nog lang wordt nagepraat over de resultaten. Er is een special over onze deelname geplaatst op deze site gebaseerd op het "verslag vanuit de Voorbijganger".

Affiche HT-race26 mei 2006: De Kaagtijgers roeiden de HT-race in de Katowice. Na 4 uur en 6 minuten kwamen we aan. Onderweg heeft het de hele tijd geregend, vooral in het laatste deel was het zwaar om alsnog verkleumd tegen de sterke stroom in het Schuitendiep in te moeten roeien. Over onze deelname aan deze HT race is een special geplaatst op deze site. De tekst van de special is deze keer het verslag door de schrijftijger "vanuit de Katowice".

Ad Bisschops19 mei 2006: Een aantal Kaagtijgers was aanwezig in de kaagsocieteit bij de uiteenzetting door Ad Bisschops over de fijne kneepjes van het roeien. Er was bijzondere aandacht voor het functioneren van de stuurman/vrouw. De presentatie die Ad gebruikte is (na enigszins te zijn aangepast) voorlopig als pdf-bestand in te zien door op de afbeeling van Ad hiernaast te klikken. We zouden die informatie wel een meer structurele plaats op de site willen geven, maar maar dan zal eerst de indeling van de website aangepast moeten worden.

Paula voor radio Fryslân13 mei 2006: Het Open Fries Kampioenschap werd geroeid in Lemmer. Deze dag werden wij derde in het Algemeen klassement en in de Hoofdklasse A achter Trewes 3 en de Tobbe. Na een moeilijke start van dit seizoen en gewoon pech door een aanvaring vinden we nu opnieuw aansluiting bij de top. Op het fotootje hiernaast wordt Paula geïnterviewd (in haar beste Fries?) voor radio Fryslân. De special over onze deelname aan deze 5e Lemmer race vindt u hier. Daar kunt u ook doorklikken naar het verslag "vanuit de Voorbijganger".

Afgebroken RVS roeidol6 mei 2006: We roeiden de roeisloepenrace van Grou(w). De eerste helft ging goed, we hadden veel sloepen ingehaald totdat we nog maar ongeveer 4 roeisloepen voor ons hadden. Ongeveer halverwege hadden we een aanvaring met een zeilboot, sommige Kaagtijgers liepen daarbij een zware klap op en iemand raakte bewusteloos. Een roeidol was afgebroken en een tweede totaal ontzet. We hebben de race uitgeroeid met twee roeisters minder. Hoewel de uitslag daarna niet meer van betekenis kon zijn waren we nog 13e in het algemeen klassement en 2e in het klassement Kromhoutwhalers. Er is weer een special over onze deelname aan de roeisloepenrace van Grou(w) op deze site en van daar kunt u doorklikken naar het verslag "vanuit de Voorbijganger".

Drukte voor de Zuidersluis22 april 2006: We roeiden de Noordzeekanaalrace in Ijmuiden. Bij deze race behaalden we de eerste plaats in het klassement Kromhoutwhalers. Ook ontvingen we de speedcup voor dames, maar we werden bericht dat die ten onrechte aan ons uitgereikt zou zijn. Er werd nog meer ten onrechte uitgereikt, maar los daarvan blijkt dat we er dit seizoen voor het algemeen klassement harder aan zullen moeten trekken. Er is op deze website een special over onze deelname aan de 16e Noorzeekanaal-sloepenrace.

Kaagtijgers na de eerste brug8 april 2006: De Leidse sloepenrace is voor ons altijd de opening van het roeiseizoen. Na deze race voelt het alsof dit jaar weer veel goeds kan brengen want we zijn het nieuwe jaar begonnen met een daverende overwinning. Dat plaatst ons meteen weer aan de leiding van het Kromhout-whaler-klassement. Over onze deelname aan de leidse Sloepenrace is er een special op deze website.

Overleg van de Kaagtijgers26 februari 2006: Op deze dag overlegden de Kaagtijgers over wat we willen doen in 2006 en vooral over hoe we dat willen doen. Een belangrijk onderdeel daarvan is ons roeiprogramma, de nieuwe versie daarvan is nu weergegeven op onze pagina "Wedstrijden".

. Bij de vergadering van de FSN11 februari 2006: In Lelystad vond de jaarvergadering plaats van de FSN. De FSN stelde de nominaties vast voor de hoofdklasse, de nominaties voor 1e, 2e en 3e klasse werden tijdens de vergadering nog niet vastgesteld. Na de vergadering werden in een bijeenkomst van Kromhoutwhaler-roeiers de nominaties voor het Kromhoutwhaler-klassement vastgesteld. Alle nominaties zijn inmiddels vermeld op de website van de FSN.

De Dijk in de Ahoyhallen3 februari 2006: Uit het Kaagtijgerleven: Een zware delegatie van de Kaagtijgers, vergezeld van partners en van een enkele Meid (ze kwam binnen zonder kloppen ...) ging deze avond naar "de Dijk" in de Ahoyhallen. We genoten van een muziekspektakel van twee en een half uur zonder een pauze daarin.

Huldiging van de Kaagtijgers22 januari 2006: Bij gelegenheid van de ALV van KWV de Kaag werden de watersporters gehuldigd die het afgelopen jaar tot flinke prestaties waren gekomen. Ook het kampioenschap Kromhoutwhalers van de Kaagtijgers en de tweede plaats in het algemeen klassement van de FSN waren het bestuur opgevallen. Daarom werden de Kaagtijgers eens in flink het zonnetje gezet. Roeicommissaris Willem bleek alvast vol verwachting over de resultaten van de Kaagtijgers in 2006, als u op het eerste beeldje hiernaast klikt dan hoort u iets meer dan een halve minuut van zijn toespraak. Helaas was er veel achtergrondgeluid. Er waren voor ons ook handdoeken met het opschrift "Kampioen Kaagtijgers 2005".

gezellig samen eten bij Buddhas18 januari 2006: Deze avond gingen we gezellig samen uit eten bij Buddhas. We hadden elkaar al weer veel te lang niet gezien dus viel er veel bij te praten, deze keer samen met Frans en Marscha. Het bleek dat de Kaagtijgers er ook in 2006 weer zin in hebben.

Wilma schuurt de Voorbijganger11 januari 2006: Onderhoud aan de roeisloepen van "de Kaag". Deze weken vindt het onderhoud aan de roeisloepen plaats onder leiding van Ad Bisschops, steeds met een ploeg van ca 5 Kaag-leden. Vandaag wordt de Voorbijganger aangepakt. Met de sloep ondersteboven wordt de buitenkant afgeschuurd en geplamuurd. Hiernaast staat Wilma achter het schuurpapier, later deze week wordt er gelakt en een nieuwe laag anti-fouling aangebracht.

Burgemeester van Warmond29 december 2005: Ook dit jaar zijn de Kaagtijgers genomineerd voor de sportprijs van de gemeente Warmond. De Kaagtijgers waren aanwezig bij gemeentelijke Oudejaarsbijeenkomst waar de sportprijs zou worden uitgereikt. De burgemeester vatte tijdens zijn toespraak de verdiensten van de Kaagtijgers samen, het bleef echter bij een eervolle nominatie.

5 en 6 november 2005: Op deze beide dagen vond de Muiden-Pampus-Muiden (MPM) race plaats. In de races op de eerste dag werden we in het algemeen klassement 3e achter Trewes 3 en Octopus. Bij de prijsuitreiking van de FSN voor het nationaal klassement werden we 1e in de klasse Kromhoutwhalers, 1e in de hoofdklasse B en 2e in het algemeen klassement. Inmiddels is er een special over deze 14e MPM geplaatst op deze site. Daar kunt u ook doorklikken voor het "verslag vanuit de Voorbijganger" en onderaan de special-pagina is er een link naar een extra pagina met beelden van roeivrienden en roeivriendinnen in andere sloepen.

22 oktober 2005: Moord in de Kaagsoos!. In de Kaagsoos vond een moorddiner plaats. Voor één avond lang waren we allemaal een paar honderd jaar terug in de tijd. Ieder kwam ruim aan zijn trekken want er vonden zelfs vier moorden plaats. De Kaagtijgers hadden deze avond een eigen tafel waaraan we probeerden de moorden op te lossen. Daarmee kwamen we helaas niet ver, gelukkig kunnen we beter roeien.

grachtenrace8 oktober 2005: We roeiden de 19e grachtenrace van Amsterdam, een traject van ca 24,5 km rond en door Amsterdam, van en naar het scheepvaartmuseum met tegen de achtergond de replica van een VOC-schip. In het algemeen klassement voor dames behaalden we de tweede plaats, daarbij werden we, als snelste dames, verrast met de speedcup. Op deze site is weer een Special gemaakt met foto- en videobeelden, hiernaast ziet u ons alvast oplijnen voor de start.

Mailtijger24 september 2005: Vandaag openen we een Contactpagina op onze website. Er is een tijdlang nagedacht over een gastenboek, maar dan moeten we daar constant op letten en dat kunnen we niet altijd. De Contactpagina zoals die nu is uitgevoerd heeft dat nadeel niet en biedt toch ruime mogelijkheden voor reacties van iedereen die onze website bezoekt. Neem ook eens een kijkje op de Contactpagina of, nog beter, stuur ons een reactie!

Maasrace3 september 2005: Vandaag roeiden we de 11e maasrace van Rotterdam. We behaalden de eerste plaats onder de deelneemsters van de hoofdklasse B, maar in het algemeen klassment waren we deze keer minder gelukkig en moesten we het met een vierde plaats doen. Op deze site is weer een Special gemaakt met foto- en videobeelden.

27 augustus 2005: Omdat het Open Fries Kampioenschap van Terhorne is afgelast hebben we ons roeiprogramma moeten aanpassen. De nominaties van Terhorne zijn overgegaan naar de Maasrace in Rotterdam van 3 september en die gelegenheid willen we liever niet laten lopen. Omdat we het afgelopen weekend "Makkum" geroeid hebben en het komende weekend de "Maasrace" willen roeien hebben we afgezien van deelname aan de Keizer Carelcup in Gent van vandaag.

24 augustus 2005: Als we op de woensdagavonden roeien over de Kaag zien we altijd zeilboten om ons heen die de zomeravondwedstrijden zeilen. Deze zeilers ontmoeten we daarna geregeld in de Kaagsocieteit en mede omdat de vereniging (de Kaag) een goede band tussen zeilers en roeiers nastreeft gingen de Kaagtijgers deze avond aan boord van de zeilboten de wedstrijd meezeilen. Het was een leuke ervaring voor zowel zeilers als roeiers, het napraten duurde deze avond dan ook bijzonder lang. Dank aan onze zeilvrienden van de Kaag!

Slag om Makkum20 augustus 2005: We roeiden de 3e Slag om Makkum. Dit was weer een goede dag voor de Kaagtijgers, we werden eerste in de hoofdklasse B en bovendien eerste in het algemeen klassement. Er is op deze site weer een Special met foto- en videobeelden.

Sail200517 augustus 2005: De Kaagtijgers bezochten SAIL 2005 in Amsterdam. We zaten in een sloep van de postbank. Het was een fantastische happening met een groot feest bij de tijgers aan boord, met veel drank en zang ...

Marcel Kramer10 juli 2005: Van Marcel Kramer ontvingen wij een MP3 van zijn roei-hit "Van Harlingen naar Terschelling" voor plaatsing op onze site. Het is een bestand van ca 3,8 Mb. Dit was de aanleiding om een downloadpagina toe te voegen (zie de regel bovenaan deze pagina).

Hester haalt eerste prijs9 juli 2005: Op deze eerste dag van de Kaagweek werden de sloeproeiwedstrijden gehouden voor Kromhoutwhalers. In een race van 1 uur 0 minuten en 48 seconden werden we eerste. Van onze sloeproeidag dag van de Kaagweek is op deze site een Special aanwezig met foto- en videobeelden. Vandaar kunt u ook doorklikken naar het verslag vanuit de Voorbijganger.

Kaagtijgerhoning6 juli 2005: Onze laatste trainingsavond voor de Kaagweek. Op zich een gewone trainingsavond met tussendoor een stop in de Kaagsoos. Daar genieten we vaak mee van de gezellige atmosfeer en de gastvrijheid van de zeilers. Deze avond kregen de zeilers daarom een kleine attentie in de vorm van potjes puur biologische honing van het merk "Tijger Honey" (harvested by Marco van Noort Nursery), voorzien van een etiket met Kaagtijgers in actie.

Albert5 juli 2005: Cafe Einstein vierde zijn tweede lustrum. De Kaagtijgers waren uitgenodigd en iedereen probeerde er Bling uit te zien op deze Bling-Bling party. Er is op deze site een aparte pagina met een paar beelden van deze avond, misschien komen er binnenkort nog meer bij.

In de haven van Hindeloopen18 juni 2005: We roeiden de 12 mijl van Hindeloopen. Op deze prachtige zomerdag werden we opnieuw 1e bij de Kromhoutwhalers en 1e van de deelnemers uit de Hoofdklasse B. In het algemeen klassement werden we tweede. Van deze dag is op deze site een Special aanwezig met foto- en videobeelden. Vandaaruit kunt u ook het "Verslag vanuit de Voorbijganger" weer openen.

Marjolein en Roland4 juni 2005: Deze dag vierden we dat Marjolein en Roland 13 jaar getrouwd zijn. Dat gebeurde in een strandtent in Katwijk en natuurlijk waren de Kaagtijgers erbij. Ook Marcel Kramer, sinds de slag om de Zaan bij ons bekend van het lied "Van Harlingen naar Terschelling", was er en toen hij begreep dat hij onder roeiers was bracht hij het nummer opnieuw met verve. In dit videofragment ziet u hoe Kaagtijgers daar in een uitbundige bui op reageren. [Naschrift: via onze Download-pagina kunt u inmiddels een MP3-bestand van dit nummer downloaden!]

Plaatsing van de bekers1 juni 2005: De Kaagsoos is nu zo ongeveer het "home of the Kaagtijgers", en daarom zouden we onze trofeeën op een plank achter de bar plaatsen. Alle bekers (e.d.) die we in 2005 tot dusver verzameld hebben brachten we vanavond mee, maar de grootste beker (1e plaats algemeen klassement te Grouw) pastte niet tussen de planken (zie de foto links hiernaast). Hoe het afliep kunt u zien in de Special die aan deze avond gewijd is.

De beker van Grouw28 mei 2005: De 7e Roeisloepenrace van Grouw is weer een geweldig succes geworden. We wonnen de 1e prijs in de hoofdklasse B, de Speedcup en de wisselbeker voor de eerste plaats in het algemeen klassement voor dames. Daarnaast wonnen we de 1e prijs in het klassement Kromhoutwhalers, maar helaas was deze wedstrijd niet genomineerd voor het nationaal klassement. Op deze site is een Special geplaatst met meer informatie en foto's, vandaaruit kunt u ook het "verslag vanuit de Voorbijganger" door de schrijftijger aanklikken en lezen.

Slag om de Zaan21 mei 2005:Vandaag roeiden de Kaagtijgers de Slag om de Zaan. In het klassement voor Kromhoutwhalers voor dames behaalden we de eerste plaats. De tweede plaats werd bezet door de Meiden van Staal en de derde plaats door de Kaagse bluf, allebei ploegen vol Kaag-vriendinnen en beiden wensen wij hiermee van harte geluk. Op deze site is een Special geplaatst met meer informatie en foto's, vandaaruit kunt u ook het "verslag vanuit de Voorbijganger" door de schrijftijger aanklikken en lezen.

De Brandaris, vuurtoren van Terschelling6 mei 2005: De Kaagtijgers Wilma, Mieke, Hester en Renate roeiden de HT-race samen met Monique em Mijntje in de "Katowice", een 6-persoonssloep. Monique en Mijntje roeien omgekeerd ook wel eens met de Kaagtijgers mee in de Voorbijganger (bijv. Monique onlangs in Ijmuiden). De sloep werd gestuurd door Marco. Op deze website staan hier de eerste beelden van Kaagtijgers in de HT-race. Bovendien is er het verslag vanuit de Katowice door een van de Kaagtijgers. Het laatste nieuws over de HT-race verschijnt op www.htroeien.nl

Roeiavond21 april 2005:Een gewone avond waarop de Kaagtijgers roeiden. Toevallig had iemand een camera bij zich en was er een mooie avondzon wat resulteerde in mooie opnamen. Daarom hebben we deze keer de foto's geplaatst op de manier zoals we dat anders doen bij een special (meestal n.a.v. een wedstrijd) en kunt u een indruk krijgen van hoe onze trainingsavonden verlopen. Op deze website staan hier de beelden van de roeiavond.

Noordzeekanaal Sloepenrace16 april 2005: In de 15e Noordzeekanaal sloepenrace werden de Kaagtijgers eerste binnen de Hoofdklasse B, eerste van de Kromhoutwhalers en bovendien wonnen we de speedcup. Dit alles dankzij een race over 15,2 km die we aflegden in 1 uur, 34 minuten rond, met een vermogen van 60,23 Watt. Onze Kaagvriendinnen in de Kaag 1 werden in 1 uur 39,59 seconden met 48,44 Watt eerste binnen de Eerste klasse dames, waarvoor onze hartelijke gelukwensen. Op deze website staat een special over de 15e Noorzeekanaal-sloepenrace.

7e Leidse Sloepenrace2 april 2005: In de Leidse sloepenrace behaalden de Kaagtijgers vandaag de eerste plaats. Dit mooie resultaat zou niet mogelijk zijn geweest zonder de bijzonder sportieve hulp van onze Kaagvriendinnen, de Meiden van Staal die de tweede plaats behaalden, waarvan Janine als invalster met ons meeroeide. Van de 7e Leidse sloepenrace van de Kaagtijgers is op deze site een special aanwezig.
Voortvloeiend uit verwikkelingen tussen twee andere sloepen ontstond er ook een protest tegen de Kaagtijgers, de protestcommissie deelde een straf uit van 1 Watt maar gelukkig had dit voor de Kaagtijgers geen gevolg in de uitslag.

9 maart 2005: Vandaag hebben we voor de eerste keer in dit seizoen weer geroeid. Gisteren was de haven ijsvrij en ging onze sloep weer het water in. Geweldig om weer eens samen te roeien, we hadden de slag onmiddellijk weer te pakken. Het voorgevoel voor dit seizoen is dan ook goed.

Klein Kaagtijgertje?3 maart 2005: Er is opnieuw een klein Kaagtijgertje geboren!!! Karien is bevallen van een zoon en hij heet Loek. Alles gaat goed, moeder en kind zijn inmiddels weer thuis uit het ziekenhuis. Zodra we een foto hebben komt die op de website. [Naschrift: zie voor de foto de special over de Kaagweek van 2005]

1 maart 2005: De FSN heeft inmiddels vastgesteld in welke klasse de roeiploegen (eigenlijk de sloepen) roeien in het roeisezoen van 2005. De Kaagtijgers gaan in één keer van de tweede klasse dames naar de dames Hoofdklasse B. De eerste klasse dames wordt overgeslagen. Zie ook de FSN site (via de link op onze links-pagina)

23 februari 2005: Tijdens een bijeenkomst in "Buddha's" stelden de Kaagtijgers hun lijst met roeiwedstrijden voor 2005 op. De lijst verscheen nog dezelfde avond op deze website, zie ook onze Roeiwedstrijden-pagina.

Kaagse bluf, Kaagtijgers en Meiden van Staal aan de lange tafel13 februari 2005: Een gezellige namiddag/vooravond bij Einstein met alle damesteams van KWV de Kaag: de Kaagse Bluf, de Kaagtijgers en de Meiden van Staal. Dit was de eerste keer dat de damesteams eens gezellig een bijeenkomst met z'n allen onder elkaar hadden. Vooraf werd er samen geborreld, op een geven moment opende Hester de happening oficieel met champagne, en konden we naast het borrelen roei-video's bekijken van het afgelopen jaar. Daarna met zijn allen aan een lange tafel achter een thaise maaltijd terwijl er ondertussen nog meer video's verschenen, zie de foto hiernaast.

12 februari 2005: Bij de vergadering van de FSN is vandaag de lijst opgesteld met wedstrijden die men wil nomineren voor het klassement Kromhoutwhalers. Voor de dameswedstrijden staan op deze lijst: Leidse Sloepenrace, Zaanslag, TV-race, Hindeloopen, Kaagweek, Alkmaar, Amsterdam en Muiden. Nu we deze lijst kennen kunnen we onze wedstrijden voor dit jaar gaan plannen. Zie voor het volledige overzicht van de wedstrijden de website van de FSN.

28 januari 2005: De Kaagtijgers bezochten "De vrienden van Amstel live" in de Ahoy hallen in Rotterdam.

9 januari 2005: De Kaagtijgers hadden een eigen nieuwjaarsbijeenkomst. Iedereen was uitgenodigd met partner en eventuele kinderen. Marie-Josée en Tom hadden overal voor gezorgd, er waren hapjes en drankjes in feestelijke hoeveelheden. Het werd weer een ouderwets gezellige boel, de sfeer is te proeven uit het videofragment waarvan hiernaast het eerste beeldje te zien is. Klik op dit eerste beeldje om de video te starten, als de verbinding te traag is gebruik dan eventueel een rechtermuisklik op deze link en kies daarna voor "Doel opslaan als ...". Het Kaagtijgerlied werd gezongen en dat was nog maar het begin, diverse meezingers uit het vaste Kaagtijger-repertoire kwamen ook voorbij. Er werden herinneringen opgehaald over het afgelopen jaar en er werd al eens verkennend gepraat over de wedstrijden die we misschien in 2005 willen roeien. Esther is weer helemaal terug en ze neemt het bootsvrouw-stokje over van Hester (die overigens enthousiast blijft meeroeien). Dank aan Marie-Josée en Ton voor alle voorbereidingen.

Felicitaties van de loco-burgemeester van Warmond3 januari 2005: Het is even rustig geweest, maar inmiddels zijn de kwaliteiten van de Kaagtijgers ook bekend bij het gemeentebestuur van Warmond. De Kaagtijgers zijn genomineerd voor de sportprijs 2004 van Warmond, er zijn trouwens nog meer genomineerden met bijzondere sportieve prestaties. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Warmond in het Trefpunt ging de sportprijs uiteindelijke naar Jolanda Vergeer met haar touwtrekteam. Op de bijgaande foto ziet u hoe loco-burgemeester Antoon de Vroomen op het podium de Kaagtijgers feliciteerde met de sportieve prestaties in het sloeproeien.Naut1 december 2004: Een paar weken geleden (26 september) maakten wij al melding van de geboorte van Naut, de zoon van Esther. Op 1 december gingen de Kaagtijgers op kraamvisite. Naut heeft een enorm vertederend effect op Kaagtijgers, ze konden er niet afblijven. Naut ging van schoot naar schoot, hield ondertussen de productie gaande en deed in zijn rompertje soms alsof hij sliep. In verband met de voorbereiding op zijn maatschappelijk functioneren werd Naut meteen uitgerust met een paar roeiriempjes zodat hij vooruit kan komen in deze wereld, compleet met dollen, laarzen en nog meer waar hij in dit leven veel plezier van zal hebben. Natuurlijk was er het ritueel van de Kaagtijgers (Gelijk!!!) zodat zijn toekomst nu alleen nog maar voorspoedig kan zijn.


26 november 2004: Tijdens de algemene ledenvergadering van de KWV de Kaag in de kaagsocieteit werden de Kaagtijgers gelauwerd omdat ze kampioen waren geworden in 2004. Voorzitter Jan-Bart nodigde de Kaagtijgers naar voren en gaf toen het woord aan roeicommissaris Willem die de prestaties samenvatte. Van de toespraak van Jan-Bart en Willem maakten we een video/audio-opname warvan u hier het eerste beeldje ziet.. Klik op dit eerste beeldje om de video te starten, als de verbinding te traag is gebruik dan eventueel een rechtermuisklik op deze link en daarna kiezen voor "Doel opslaan als ...". Aan het eind van de toespraak kreeg iedere Kaagtijger een erepenning. Het was de eerste ALV waar al voor het begin werd gezongen en ook na het officiele gedeelte maakten de Kaagtijgers er een gezellige boel van. Er waren leuke foto's als aandenken aan dit fantastische roei-jaar en op de achterkant verzamelde iedereen handtekeningen van de teamgenoten.

6 november 2004: De eerste dag van de race Muiden-Pampus-Muiden. Deze eerste dag werden de races gevaren waarvan de uitslagen het belangrijkst zijn. Er werden twee races gevaren en de tijden van de beide races werden bij elkaar opgeteld, evenzo de afstanden van de beide races. Het resultaat daarvan werd gepresenteerd als de "tussenstand", maar deze uitslag is de basis voor de bijdrage aan de nationale klassementen. De Kaagtijgers werden eerste van de dames-Kromhoutwhalers, eerste in de tweede klasse dames en vierde in het algemeen klassement voor dames, bij deze uitslagen werd de volgorde bepaald op basis van het vermogen (dus met de Cw-waarde).
Na de prijsuitreiking door de M-P-M-organisatie werden prijzen uitgereikt door de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN). Door de FSN werden de Kaagtijgers (de Voorbijganger) uitgeroepen tot winnaars in het nationaal klassement van kromhoutwhalers voor dames van het jaar 2004. Ook werden de Kaagtijgers (de Voorbijganger) door de FSN uitgeroepen tot winnaars in de 2e klasse dames van het jaar 2004. Tussen haakjes is hier de Voorbijganger vermeld omdat in de uitslag de sloep wordt genoemd in plaats van het team.
Op deze site is een Special geplaatst met beelden van de MPMrace.
Er zijn trouwens meer Kaagteams/sloepen die goede prestaties hebben geleverd, met de Caatje van Warmond en met de Kaag1.

2 oktober 2004: De Kaagtijgers roeiden de Victorierace van Alkmaar. In deze race behaalden de Kaagtijgers de eerste plaats in het kromhoutwhalerklassement voor dames en bovendien de super-speedcup. Klik hier om het verslag "vanuit de Voorbijganger" door één van de Kaagtijgers te lezen!. Na deze overwinning werd de Voorbijganger met de Kaagtijgers op de site van de federatie sloeproeien uitgeroepen tot winnaar in het klassement voor kromhoutwhalers voor dames van het jaar 2004, hoewel er in die competitie nog een wedstrijd te gaan is. Het is echter niet meer mogelijk de Kaagtijgers nog te passeren.

Klein Kaagtijgertje?26 september 2004: Sommigen hebben zich misschien al eens afgevraagd wat dit plaatje en deze tekst in deze rubriek te betekenen hadden:
Een klein Kaagtijgertje!? ... Euhhh ... waar dan? ... of euhhh ... wanneer? ... (en wie?)
We kunnen nu melden dat Esther is bevallen van een zoon, hij heet Naut. Wat een toepasselijke naam in de watersport. We wensen moeder en kind alle voorspoed! We hopen binnenkort een foto en meer informatie te kunnen plaatsen.

11 september 2004: De Kaagtijgers roeiden het "Open Fries Kampioenschap" in Terhorne. In een wedstrjdveld met 26 damesteams in diverse typen boten werden de Kaagtijgers vijfde, eerste werd Trewes 3. Over het traject van 19,3 km roeiden de Kaagtijgers 2 uur, 22 minuten en 32 seconden. Hoewel de roeiwedstrijd van Terhorne is genomineerd voor het nationaal klassement Kromhoutwhalers voor dames werd door de wedstrijdleiding helaas geen uitslag bekendgemaakt in dit klassement. Er hebben echter vier Kromhoutwhalers met damesteams meegedaan en inmiddels is er een uitslag van dames-kromhoutwhalers verwerkt op de site van de federatie sloeproeien die er als volgt uit ziet:
1. Meiden van Staal in de Kaag 1 (waarvoor al vast onze hartelijke gelukwensen)
2. Kaagtijgers in de Voorbijganger
3. Spieringen (1?) in de Spiering 1
4. Zuyderzee
Hoewel het aantal deelnemende KHW-damesteams in Terhorne erg klein was doet dit geen afbreuk aan de betekenis van de uitslag want de top-3 teams uit de nationale competitie waren aanwezig. Over de nominatie van Terhorne moet misschien nog eens worden nagedacht, men schijnt het daar niet belangrijk genoeg te vinden voor het maken van een uitslag.

21 augustus 2004: De Kaagtijgers roeiden de mosselrace in Yerseke. Over het traject van 8,8 km deden ze 52 minuten en 8 seconden (gemiddeld 2,81 m/sec of 10,1 km/uur) en behaalden daarmee de eerste prijs, de "Gouden Mosselman". Vanwege het weer werd het circuit maar één keer geroeid. Uit nader onderzoek door Ruud is inmiddels gebleken dat de Mosselman niet van massief goud was. Op deze site is een een Special geplaatst met foto's van de Mosselrace.

14 augustus 2004: De Kaagtijgers namen deel aan het Noordwijk beach event. Vanaf het strand zou er geroeid worden naar het REM-eiland en weer terug (rondje REM). In de branding kwam het water na meerdere golven tot boven de zitbankjes van de Voorbijganger en daarom besloten de Kaagtijgers terug te keren naar het strand. Een aantal boten kwam wel door de branding heen en zette de tocht voort. De Ferox uit Katwijk is omgeslagen, enkele roeiers daarvan hadden ernstig letsel (tot aan gebroken ribben) en hun boot werd ernstig beschadigd. Gelukkig was de reddingsboot aanwezig.
Op de website van de lokale omroep Katwijk en Valkenburg staat hierover een uitgebreider bericht met foto's. Er staan ook heel veel foto's van het rondje REM op de website van "rondjerem.tk".

10 juli 2004: De Kaagtijgers roeiden de wedstrijd voor Kromhout-whalers van de Kaagweek. Het was een dag met mooi weer, het waaide nogal maar er was ook regelmatig veel zon. Bovenal was het een feestelijke dag want de Kaagtijgers behaalden weer de eerste positie.
Van deze wedstrijd zijn verslagen geschreven "vanuit de Voorbijganger". Er is het verslag door Kaagtijger Wilma en een iets uitgebreider verslag van "de schrijftijger". Misschien komen er nog meer verhalen!
Op deze site is een een Special geplaatst met foto- en filmmateriaal over de Kaagweek van de Kaagtijgers.

23 juni 2004: Het weer was te slecht om te roeien, daarom bekeken de Kaagtijgers in de Kaagsocieteit de wedstrijd Nederland-Letland op een grootbeeldscherm. De uitslag was aanleiding tot een opperbeste stemming en de Kaagtijgers maakten er daarna een dolle boel van.
Druk op deze om te zien en te horen hoe de stemming groeide aan de bar. De video werkt het beste met een breedband-aansluiting want het gaat om een bestand van 1,6 MB. Als de verbinding te traag is dan kun je misschien beter het bestand eerst downloaden d.m.v. een rechter-muisklik op deze link, dan kiezen voor "Doel opslaan als ...". en daarna dubbelklikken op het gedownloade bestand.

19 juni 2004: De Kaagtijgers roeiden de "12 mijl" van Hindeloopen. Er waren 16 damesteams, waarvan er 5 roeiden in Kromhoutwhalers. Er werd geroeid op het Ijselmeer over 19,5 km en er was behoorlijk veel golfslag.
De Kaagtijgers behaalden van alle dames Kromhout-whaler-teams de hoogste positie, op 100 seconden gevolgd door de Meiden van Staal in de Kaag 1. Op deze site is een Special pagina met met meer informatieover de race, met beelden van de start van de "12 mijl", met de uitslag voor dames-kromhout-whalers en met het verslag "vanuit de Voorbijganger" door de stuurman.

2 juni 2004: Er wordt hard getraind voor de volgende wedstrijd. Dat is de "12 mijl van Hindeloopen" ("Hylpen" in het Fries) op 19 juni. De organiserende roeicommissie Hylpen heeft deze website met informatie in de lucht.
Om de stemming te proeven is het misschien leuk dit verslag te lezen dat het team van Ferox schreef over hun ervaringen met de 12 mijl van Hindeloopen in 2002. De Kaagtijgers hebben deze wedstrijd niet eerder geroeid, vorig jaar deden de heren in de Voorbijganger er 2 uur over en de dames in de Kaag1 2 uur en 47 minuten. De winnende boot bij de dames was de "Danser" in 2 uur en 48 minuten (wegens een hoge Cw-waarde).

1 juni 2004: De Kaagtijgers waren "op de loveboat" van Café Einstein. Het was een reuze gezellige boel, ondertussen bestudeerden Kaagtijgers aspecten van de relativiteitstheorie. Hoe het daar toeging kunt u zien op de Special die daarvan op deze website staat.

15 mei 2004: De Kaagtijgers roeiden de slag om de Zaan. De Kaagtijgers behaalden de tweede plaats achter de Meiden van Staal in de Kaag 1. Onze hartelijke gelukwensen voor de "Meiden van Staal" met deze prestatie!
Op deze site is een Special pagina met met meer informatie, met beelden van de slag en met het verslag "vanuit de Voorbijganger" door een van de Kaagtijgers.

21 april 2004: Een van de Kaagtijgers is voorlopig niet in staat mee te roeien (Nee, maakt u zich geen zorgen, alles gaat juist erg goed met haar). Nu roeit Karien, een vriendin, mee.

16 april 2004: In de Kaagsocieteit was een speciale avond voor roeiers georganiseerd door roeicommissaris Willem. De meeste onderwerpen die aan de orde kwamen waren interessant en leven erg bij roeiers. De sprekers zaten zelf "bovenop" hun onderwerp, al was het voor sommigen misschien een verrassende visie dat de president van de VS een zelfverwerkelijker zou zijn in de top van de pyramide van Mazlov. Zoals het past bij een avond over roeien gingen de Kaagtijgers hiervoor per roeisloep naar de Kaagsocieteit. We waren echter de enigen die roeiend arriveerden.

14 april 2004: Hoewel dit een normaal verlopen trainingsavond leek heeft toch iedereen zijn eigen beleving daarvan. Klik hier om te zien hoe een schrijftijger de avond ervoer.

7 april 2004: Tijdens de wekelijkse training is er een Kaagtijger in de haven bij de Kaagsocieteit onbedoeld in het water beland. We weten nu hoe de tijger te water op de foto, elders op deze site, heet. Geukkig was ze snel weer op het droge en was de warme kaagsocieteit weer open. Echter, een geheel eigen visie op dit voorval wordt hier geschetst door een van de Kaagtijgers.

3 april 2004: De Kaagtijgers behaalden een daverende overwinning bij de 6e Leidse Sloepenrace!
In een wedstrijdveld met 8 damesteams, waaronder de sterkste tegenstanders die er in Nederland zijn, behaalden de Kaagtijgers de eerste plaats.

28 maart 2004: De sloepen zijn gisteren opnieuw gemeten. Daarbij is het verband bepaald tussen de snelheid van de sloep en de trekkracht die daarvoor nodig is. Belangrijk is dat dit verband apart is bepaald voor het gebruik van de Voorbijganger door een damesteam.
Klik hier voor foto's en het resultaat van het meten aan de Voorbijganger en voor uitleg over Cw-waarde in Jip-en-Janneke-taal.

3 maart 2004: De roeisloep ligt weer in het water! De Kaagtijgers hebben vandaag voor het eerst dit jaar weer geroeid.

Wanneer het vaarseizoen weer is begonnen gebruiken we deze rubriek "Actualiteiten" voor extra levendigheid van de webstek. Als er iets bijzonders gebeurt, dan is dit de plek om daar melding van te maken.


Gebruik deze link als u deze site "www.kaagtijgers.nl" van voren af aan (met navigatiemenu) opnieuw wilt laden.
Use this link if you entered this page via a searchmachine and you wish to load this site "www.kaagtijgers.nl" with navigation menu.